Skip to content

עוגת גבינה חלבה ולוטוס מדהימה

היא יפהייפיה, מושחתת וממכרת! עוגת גבינה קרה בציפוי קרם חלבה חלומי ובתוספת קרנ'ץ לוטוס . עוגה מדהימה שלוקח בדיוק רבע שעה להכין אותה ולקצור מחמאות
פחות מדקהזמן קריאה: דקות

אחת מאהבות הגדולות שלי זה חלבה ועוגות גבינה ואם אני יכולה לשלב בניהם אז זה נפלא, הפעם הוספתי את ממרח הלוטוס וקורנפלקס קרצי , והעוגה חוסלה בשתי דקות

המצרכים לקראנץ' קורנפלקס
2 כוסות קורנפלקס
2 כפות ממרח לוטוס

ההכנת הקרנץ'
מחממים את ממרח הלוטוס במיקרוגל לכמה שניות ורק עד שהוא הופך נוזלי.
מערבבים ויוצקים על הקורנפלקס כך שהקורנפלקס יצופה כולו בממרח.
משטחים בתבנית או מגש מרופדים בנייר אפייה ושומרים בינתיים במקפיא להתייצבות.

המצרכים לבסיס    

2 כוסות קמח
100גרם אבקת סוכר (כ1/3 כוס)
קמצוץ מל
170 גרם חמאה/מחמאה
2 כפות גדושות ממרח לוטוס
1 ביצה

הכנת הבסיס 

  1. במעבד מזון או מיקסר עם וו גיטרה,שמים את הקמח, אבקת סוכר, ומלח ומערבבים עד שכל החומרים מתאחדים
  2. מוספים את החמאה הקרה וממרח הלוטוס ומעבדים בפולסים עד שנוצרת תערובת פירורים
  3. מוספים ביצה ומעבדים ממש בקצרה עד שחלק מהבצק נהפך לכדור עוצרים את המיקסר וממשכים לעבד בידיים לכדור כחצי דקה
  4. משמנים תבנית ובעזרת כף יד מרפדים את התבנית שוליים ובסיס
  5. דוקרים את הבצק באמצעות מזלג מניחים לקירור במקפיא לעשר דקות (לפחות אפשר ללילה או יותר)
  6. אופים כעשר דקות בחום בינוני גבוה מקררים

המצרכים למלית
1
ק"ג גבינה 5% מסוננת כשעה בשק גבינה או חיתול בטמפרטורת החדר
1 שמנת חמוצה
½ כוס (100 גר') סוכר
4 ביצים L
1 כוס (400 גר') ממרח חלבה של אחוה
2 כפות אינסטנט פודינג  וניל
½ כוס (125 מ"ל) חלב

ההכנת מילית 

  1. בקערת המיקסר עם וו גיטרה מערבלים את הגבינות עם הסוכר.
  2. מוסיפים את ממרח החלבה ומערבלים היטב עד להטמעה.
  3. מוסיפים ביציםבכל פעם ביצה אחת, מערבלים בכל פעם היטב עד שהביצה נבלעת בתערובת.
  4. מוסיפים את השמנת והחלב ומערבלים שוב
  5. עוצרים את המיקסר מעבדתו ומעברים מרית בתחתית הקערה לוודא שהתערובת התאחדה
  6. יוצקים בעדינות את הבלילה על גבי הבסיס שהתקרר.
  7. מניחים בתחתית התנור תבנית ויוצקים לתוכה מים רותחים.
  8. אופים את העוגה במרכז התנור למשך כ – 80 דקות בחום של 160 מעלות עד שהעוגה מתחילה להזהיב קלות בחלקה העליון ועדיין מעט רוטטת .
  9. מוציאים מהתנור מצננים לטמפרטורת החדר

מצרכים לציפוי
2 כפות ממרח חלבה של אחוה
1 שמנת מתוקה

ההכנת ציפוי
יוצקים לסיר שמנת מתוקה וחלבה מביאים לרתיחה תוך ערבוב
מנמיכים לאש קטנה ומבשלים עד הסמכה חלקית ( כ7-10 דקות)
יוצקים על העוגה הקרה.
מכנסים לקירור של לפחות 6 שעות
לפני ההגשה עורמים את הקרנץ' קורנפלקס במרכז העוגה ובשוליים

תהנו
error: התוכן באתר מגפון ניוז מוגן
דילוג לתוכן