Skip to content

עוף אפוי בטחינה ופירורי לחם

מתכון לעוף עסיסי עשיר בטעמי טחינה טורקיז וסילאן בציפוי פירורי לחם אפוי בתנור
פחות מדקהזמן קריאה: דקות

את המתכון לעוף בפירורי לחם אמי היתה מכינה הרבה בילדותי, מתכון פשוט לעוף בציפוי פריך של פרורי לחם מתובלים. הרעיון הנחמד של ציפוי עוף ע"י ניעורו עם הציפוי בתוך שקית (שזורקים בסוף ואין צורך לשטוף כלים, החלק הגאוני של המתכון)- זה טעים, אפילו טעים מאד, אבל המתכון פשוט שלא היה זוכה לפרסום אבל משנחתה בביתי משלוח עם טחינה טורקיז המעולה החלטתי לשדך אותה למשרה העוף . מה שנתן מרקם עסיסי במיוחד וטעמים עשירים.

צילום: יעל האן
צילום: יעל האן

המצרכים
8 חלקי עוף ללא עור
1 כוס פירורי לחם (עדיף פרורי לחם דקים
תרסיס שמן זית
למרינדה
3 כפות טחינה גולמית טורקיז
4 שיני שום כתושות
3 כפות סילאן
2 כפות קטשופ
2 כפות רוטב סויה
1 כף פפריקה מתוקה
½ כפית מלח
½ כפית פלפל שחור טחון טרי
קמצוץ צ'ילי גרוס
גרדת לימון משני לימונים
¼ כוס מים

 ההכנה:
1.לערבב את כל חומרי המרינדה ולטעום ולשפר טעמים
2.לגלגל היטב את העוף במרינדה ולהשרות לפחות לחצי שעה (רצוי ללילה)
3.בשקית בגדול בינוני שמים את פרורי הלחם, מכניסים את חלקי העוף, אחד בכל פעם, לא יותר בבת אחת. מחזיקים את הקצה סגור ומנערים קלות עד שחלקי העוף מצופים באופן אחיד בפרורי הלחם
4.מהדקים את פירורי הלחם לעוף ומניחים על ניר אפיה בתבנית אפיה.
5.מרססים במעט שמן זית (או אחר)
6.מחממים תנור ל-180 מעלות,
7.מכסים היטב את התבנית בניר כסף ואפים שעה ורבע
(אפשר אחרי 50 דקות מומלץ להפוך את חלקי העוף בזהירות שהפירורים לא יפלו)

8.לפני הארוחה להוריד את הניר ולהשחים כ25 דקות בחום 200 מעלות.

הערה: אני מניחה מסביב לעוף תפוחי אדמה ובטטה שלמים עטופים בנייר כסף. מגישה עם מלח ושמן זית מתובל בשום (תפוח

אדמה מדורה)

צילום: יעל האן

טחינה טורקיז
כמכורה לטחינה מאז שטעמתי את טחינה טורקיז היא הטחינה המועדפת עליי,הטחינה איכותית בבעלת גוון לבן, נקי ועדינה.. המרקם הטחינה עדין ואחיד והיא מומלצת לשימוש בצורתה הגולמית או בתוספת מים שום מלח ולימון לפי הטעם.

**טחינה טורקיז ניתן להשיג בכל רשתות השיווק למעט רשת רמי לוי שיווק השקמה

error: התוכן באתר מגפון ניוז מוגן
דילוג לתוכן