Skip to content

סלטי מנגו קייצים

מנגו פרי קיצי וטעים, משתלב נהדר בסלטים מרעננים קלי הכנה וטעמים
פחות מדקהזמן קריאה: דקות
צילום: הדס ניצן

כשהקיץ במלוא עוצמתו, אין לי חשק להדליק את התנור אני מחפשת תוספות קיציות מהירות הכנה, טעימות וקרירות, הדורשות רק כמה קצוצים וערבוב מהירה של הרוטב.
כאלה הם סלטי המנגו הבריאים שלי במקרה גם נטולי גלוטן ואחד טבעוני, ואחר צמחוני והם מושלמים לכל ארוחה או פיקניק. הם  מהירי הכנה מזינים


סלט מנגו ומלפפונים
 מנגו טרי ומלפפון מרענן שניהם אוהבים כוסברה משתלבים  עם רוטב חריף-מתוק וחריף
לטעם בלתי נשכח. קראנצ'י, קריר ומרענן

המצרכים ל 4-6 מנות

4 כוסות חסה רומית או לאליק
2 מנגו של  "חקלאי גרנות" קלופים וחתוכים לקוביות
1 בצל אדום פרוס דק
1 מלפפון חתוך לקוביות
1 פלפל אדום פרוס דק
¼ כוס עלי כוסברה קצוצים

ההכנה
לערבב את כל המרכיבים בקערה
*בשלב זה ניתן לכסות ולשמור במקרר עד ההגשה.

הרוטב
4 כפות שמן זית
3 כפות מיץ ליים/לימון
1 כף חומץ יין אדום/ חומץ הדרים
½ כף סירופ מייפל
1 כפית גרידת ליים/לימון
2 כפיות שמיר טרי קצוץ דק
¾-¼כפית פתיתי צ'ילי גרוס (אפשר פחות)
½ כפית מלח
¼ כפית פלפל שחור טחון טרי
לשים בצנצנת ולערבב היטב

לפני ההגשה לאחד את הרוטב עם הירקות.

סלט מנגו עם עגבניות שרי ומוצרלה
"חקלאי גרנות" מגשים מתכון לסלט קל מרענן וצבעוני 

מצרכים (לכ-2 מנות):

1 מנגו של "חקלאי גרנות"
6-8 עגבניות שרי
½ שקית עלי רוקט (75 גרם)
12 כדורי בייבי מוצרלה
2-3 שמן זית איכותי
1 כף חומץ בלסמי מצומצם
קורט מלח לבן או שחור

ההכנה:

  1. חותכים את המנגו לפרוסות ואת עגבניות השרי לרבעים.
  2. בקערת הגשה מניחים עלי רוקט, עליהם מסדרים את פרוסות המנגו, כדורי המוצרלה ורבעי עגבניות השרי.
  3. מתבלים בשמן זית, מלח וחומץ בלסמי מצומצם. לתוספת חריפות, ניתן להוסיף מעט בצל סגול ו /או פלפל צ׳ילי.
  4. מערבבים ומגישים מיד.
    צילום: הדס ניצן

    קיץ נעים עם מנגו מרענן

*הכותבת הינה שפית המספקת ארוחות ו- Lance Box  ועורגת סדנאות בישול לפרטים בדף טלי בישולים

error: התוכן באתר מגפון ניוז מוגן
דילוג לתוכן