Skip to content

קלוצנה גבינות וירקות קלת הכנה

הקלצונה הוא כיסון פיצה, ממולא בגבינות רוטבים וירקות, הפעם להקל על המלאכה השתמשתי כדור בצק פיצה פרמיום של פסטה ריקו, והתוצאה הפתיע לטובה
פחות מדקהזמן קריאה: דקות

הכנת בצק לקלוצנה מורכבת, ולרב נעשת עם בצק מקדים(פוליש) ועורכת זמן רב, הפעם בחרתי להשתמש בכדורי הבצק של פסטה ריקו – הם עשויים מתערובת קמחים איטלקיים בשילוב מחמצת איטלקית משובחת ושמרים מה שיוצר הבדל משמעותי בטיב המאפים ממוצרים מתחרים
הבצק מגיע קפוא והפשרה במקרר. נוח מאד לשימוש כי יכול לעמוד במקרר עד ארבעה ימים וזקוק להתפחה מחוץ למקרר עד הכפלת הנפח כשעתיים אבל יכול לעמוד עד 10 שעות

המצרכים להכנת 3 קלוצנה במלית קישואים וגבינה צהובהצילום: GS1
1 כדור בצק פיצה פרמיום של פסטה ריקו
1 קישוא חתוך לרצועות
1 בצל חתוך לטבעות
2 כפות שמן זית
3 פרוסות גבינה עמק
2 קוביות תיבול איטלקי של דורות
מלח ופלפל שחור טחון טרי
שמן זית למריחה
ההכנה 
1. הפשירו במקרר כ- 24-48 שעות – ניתן להפשיר + להתפיח עד 4 ימים במקרר!!
2. חלקו את כדור הבצק ל3 והתפיחו בטמפ’ החדר בין כ-2-10 שעות או עד הכפלת נפח הבצק.
3. פתחו את הבצק עם קמח דורום דק בידיים (אין צורך במערוך  על הקפסה ניתן לסרוק את הקוד ולקבל הוראות מדוייקות)
4. בעזרת צלחת בקוטר של 14-16 ס"מ קרצו עיגול
הכנת המלית
מחממים במחבת את 2 כפות שמן הזית, ומטגנים בו את הבצל והקישואים עד שהם מתרככים
הרכבת הקלוצנה
1. לוקחים עיגול בצק על מחצתו שמים שליש מלית הקישואים ועליה מניחים פרוסת גבינה צהובה
2. סוגרים לחצי עיגול ועוברים מסביב עם מזלג או האצבעות להידוק
3. מורחים בשמן זית
4. אופים בתנור שחומם מראש לחום גבוה על אבן שמוט או על תבנית הפוכה שחוממה בתנור
עד הזהבה.
אני אוהבת למרוח בשמן זית ביציאה מהתנור

אותה הגברת בשינוי האדרת 

מיני קלוצנה במריחת חלמון ביצה

מליות נוספות
* גבינות ותרד :
60 גרם ריקוטה
60 גרם מוצרלה
1 כף פרמז'ן
לערבב למרוח על מחצית עיגול הצק לפזר תרד טרי קצוץ או פלפל חריף
* מלית  גבינות וזיתים
לערבב רקוטה עם זיתים ומוצרלה
* מלית אנטיפסטי
ירקות קלויים עם מלח ופלפל.
ניתן להוסיף גבינות ריקוטה/ מוצרלה/ בולגרית
* מלית מתוקה
למרוח בכף שוקולד נוטלה
מעל לשים פרוסות בננה או כפית מוסקפונה.

 

*הכותבת הינה שפית המספקת ארוחות ו- Lance Box לפרטים בדף טלי בישולים

error: התוכן באתר מגפון ניוז מוגן
דילוג לתוכן