Skip to content

סלט סלק וקממבר

סלט סלק וקממבר, מתוחכם, צבעוני, עשיר, בסגנון ים תיכוני וקוצר מחמאות בכל אירוח
פחות מדקהזמן קריאה: דקות

סלט מהמטבח האיטלקי, של השף  אלעד אמסלם מרשת גרג, סלט חגיגי מפתיע בטעמו העשיר .
צילום: גליה אבירםמצרכים:

מיקס של חסה סלנובה + חסה ערבית+ חסה לליק שטופות
2 סלקים
1-2 גבינת קממבר
כף סוכר חום
1 זוקיני צעיר ומוצק
1תפוח ירוק גרנד סמית
חופן פיסטוק גרוס

הוראות הכנה:
חותכים את החסות גס ומניחים בקערה
2 סלקים צלויים 180 מעלות על מגש עם מלח גס במשך שעה , להוציא לקלף ולחתוך לקוביות לחלופין
להשתמש  בסלקים של הוואקום וחותכים אותם לרבעים ומניחים על החסות.
לוקחים זוקיני שוטפים אותו קולפים אותו מהקליפה ועם מקלף מקלפים רצועות זוקיני כמה שאוהבים .
חותכים חצי תפוח לגפרורים או לפרוסות דקות.
הכנת הקממבר 
מחממים תנור 250 מעלות, לוקחים את גבינת הקממבר שמים על מגש עם נייר אפייה, מפזירים מעל שכבה דקה של סוכר חום ומכניסים לדקה שתיים על מנת לקבל קירמול מעל במידה ויש ברנר ניתן לשרוף עם ברנר.

ויניגרט וניל ופרג
50 גרם חרדל דיגון חלק
5 גרם תמצית וניל
5 גרם פרג
50 גרם חומץ בלסמי לבן
3 גרם שום
100 גרם שמן סויה
70 גרם שמן זית
80 גרם סילאן
מלח ופלפל לפי טעם

ההכנה הוינגרט
מעבירים את כל המוצרים לבלנדר הביתי מלבד השמנים, טוחנים היטב ומזלפים את השמן פנימה באיטיות עד קבלת רוטב הומוגני.
הרכבת הסלט
בקערה מנחים את החסות מעל רביעי הסלק הזקוני, והתפוח .
מזליפים את הרוטב ומניחים את גבינת הקממבר, מפזרים פיסטוק גרוס…

צילום: דוד מויאל
error: התוכן באתר מגפון ניוז מוגן
דילוג לתוכן