Skip to content

ממטבחה של אמא: פלפל ממולא בעשבי תיבול

ברומנית הוא נקרא ארדיי אוּמפּלוּץ, בערבית הוא נקרא פלפל מַ‏חְשִי ואילו ביוונית הוא מכונה יֶ‏מיסטָ‏ה • אפי בלה מביאה את סודות ההכנה של פלפל ממולא באינספור עשבי תיבול, בדיוק כמו של אמא
פחות מדקהזמן קריאה: דקות

מטבחים רבים ועדות רבות ממלאים ירקות – ההונגרים ממלאים כרוב בבשר בקר, אורז ואווז מעושן; הטריפוליטאים מכינים מפרום: תפוחי אדמה ממולאים בבשר; במטבח הערבי ממלאים סוגים רבים של ירקות: בצלים, עלי גפן, קישואים, עגבניות, חצילים ופלפלים, ולכולם מתווסף השם "מחשי", שבערבית משמעותו ממולא. יש ממולאים צמחוניים ויש בשריים. אפשר למלא באורז, קינואה, קוסקוס, בשר, גבינות ועוד. כל אחד לפי טעמו ואהבתו.

פלפל ממולא - מעדן של אמא (צילום: אפי בלה)
פלפל ממולא - מעדן של אמא (צילום: אפי בלה)

סיר ממולאים הוא אוכל ביתי מחמם את הלב, תאווה לעיניים ולבטן. אני באה מבית שהממולאים הם חלק בלתי נפרד מהסירים של אמא. הממולאים שאני מכירה הם צמחוניים, ירקות מסוגים שונים ממולאים באורז ואינספור עשבי תיבול אשר "שוחים" ברוטב טעים.

פלפל הוא הקל והמהיר ביותר למילוי, אין צורך לפרק, לקלף או לגלגל דבר. פשוט מרוקנים מהגרעינים וממלאים, ולכן הוא אידיאלי לממולאים.

הפלפלים שלי הם וריאציה לפלפל הממולא של אמי, הם יוצאים טובים וטעימים, אבל אין כמו הטעם של התבשילים של אמא. תמיד טוב שיש לאן לשאוף…

פלפל ממולא באינספור עשבי תיבול

דרגת קושי♥♥♥♥♥       זמן הכנה: כשעה       כמות: כ-6 מנות

בישול הפלפלים בסיר כ-40 דקות (צילום: אפי בלה)
בישול הפלפלים בסיר כ-40 דקות (צילום: אפי בלה)

חומרי גלם

  • 6 פלפלים אדומים קטנים
  • 1 כוס אורז פרסי
  • 1/2 צרור גדול של פטרוזיליה קצוצה
  • 3 גבעולים של עלי נענע קצוצים
  • 4 בצלים ירוקים קצוצים (כולל החלק הלבן)
  • 1 בצל יבש קצוץ
  • 1 עגבנייה בשלה קצוצה
  • 2 כפיות גדושות כמון
  • 1/4 כפית מוסקט טחון
  • 3 כפות שמן זית
  • 2 שיני שום קצוצות
  • מלח
  • פלפל גרוס
  • 1 קופסה של עגבניות מרוסקות (400 גרם) מסוג איכותי

אופן ההכנה

  1. מבשלים את האורז לדרגת אל דנטה (חצי בישול). הדרך הנוחה ביותר לכך, היא בישול האורז בסיר מלא במים מומלחים קלות, בדיוק כמו שמבשלים פסטה למשך 7 דקות. מקררים את האורז.
  2. חותכים את החלק העליון של הפלפלים ומרוקנים מגרעינים (אפשר לשמור את ה"כובע" של הפלפל ולכסות אותו לאחר שהוא ממולא באורז).
  3. מערבבים את האורז עם עשבי התיבול, העגבנייה והבצל. מתבלים ב-1 כפית כמון, במוסקט טחון, במלח ובפלפל.
  4. ממלאים את הפלפלים, אבל לא דוחסים, כדי לאפשר לאורז להתבשל.

הכנת הרוטב

  1. בסיר רחב ושטוח מחממים שמן זית, מוסיפים את השום הקצוץ ומטגנים מעט.
  2. מוסיפים את העגבניות ומתבלים ב-1 כפית של כמון, במלח ובפלפל ומביאים לרתיחה.
  3. מוסיפים 1-2 כוסות של מים רותחים (תלוי ברמת הסמיכות שרוצים) וממשיכים לבשל כ-2 דקות נוספות.
  4. מכניסים את הפלפלים לסיר, מכסים ומבשלים על אש בינונית כ-40 דקות, עד שהפלפלים מתרככים.
המלצת הגשה - פלפל ממולא באינספור תבלינים (צילום: אפי בלה)
המלצת הגשה - פלפל ממולא באינספור תבלינים (צילום: אפי בלה)

בתיאבון.

1 Comment

  1. תחיה בלה
    30 באוקטובר 2013 @ 9:17

    טעמנו היה נפלא!!

error: התוכן באתר מגפון ניוז מוגן
דילוג לתוכן