Skip to content

ממטבחה של אימא: לביבות של ירקות

ימים ספורים לפני עונת הנפנופים והמנגל מציעה אפי בלה את המתכון לקציצות של סבתא - אמנם צמחוני, אך הטעם נשאר ועושה חשק לעוד
פחות מדקהזמן קריאה: דקות

ממש לפני שאנו פותחים את המנגל ומתחילים לצלות נתחים של עופות ופרות, אני רוצה לשתף במתכון צמחוני של לביבות, העשויות מירקות שונים עם עשבי תיבול. גדלתי על הלביבות האלו, בכל יום שישי אמי הכינה אותן וזללנו מהן בלי הפסקה. גם היום היא מכינה אותן לנכדים, והם אכן זכו לשם המכובד "הקציצות של סבתא".

עושר של ירקות בלביבות של סבתא (צילום: אפי בלה)עושר של ירקות בקציצות של סבתא (צילום: אפי בלה)

לפני שבוע קניתי מכשיר חדש, שהפך להיות הסו שף הפרטי שלי במטבח. למכשיר קוראים סלייסר, זהו מעבד מזון ידני עם סכין בעל שלושה להבים, חד במיוחד, קל לתפעול, קטן וקל משקל. אפשר לפנות לו מקום בארון ולשלוף אותו בכל זמן שצריך בלי בעיה. הוא אידיאלי במיוחד לקיצוץ עשבי תיבול וירקות ולכן הלביבות האלו אידיאליות להכנה בו. כמובן שלא צריכים לרוץ ולקנות אותו, המעבד המזון הרגיל עושה גם הוא את העבודה.

הקציצות של סבתא

דרגת קושי: ♥♥♥♥♥       זמן הכנה: כ-20 דקות       כמות: 10-15 לביבות

הקציצות של סבתא (צילום: אפי בלה)הקציצות של סבתא (צילום: אפי בלה)

חומרי גלם

  • 2 תפוחי אדמה
  • 2 גזרים
  • 1 בצל בינוני
  • 2 קישואים
  • צרור גדול של פטרוזיליה
  • 1 שן שום
  • 2 ביצים
  • 2 כפות פירורי לחם או קמח מצה
  • מלח, פלפל
  • 1/4 כפית כורכום
  • שמן קנולה לטיגון

אופן ההכנה

  1. מכניסים את כל הירקות למעבד מזון (או ל-Slicer , למי שיש) ומעבדים עד שהירקות קצוצים דק מאוד.
  2. מעבירים את הירקות לקערה ומוסיפים את שאר החומרים. מערבבים.
  3. מחממים במחבת שמן קנולה (בעומק של 1 ס"מ). כשהשמן חם מעבירים את התערובת, בעזרת כף, למחבת ומשטחים מעט. הלביבות צריכות להיות קטנות, בגודל של כף בערך.
  4. מוציאים את הלביבות לצלחת מרופדת בנייר סופג. הלביבות טעימות כשהן חמות אבל גם מאוד טעימות כשהן קרות.
  • טיפ – כדאי להכין כמות כפולה ואף משולשת של הירקות הקצוצים ולהקפיא חלק. לאחר ההפשרה להוסיף את שאר החומרים ולטגן.
error: התוכן באתר מגפון ניוז מוגן
דילוג לתוכן