Skip to content

ללמוד לבשל: ביצת עין מעוצבת

מגפון מביא את המתכונים הטובים, המעניינים והחשובים בעולם במדריך מקיף ללימוד בישול ורזי המטבח • שיעור #8
פחות מדקהזמן קריאה: דקות

ביצת עין מעוצבת 

דרגת קושי: ♥♥♥♥       זמן הכנה: 10 דקות       כמות: סועד אחד

ביצת עין על קלי / טוסט (ויקימדיה)ביצת עין על קלי / טוסט (ויקימדיה)

לעיתים רבות, מכינים במסעדות לעיתים ביצת עין בתוך טבעת מתכת, כך שהביצה מתקבלת כעיגול מושלם. ניתן לאלתר טבעת כזו על ידי הכנת טבעת קרטון, ציפויה בנייר כסף ושימונה.

מתאים מעל: קלי (טוסט).

כלי מטבח: מחבת בקוטר 20 סנטימטר, מכסה למחבת, מרית, טבעת מעוצבת לטיגון / צורות ייעודיות לאפייה ולטיגון.

חומרי גלם

  • 1 כף חמאה, לא מומלחת
  • 1 ביצה גדולה, רצוי אורגנית
  • קמצוץ מלח ופלפל
  • חצי כפית מלח
טבעת להכנת ביצה מפלסטיק (זמינה בחנויות כלי מטבח)טבעת טיגון מעוצבת להכנת ביצת עין (זמינה בחנויות כלי מטבח)

אופן ההכנה

  1. מחממים מחבת על אש בינונית ומוסיפים חמאה.
  2. ברגע שהחמאה מתחילה לבעבע, מניחים את טבעת הטיגון.
  3. שוברים את הביצה במרכזה מעל לטבעת הטיגון ונותנים רק לחלבון ליזול לתוך הטבעת. מחליקים את החלמון בין קליפה לקליפה, כך שכל החלבון ייפול לתוך הטבעת והחלמון יישאר באחד משני חצאי הקליפה.
  4. מכסים וממתינים עד שהחלמון התמצק, כ-2 דקות.
  5. מסירים את המכסה ומוזגים את החלבון שנשאר בקליפת הביצה אל מרכז טבעת הטיגון.
  6. מכסים שוב, וממתינים כ-2 דקות.
  7. מסירים את המכסה, מוציאים את הטבעת ובעזרת מרית מוציאים את הביצה מהמחבת.
  8. מפזרים קמצוץ מלח ופלפל.

מוכן.

הערות: לאכול מיד, ומומלץ להגיש על צלחת מעט מחוממת.

error: התוכן באתר מגפון ניוז מוגן
דילוג לתוכן