Skip to content

עוגת דבש תפוחים של סבתוש

עוגת דבש תפוחים נוסטלגית מבית סבתא, והפעם גם ללא גלוטן, עשירה בטעמים רכה ואוורירית
פחות מדקהזמן קריאה: דקות

במשך שנים חברה מבקשת ממני את עוגת הדבש שסבתא היתה מכינה, עוגה אוורירית -עשירה בטעימים רכה מאד ואהובה על כולם. ניסתי להכין מהזיכרון אבל זה לא היה מדוייק – עד שרן בן דוד הקונדיטור הראשי של רשת ביגה חשף את המתכון של סבתא: "עוגת תפוחים בדבש"– ללא גלוטן ונימוחה בפה.
מתכון  אלוהי!!!

צילום: דוד מויאל

המצרכים 

100 גרם סוכר חום דמורה
100 גרם סוכר לבן
300 גרם דבש
2 ביצים (L)
200 גרם שמן
350 גרם קמח לעוגות ללא גלוטן (המלצה  קמח תמי לעוגות)לחלופין קמח לבן
7 גרם אבקת אפייה
2 גרם סודה לשתייה
1/4 כפית מלח
1 כפית קינמון
1/4 כפית ציפורן (ויתרתי)
400 גרם תפוחים מקולפים וחתוכים לקוביות בגודל של 1 ס"מ מעורבבים במעט קמח ובקינמון (למניעת שקיעה בעוגה והשחרת התפוחים)
200 מ"ל תה ככה מוכן (השתמשתי בתה ג'ינג'ר דבש של פומפדור שהעניק טעם מיוחד לעוגה)

אופן ההכנה:

מחממים תנור ל- 165 מעלות
מצפים תבנית אינגליש קייק בנייר אפייה
מקציפים במיקסר עם מטרפה סוכר, דבש וביצים עד לקבלת תערובת אוורירית
מוסיפים את השמן לאט עד הטמעה וקבלת תערובת אחידה.
בקערה מערבבים את כל היבשים ומוספים לתערובת. הביצים ודבש
לאחר שהתערובת חלקה מוסיפים את התה עד לקבלת מרקם אחיד.
לוקחים את קוביות התפוחים מוספים לתערובת ומערבבים  בתנועת עטיפה.
מוזגים את התערובת לתבנית , ניתן להוסיף מעל שקדים פרוסים או אגוזים.לאפות כ- 35-40 דקות עד שהקיסם יוצא יבש.

מומלץ לסגור את העוגה (לאחר שהתקררה) בשקית ולהמתין לפחות יום לפי שאוכלים, העוגה רק משתבחת.

צילום: דוד מויאל
צילום: דוד מויאל


רגע של עצה 

המתכון קל הכנה אבל אני יודעת שרבים מאיתנו אין זמן/חשק להכין ולאפות , ניתן לרכוש את העוגה ברשת ביגה והיא רכה ועדינה ומתאימה למי שנמנע מגלוטן ויכולה לשמש כמתנה (תחליף לבונבונירה) נחמדה לאנשים שאתם רוצים להודות להם לפני החג  (אני נותנת לנותני שירות שונים כמו הרופא, אחיות, מורים וכו')
מחיר העוגה 45 ש"ח (650 גרם), להשיג ברשת ביגה

כמה מילים על תה ג'ינג'ר דבש

צילום: יחצ

המותג פומפדור(POMPADOUR) לקראת ראש השנה וחגי תשרי השיק חליטת צמחים בטעם חדש ג'ינג'ר  דבש, העשוי מרכיבים טבעיים, ללא קפאין ומתכתב עם טרנד הבריאות העולמי.
חליטת הצמחים החדשה של פומפדור יוצרת שילוב מפתיע וחדשני של טעם  ג'ינג'ר עם הדבש
והיא עשוייה מחומרי גלם מובחרים, עם דגש על איכות העלים ותהליך ייצור קפדני.
הג'ינג'ר הוא אחד מהרכיבים הטבעיים הידועים כבעל יתרונות רבים עם ארומה חזקה. החליטה
החדשה משלבת הג'ינג'ר ודבש ומגיעה בטעם מיוחד של מתיקות מעודנת ותוספת מעניינת לכוס תה
מרענן לאחר ארוחות החג. היא תוספת מעניית שמחליפה מים/תה/קפה בעוגות הדבש שלי.

2 Comments

  1. מירה פרייברג
    3 בספטמבר 2023 @ 18:19

    רוצה לעשות את העוגה לחג
    שאלות:
    האם אפשר להשתמש בקמח רגיל אם כן באיזה?
    האם דורש שינויים בחומרים?
    לא ברור הסעיף שאחרי ״לאחר שהתערובת אחידה מוסיפים את התה לקבלת מרקם אחיד :
    האם זה להוסיף תה לתערובת יבשים ? או לתערובת של ההקצפה במיקסר עם השמן ?
    לא כתוב אם לפני או אחרי השלב הזה מערבבים את תערובת היבשים עם מה שהוקצף במיקסר
    תודה

    • טלי גרופית
      4 בספטמבר 2023 @ 11:53

      תודה על הערות. תוקן במתכון
      1. ניתן להשתמש בקמח לבן,
      2. מערבבים את תעורבת היבשים עם התערובת הביצים דבש למסה אחידה . ואז מוספים את התה.

error: התוכן באתר מגפון ניוז מוגן
דילוג לתוכן