Skip to content

מרק קרם ברוקולי ועם ניוקי ריקוטה

מתכון למרק חלומי של קרם סמיך עם ניוקי גבינתי נמוך כמו עננים מענגים
פחות מדקהזמן קריאה: דקות

מרק קרמי  מדהים ביופיו  וטעמו. בתוך שלולית ירקרקה של קרם  ברוקולי מונחות  ניוקי ריקוטה לבנבן, המרק קל להכנה  וטעמו.  משובח. אני ממליצה להשתמש בברוקולי קפוא של חברת טבעפרוסט (Tevafrost) שמגיע בצבעו הטבעי, ירוק עז, וחתוך לחתכות גדולות.

מצרכים למרק:
1 שקית ברוקולי – חתוכים גס – טבעפרוסט (Tevafrost) ירקות טריים קפואים כשרים.
2 שיני שום – קצוצות
1 תפוח אדמה- חתוך לקוביות קטנות.
1 בצל – קצוץ גס
1 ענף תימין
50 גרם חמאה
מלח
פלפל לבן
צרור עירית – קצוצה דק

לניוקי  ריקוטה:
150 גרם ריקוטה מסוננת
2 כפות פרמזן מגורר
1 ביצה M
3 כפות קמח לבן
חצי כפית מלח
הכנת תערובת הניוקי
מערבבים יחד את כל החומרים ומניחים במקרר עד השימוש.

ההכנה המרק
1. ממיסים את החמאה בסיר רחב בעל תחתית כבדה ומוסיפים את הבצל, ממליחים מעט.
2. מטגנים את הבצק, תוך ערבוב , עד ששקוף (כ- 5 דקות על להבה בינונית).
3. מוסיפים את השום וענף תימין, מערבבים ומבשלים עוד כשתי דקות.
4. מוסיפים את הברוקולי, תפוח אדמה ומוסיפים מים חמים לכדי כיסוי, מביאים לרתיחה עדינה ומכסים.
5. מבשלים על להבה בינונית למשך כ- 25 דקות (עד שתפוח האדמה מתרכך) .
6. טוחנים את המרק למחית חלקה חלוטין (בעזרת בלנדר מוט או מעבד מזון).
7. מביאים חזרה לרתיחה עדינה, ממליחים ומפלפלים לפי הטעם.
בכדאי שהניוקי ישאר לבן ויפה יש להכין מרק סמיך

הוספת הניוקי למרק
רגע לפני ההגשה מרתחים את המרק 
 1. בעזרת שתי כפות, צרים מתערובת הגבינה קווינלים קטנים.
( הכנת הקווינלים: גורפים עם כף מהתערובת ומעברים מכף לכף עד שיוצרים את צורת ביצה מאורכת )
2. מבשלים בעדינות במרק, מכסים ומבשלים כשתי דקות.
3. יוצקים בעדינות לקערות הגשה, מעטרים בעירית קצוצה ומגישים מיד.

*המתכון באדיבות טיב טעם והשף שף יוגב ירוס

הערה 

בניוקי שמתי רק כף קמח אורז ליצרת מנה ללא גלוטן .
את הניוקי הרתחתי בסיר עם מים ומלח והוספתי למרק החם בצלחת ההגשה. כך נשאר הצבע הלבן בניוקי
אני עטרתי בפרחי ברוקולי חלוטים

 

error: התוכן באתר מגפון ניוז מוגן
דילוג לתוכן