Skip to content

רוקמת התחרה – ברוז'

בלגיה בכלל וברוז' בפרט לא נחשבות ליעד לוהט אצל המטיילים הישראלים וחבל, שכן יש בשביל מה לבקר בהן. בברוז' או "ברוחה" כשמה בפי המקומיים הפלמים, בניינים, רחובות וסמטאות של ימי הביניים, שזורים בתעלות מים רומנטיות ואפילו צ'יפס ייחודי לה. שלא לדבר על רוקמות התחרה
פחות מדקהזמן קריאה: דקות
ברוז' תעלות הרבות עוברות במרכז העיר ומקנות לה אווירה ואופי נינוח ושונה. (צילום: דני בר)
ברוז'.התעלות הרבות העוברות במרכז העיר, מקנות לה אווירה ואופי שונים. (צילום: דני בר)

מיקומה של BRUGGE בין בירת בלגיה בריסל ובין הים הצפוני, ובמשך מאות בשנים היתה זו עיר נמל ימי חשובה לארצות השפלה. מתקופה זו נשמר האופי והמראה המיוחד של העיר – בניינים, רחובות וסמטאות של ימי הביניים שזורים בתעלות מים רומנטיות. כשנכנסים לברוז' אי אפשר שלא ליהנות מיד ממראה התעלות הרבות העוברות במרכז העיר ומקנות לה אווירה ואופי נינוח ושונה.

ברוז' היא עיר של היסטוריה, אבל לא רק, או אולי יותר מכך, קולינריה ותרבות. אז נתחיל בטיולנו במרכז העיר, שם ישנן שתי הכיכרות המרכזיות – כיכר Markt וכיכר Burg.
נתחיל את סיורנו בכיכר המרקט באחד מבתי הקפה והמסעדות שלאורך הצדדים הצפוני והמערבי של הכיכר ונתרענן אחרי נסיעה עם כוס בירה (עליה נספר בהמשך) או כוס קפה. כל אחד מבתי הקפה והמסעדות סביב הכיכר הוא נקודת תצפית והתבוננות בנעשה בעיר, שם נוכל להשתלב בהמולת התיירים והמקומיים, כרכרות עם סוסים, אופניים לרוב ועוד.

לאחר שהתרעננו בשתיה, נלך לצידה הדרומי של כיכר המרקט, שם נמצא מתחם ומגדל Belfort. בפינה המזרחית של הבניין העצום והמרשים, לא נוכל לפספס את מוזיאון דאלי (Belfort, Markt 7), עם אוסף מיצירותיו של האמן האקסצנטרי. משם נמשיך לכיכר הבורג דרך רחוב צר וצפוף העמוס בתנועת הולכי רגל תיירים.

כיכר השוק בברוז'. מומלצת ישיבה נינוחה בבית קפה עם תצפית על הכיכר. (צילום: דני בר)
כיכר השוק בברוז'. מומלצת ישיבה נינוחה בבית קפה עם תצפית על הכיכר. (צילום: דני בר)

זהו רחוב שיש בו עדיין מעט חנויות של תחרה ולעיתים ניתן למצוא רוקמת תחרה מבוגרת יושבת ועובדת בפתח החנות, כמו בימים עברו. בדי תחרה היתה אחד ממוצרי התעשייה המאפיינים את בלגיה בכלל וברוז' בפרט.

בכיכר הבורג נמצאת הבזיליקה של הדם הקדוש, הנחשבת לאחת הכנסיות היותר חשובות בארצות השפלה, בה נטען שנמצא גם דמו של ישו שהובא מירושלים.

על שוקולד וצ'יפס ומה שביניהם

לאחר שנהנה מאווירת ימי הביניים של הכיכרות היפות של ברוז', נפנה מככר הבורג לכיוון צפון ונשים פעמינו למוזיאון השוקולד – Choco-Story הנמצא ברחוב . Sint-Jansplein זהו מוזיאון קטן המספר את תולדות השוקולד החל ממרכז אמריקה והאצטקים ועד הפרלינים, שהם האומנות של ברוז'. במוזיאון יש גם הדגמות של ייצור שוקולד וטעימות.

רוקמת התחרה בברוז'. מלאכת התחרה מאפיינת את ברוז' ובלגיה בכלל. (צילום: אתר האינטרנט הרשמי של ברוז')
רוקמת תחרה בברוז'. מלאכת התחרה מאפיינת את ברוז' ובלגיה בכלל. (צילום: אתר האינטרנט הרשמי של ברוז')

ממוזיאון השוקולד נלך מרחק הליכה קצר למוזיאון הצ'יפס – Frietmuseum הנמצא כ-200 מטר מערבה משם. בלגיה מתאפיינת בצ'יפס המיוחד שלה, ולכל אחד בבלגיה יש את ה"צ'יפסריה" שהוא הכי מחובר אליה (כמו שאצלנו לכל אחד יש את החומוסיה שהוא נשבע בה). במוזיאון יש מגוון אבזרים הקשורים לצ'יפס וכמובן ההיסטוריה של תפוחי האדמה והצ'יפס. מומלץ לסיים את הביקור במזנון הצ'יפס שבמרתף המוזיאון וליהנות ממנת צ'יפס לתפארת.

