Skip to content

ללמוד לבשל: ביצה קשה

מגפון מביא את המתכונים הטובים, המעניינים והחשובים בעולם במדריך מקיף ללימוד בישול ורזי המטבח • שיעור #6
פחות מדקהזמן קריאה: דקות

ביצה קשה

דרגת קושי: ♥♥♥♥       זמן הכנה: 20 דקות       כמות: ארבע ביצים

כריך שוודי עם ביצה קשה וממרח דגים (ויקימדיה)כריך שוודי עם ביצה קשה וממרח דגים (ויקימדיה)

בישראל נהוג לאכול ביצה קשה נאכלת בארוחת בוקר או בארוחת ערב, לרוב לצד לחם, ממרחים שונים וירקות. במסורת היהודית ביצה קשה היא מאכל המסמל את מעגל החיים (בשל צורתה העגולה), לכן מקושרת הן ללידה והן למוות. בפסח ביצה קשה היא ממרכיבי קערת הסדר – ומסמלת את קורבן חגיגה שהוקרב בבית המקדש, וכן, בהיותה סמל לאבלות, גם את חורבן בית המקדש.

בחג הפסחא הנוצרי, נהוג לצבוע ביצים קשות (שאינן מקולפות) במגוון עיטורים, להסתירן וילדים מחפשים אותן. כיום, במדינות רבות כבר אין מכינים ביצי פסחא מביצים קשות אלא מחליפים אותן בביצי שוקולד או ביצי פלסטיק ממולאות ממתקים. במטבח היפני מוסיפים ביצים קשות למרקים, כגון ראמן ואודן.

מתאים ל: סלט ביצים / סלט טונה / סלט אבוקדו / כריך. ניתן להגישה חמה או קרה, כמנה בפני עצמה או כחומר גלם למנות אחרות.

כלי מטבח: סיר בינוני + מכסה, כף מסננת גדולה, קערה בינונית עם מי קרח.

חומרי גלם

  • 4 ביצים בטמפרטורת חדר, רצוי אורגניות
  • 2 כפות מלח

אופן ההכנה

  1. מניחים את הביצים בסיר עם מים קרים ומכסים כשני סנטימטרים מעל גובה הביצים. אין לצופף אותן. מוסיפים 2 כפות מלח למים (המלח מביא לרתיחה מהירה יותר ומקל על מלאכת הקילוף).
  2. מדליקים את האש ומביאים לרתיחה.
  3. ברגע שהסיר רותח, מכבים את האש ומניחים מכסה על הסיר.
  4. ממתינים 13 דקות.
  5. מוציאים את הביצים באמצעות כף מסננת גדולה אל תוך קערה עם מי קרח – כדי שהבישול יפסיק.
  6. ניתן לקלף את הביצים תחת מי ברז קרים זורמים.

הביצה מוכנה.

הערות: ביצים שאינן מקולפות יכולות להחזיק במקרר עד כשבוע.

error: התוכן באתר מגפון ניוז מוגן
דילוג לתוכן