Skip to content

פטה כבד טבעוני

מנה מרשימה שתכבד כל שולחן אירוח של פטה כבד טבעוני עשיר בטעם העשוי מעדשים,בצל מקורמל, פטריות, ואגוזים
פחות מדקהזמן קריאה: דקות

להכין ארוחה שבא משתתפים גם טבעונים זה מאתגר ואני אוהבת שיהיה להם מגוון טעמים. כשהכנתי פטה כבד עוף חשבתי על הטבעונים שבחבורה. מה להכין להם?
פתאום ראיתי מולי את קערת העדשים השחורות המונבטות זה יהיה הפתרון עבורם חשבתי בליבי.
ואכן כשגשתי לזוגי את הפטה התלאהב וניתן לסקאי הכלבה לטעום והיא סרבה לאכול, טעם שוב, ואמר ממתי סקאי לא אוהבת כבד? חייכתי והסגרתי את הסוד. זה טבעוני וסקאי לא חסידה של אוכל טבעוני…
ותחאלס למתכון
פטה כבד מעדשים 


מצרכים
1 כוס עדשים שחורות
4 כפות שמן זית +  אקסטרה שמן זית לטחינה
2-3  בצלים לבנים גדולים קלופים ופרוסים
1 קופסה פטריות פרוסות משומרות
2 כפות רוטב סויה
½-1 כפית צ’ילי גרוס (אופציונלי )
1 כפית שטוחה סוכר חום
½ כפית פפריקה מעושנת
½ כפית תבלין גריל /גריל עוף
1 כפית מלח
1- ½ כפית פלפל שחור גרוס
1 כוס אגוזי מלך (אפשר חצי שקדים מלובנים וחצי אגוזים)

הנבטת  עדשים

להשרות את העדשים ל 3-5 שעות לסנן ולהניח במסננת שטוחה או בתבנית מרופדת במגבת נייר שהרטבתם.
לכסות במגבת ולהשאיר ל12-24 שעות . להרטיב כל כמה שעות. על העדשים להיות לחות כל הזמן.
כשמתחיל לנבוט נבט זה מוכן. אני משאירה עד שהנבט בין כ 2 ס"מ. זה קורא מהר.

הכנת הפטה 
1. לטגן את הבצלים במעט שמן זית עד הזהבה
2. לבשל את העדשים במים עד רכות כ-10 דקות
3. לסנן ולשטוף את הפטריות
4. לטחון במעבד מזון את כל המרכבים עד מסה חלקה,
5. בזמן הטחינה לטפטף מעט שמן זית עד המרקם הרצוי
6. לקחת תבנית אינגליש קייק קטנה(קצרה מהרגילה) או תבנית בקוטר 18
7. לרפד בניילון נצמד לפזר פרוסות שקדים קלויות או צנוברים קלויים
8, להניח מעל את הפטה כבד ולישר
9. לקרר היטב כ4 שעות במקרר
10, לפני ההגשה להפוך על מגש ולהוריד את הניילון הנצמד

להכין כממרח ולשמור בקופסה/צנצנת

*הכותבת הינה שפית המספקת ארוחות ו- Lance Box לפרטים בדף טלי בישולים

error: התוכן באתר מגפון ניוז מוגן
דילוג לתוכן