Skip to content

ללמוד לבשל: רוטב חמאה לבנה

מגפון מביא את המתכונים הטובים, המעניינים והחשובים בעולם במדריך מקיף ללימוד בישול ורזי המטבח • שיעור #2
פחות מדקהזמן קריאה: דקות

רוטב חמאה לבנה / בר בלאן

דרגת קושי: ♥♥♥       זמן הכנה: 15 דקות       כמות: ארבעה סועדים

אספרגוס ירוק ברוטב חמאה לבנה (ויקימדיה)אספרגוס ירוק ברוטב חמאה לבנה (ויקימדיה)

רוטב חמאה לבנה או בר בלאן בצרפתית (Beurre Blanc) הוא רוטב עשיר, העשוי מצמצום (בישול על חום נמוך עד לאידוי הנוזלים). מקורו של רוטב זה במטבח הצרפתי ובייחוד במטבח עמק הלואר.

מתאים מעל: ירקות – כמו אספרגוס, דגים או בשר לובסטר.

כלי מטבח: מחבת רחבה ורדודה, מטרפה ידנית

חומרי גלם

  • 2 בצלי פנינה (שאלוט) בינוניים או גדולים, קצוצים דק דק
  • ½1 כוסות יין לבן יבש
  • ½ כוס חומץ מיין לבן או מבעבע
  • 225 גרם חמאה לא מומלחת, חתוכה לריבועים
  • קמצוץ מלח ופלפל שחור
  • 2 כפות עלים טריים קצוצים היטב: פטרוזיליה, עירית, עלים שטוחים, טרגון ובזיליקום

אופן ההכנה

  1. מוזגים את היין הלבן והמבעבע לתוך המחבת.
  2. מוסיפים את הבצל ומביאים לרתיחה.
  3. מנמיכים לאש בינונית למטרת צמצום הרוטב – לוקח כ-10 דקות לאחר הרתיחה. נשארות כ-2 כפות נוזל במחבת אחרי שהצטמצם והבצלים תופסים צבע יפה.
  4. מנמיכים את האש למינימום האפשרי. מוסיפים את החמאה, טורפים וממיסים אותה לאט, ריבוע אחד אחר השני, לתוך הנוזל המצומצם. אסור לתת לרוטב להתחמם.
  5. מתבלים במלח ובפלפל, בדיוק לפני ההגשה מוסיפים את עשבי התיבול.

מוכן – לפזר מעל המנה.

הערות: אפשר לשמור חם באמבט מרים כ-20 עד 30 דקות.

error: התוכן באתר מגפון ניוז מוגן
דילוג לתוכן