אשכול בית הכרם מכריז על השקת פסטיבל 'בא לי גליל' השני, אביב קולינרי בבית הכרם, הפקה ייחודית שתתפרש על פני שני סופי שבוע ברשויות האשכול, במהלכם יזכו המבקרים להצצה למטבח מגוונים, מסורתיים וחדשניים, לצד סדנאות בישול, סיורי ליקוט, סיורים מודרכים ופעילויות לכל המשפחה. שני סופ"שים חמישי עד שבת, 9-11.3 , 16-18.3
בפעם השנייה מתקיים פסטיבל הקולינריה – "בא לי גליל', אביב קולינרי בבית הכרם, שמדגיש וחושף את עושר הטעמים והניחוחות, שקיים בחבל ארץ זה.

הפסטיבל יתקיים במהלך שני סופי שבוע ארוכים, מחמישי עד שבת בחודש מרס, ויחשוף בפני חובבי הקולינריה והטיולים את האזור המאגד בתוכו מטבחים שונים ומגוונים, דמויות, בתי אוכל, מסלולי טיול, סדנאות בישול וליקוט, מחלבות, יקבים, תרבות, מסורת ואטרקציות טבולים בנוף גלילי עוצר נשימה.
תכנית הפסטיבל תכלול, סיורי ליקוט ותרבות, בתים מארחים, סדנאות בישול עם שפים ואנשי קולינריה מוכרים, לצד הדגמות, הרצאות וימי שוק ססגוניים. יושם דגש על פעילויות שתתקיימנה בכל רשות ורשות של האשכול, ולראשונה השנה, מועצה מקומית סאג'ור שהצטרפה לרשויות האשכול, תשתתף בפסטיבל ותוסיף לו נופך נוסף.
אשכול בית הכרם מאגד בתוכו מספר רשויות: כרמיאל, משגב, מג'ד אל כרום, ראמה, נחף, דיר אל אסד וסאג'ור. אוכלוסיית האשכול מעורבת ומובילה דו קיום בין מגזרים החיים יחד זה לצד זה ומקדמים עסקים, תיירות, תרבות ועוד. האשכול מאופיין בקהילות מגוונות, דתות שונות וצורות חיים שונות: כפרים, ערים, מושבים, ישובים קהילתיים וקיבוצים ובכל ישוב רקמה אנושית, פסיפס דמויות וסיפורי חיים מרתקים.



יצאנו לסיור עיתונאים כדי לדגום את מה שיש לפסטיבל להציע (ויש הרבה). את היום התחלנו במתחם "בואכה יודפת" המקסים, בואכה יודפת הוא מתחם תיירות גלילי עם מגוון חנויות של אנשי האזור המשקפות את רוח המקום. ב"קפה יודפת" שבמתחם נהנינו מארוחת בוקר נפלאה. שווה להגיע לשם ולו בשל המאפים והנוף המדהים. ואל תשכחו את יער הקופים הצמוד, חוויה.



תחנתנו הבאה היא בית שושני בישוב מנוף, שם זכינו להיכרות עם סצנת התיירות, האומנות והקולינריה ברכס שכניה. האומנית שושי שושני המארחת, מרכזת את קבוצת אמני הר שכניה, ובעצמה עוסקת באומנות מעיסת נייר. גיל אגמון שהוא ביומיום מהנדס חשמל, בלילה מוזיקאי חליל מחונן ומספר סיפורים מוכשר ריתק אותנו בנגינתו וסיפוריו. אלונה הוכמן בת לאחת התאומות המפורסמות (ממסעדת התאומות הלבנונית המיתולוגית) נתנה לנו טעימה מהמטבח הלבנוני וסיפרה על סדנאות הבישול הלבנוני שהיא מקיימת. שרון חי מ"שביל הריח" הגישה מאפים נפלאים שכמותם תוכלו להכין בסדנאות שתערוך במהלך הפסטיבל. במהלך הפסטיבל יתקיימו שלל פעילויות בהר שכניה חפשו אותם באתר הפסטיבל