אחרי שני מוזיאונים, שתי כיכרות וקצת צ'יפס ושוקולד, נשים פעמינו לטיול חוצות בתעלות ברוז'. נחזור לכיכר הבורג ונצא מצידה הדרומי דרך השער המרשים ומיד נחצה את תעלת OIJVIR ונפנה ימינה לתוך הרחבה הציורית הגדושה במסעדות ופאבים. משם אפשר גם לצאת לשיט בתעלות ברוז'. במידה ואנחנו עוד לא רעבים (אכלנו צ'יפס וטעמנו שוקולד, כזכור) נצא לשוט קודם או נאכל ונשוט אחר כך – לפי הבחירה.

שבעים ומחייכים אחרי השיט נלך מערבה לגשר הראשון של רחוב Wollestraat שהוא רחוב שבו חנויות ושוקולטריות לפרלינים, גופרה (וופל בלגי) וגם בירה. כשמטיילם בברוז' אי אפשר לפספס את חנויות מותגי הפרלינים והשוקולד המוכרים בבלגיה ובעולם,Neuhaus, Godiva, Leonidas, Guylian.. כולן מוכרות פרלינים עם מילוי ליקר, פרי, אגוזים או מרציפן. המקום שאני ממליץ עליו בחום הוא שוקולטייר מקומי ואיכותי.
Pralinette chocolates Bruges ( Wollestraat 31b ) היא חנות ושוקולטריה טובה להתחיל בה את הרחוב. בחנות ניתן לראות כיצד מכינים פרלינים וכמובן גם לטעום ולקנות מגוון פרלינים. השוקולטיירים של ברוז', הידועים באיכות וביחוד דרך העבודה שלהם, מקפידים על טמפרטורת החדר, המשלוח וכדומה, ועל כן במידה ויהיה זה יום חם, יארזו את הפרלינים בשקית השומרת על טמפרטורת המוצר.

ברוז' של תעלות. במשך מאות בשנים היתה זו עיר נמל ימי חשובה לארצות השפלה. (צילום: דני בר)
ברוז' של תעלות. במשך מאות בשנים היתה זו עיר נמל ימי חשובה לארצות השפלה. (צילום: דני בר)

משם נמשיך באותו רחוב ל- The Bottle Shop ‎ ( Wollestraat 13 ). חנות המוקדשת לבירה ובה יותר מ-450 סוגי בירה מעשרות מבשלות בירה גדולות כקטנות, אבזרים הקשורים לבירה (כוסות, פותחנים חולצות) ועוד . מומלץ לקנות בירות עם שמות ומותגים לא מוכרים על מדפי המרכול הישראלי. כמו כן ניתן למצוא בחנות זו גם בירות ייחודיות של המותגים הגדולים (בירות ששווה להתנסות בהן ).

לאחר שסיימנו עם בקבוקי הבירה, הפרלינים, השוקולד, הצ'יפס, שיט ואף ארוחה טובה – נצעד מעט בסמטאות ברוז' לכיוון כנסיית גבירתנו מהמאה ה-13, שמגדל הפעמונים שלה מתנשא גבוה (122 מטר) מעל גגות העיר ונראה מכל נקודה בה.

משם, מרחק הליכה קצר בהמשך רחוב Mariastraat, נגיע למבשלת הבירה האחרונה שנשארה בתחומי העיר ברוז' – De Halve Maan ( Walplein 26 ) או בלשוננו "חצי הירח".
זו מבשלה שהוקמה בשנת 1856 ופעלה בעיר עד לא מכבר. כיום עבר הייצור מחוץ לעיר ואילו את המבשלה עצמה הפכו למוזיאון המציג את אופן ההכנה של בירה טובה פעם והיום, תוך כדי מעבר של המבקר בתחנות השונות של שלבי ייצור הבירה. בתום הסיור מגיעים לפנינה שבכתר – גג המבשלה, ממנו ניתן לעשות תצפית על כל העיר מלמעלה, והכל כלול בסיור.
כל משתתפי הסיור מקבלים כוס בירה Brugse Zot מחבית טריה וקרה (המקום היחיד בעולם בו בירה זו נמזגת מחבית) וניתן גם לאכול במקום או במסעדות הרבות שמסביב למבשלה.

תם ונשלם ביקורנו היומי בברוז', ועם פרלינים מהטובים בעולם ובירות המיוחדות בעולם נוכל להמשיך למקומות מתויירים ומוכרים יותר לתייר הישראלי.

אתר התיירות הרשמי של ברוז':
http://visitbruges.be/

error: התוכן באתר מגפון ניוז מוגן
דילוג לתוכן