משם פנינו לתחנתנו הבאה אוהל אל עין, האוהל ממוקם בקצה של כמאנה המזרחית, מעל נחל ומעיין כמאנה. המארחים עיד ואיחלאס סוואעד מגישים ארוחות בדואיות מסורתיות, ועורכים סדנאות, הרצאות, סיורים ותצפיות. במקום נערך גם שוק אוכל מקומי של כמה מתיירני בית הכרם כמו אום בילאל מנחף "מלכת הקובה" של האזור שידי הזהב שלה מפיקות את הקובה הטוב ביותר שתפגשו באזור (חפשו את הסדנאות שלה), זהיה סוואד מחוסניה שנחשבת ללקטת מס' 1 במשגב ומעבירה סדנאות ליקוט ובישול מרתקות, חוסם מהמסעדה המשובחת אל-סובאט המציע שילוב מרתק של מטבח מקומי עם השפעות איטלקיות, מחמוד מטאבון סתי שבמג'ד אל כרום, מסעדה משובחת עם מאכלים ביתיים מבית סבתא העורכת גם סדנאות בישול. תמר רז מיודפת שמתסיסה וכובשת ירקות ועוד וראוויה עם הגבינות הנפלאות של "חוות רום".
תחנתנו האחרונה היא ביתו של מוחמד זיתון בנחף, מוחמד הוא אמן ייחודי בקליעת קש חיטה מזנים עתיקים ונכחדים. במהלך השבוע מוחמד הוא מורה לאנגלית אך סופי השבוע מוקדשים לאמנות. קליעת הקש היא אמנות הולכת ונעלמת ומוחמד הוא מהיחידים בארץ המיומנים במלאכה זו. מוחמד סיפר על חיפושיו אחר זני חיטה עתיקים שנעלמו וכמעט נכחדו מהארץ (שכן החיטה המודרנית "המהונדסת" בעלת הגבעולים הקצרים לא מתאימה למלאכה זו). ממאות הזנים שהיו בעבר בגליל מגדל היום מוחמד כ 30 זנים ומפליא בעיצובים צבעוניים ונאים. במהלך הפסטיבל תוכלו לשמוע את סיפוריו וגם להתנסות בקליעת קש חיטה.
.בפסטיבל יתקיימו אירועים מרכזיים אשר ישלבו שווקים ותוצרת הארץ, מורשת דרוזית וסיורים בסאגו'ר, שוק איכרים תוצרת הארץ בכרמיאל, יריד אמנים טבע וקולינריה בשכניה, יריד אוכל ואמנים בבואכה יודפת, יריד אמנים ונופים מרהיבים.
לצד האירועים המרכזיים בכל מועצה מקומית החברה באשכול יתקיימו סדנאות קולינריות מיוחדות, כדוגמת: בכרמיאל- יעל מקונן דגו, בסדנת בישול אתיופי, במשגב- סדנת בישול בטבע עם אורי צור, סדנת ליקוט בדואי עם זהיה סועאד, בבענה- יתקיימו בתים מבשלים, בדיר אל אסד- סדנת מאפים משפחתית עם סוהיר אסאדי, בנחף- סדנת קטאייף בביתה של אום בילאל, בסאג'ור- מורשת דרוזית ואירוח ביתי, בראמה- סדנת מאפי טאבון במסעדת ראדה ובמג'ד אל כרום יתקיימו סיורים המשלבים קולינריה ותרבות.
ברחבי האשכול יתקיימו סיורים לכל המשפחה, מסלולי טיול, טעימות במבשלות והיקבים, קונצרטים, מפגשים אנושיים, מחלבות, אטרקציות ועוד… וכל זאת בחממת התיירות המופלאה 'ארץ כרמי זית' של אשכול בית הכרם. כאמור, שני סופי שבוע חמישי עד שבת, 9-11.3 , 16-18.3
לפרטים נוספים: פסטיבל בא לי גליל – תיירות ארץ כרמי זית – אשכול בית הכרם. פעילויות רבות הן ללא תשלום, חלק מהסדנאות