Skip to content

פטוצ'יני תרד עם נתחי סלמון

מנת פסטה תרד עם סלומון מיוחדת, טעימה, עם טוויסט ומתאימה כארוחה לכל המשפחה
פחות מדקה זמן קריאה: דקות

בימים מתוחים אלה, אנחנו צרכים  'אוכל לנשמה' , מנות מנחמות וחמות שניתן להכין במהירות . אלעד אמסלם,  השף הראשי של  רשת קפה גרג  חושף את  מנת הדגל של הרשת ואחד המאכלים האהובים: פסטה פוטיצ'ני ירוק עם נתחי סלמון, מתפריט החורף 2024 -של גרג. מנה המתאימה לכל המשפחה. כאן אני מביאה את המתכון להכנת פטוצ'יני ירוק למי שיש סבלנות יכין לבד פסטה, אני השתמשתי בפסטה פטוצ'יני תרד טריה קנויה. והוספתי את הרוטב.

פסטה פוטיצני עם סלמון  (צילום: יחצ)

המצרכים:

180 גרם פוטצ'יני
150 גרם קוביות סלמון טרי
150 גרם שמנת לבישול
20 גרם חמאה
כרישה
שום
4-6 פרחי ברוקולי
תרד טרי
שעועית ירוקה ואפונה (לפי הטעם)

מצרכים לקרם :

100 גרם תרד ללא גבעולים
½  כרישה קצוצה דק
30 גרם חמאה
3 שיני שום
מלח ופלפל שחור לפי הטעם
4\1 כוס שמנת מתוקה
אופן ההכנת הקרם :

1. מבשלים את התרד עד שנהיה רך ושהוא מתחיל להתקבץ בבישול
2. להוסיף את החמאה, השום התיבול וכמובן את השמנת ולתת לו רתיחה של עוד 5-6 דק'.
3 לטחון אותו עד למרקם חלק.

בישול הפסטה:

1.מחממים סיר עם מים רותחים וקורט מלח בפנים,

2. כאשר המים רותחים ומבעבעים וזורקים את הפסטה פנימה

3. מבשלים כ 4-2 דק' או עד שהפסטה מוכנה אל דנטה

אופן הכנת המנה:

1. מחממים מחבת עם שמנת, צולים את הסלמון מכל כיוון ,ממליחים ומפלפלים לפי הטעם ומוציאים החוצה.
2. מוסיפים את הירוק חוץ מהתרד [בסוף המנה מוסיפים את התרד] פותחים את הטעמים מוסיפים כף גדושה של קרם התרד
3. שמנת וכפית חמאה מצמצמים את הרוטב עד שמתקבל רוטב ירוק ואחיד
4. מחברים את הסלמון למנה מקפיצים ביחד
5. מוסיפים את התרד מבשלים עוד 2-3 דקות ומגישים

מצרכים לבצק:

500 גרם קמח בורו (השתמשתי בקמח פסטה)
500 גרם קמח פסטה לבן
500 גרם תרד קפוא מופשר
1ביצה
650 גרם חלמון כ 10 חלמונים

אופן הכנת הבצק:

1 בקערה מפשירים את התרד מוסיפים את הביצה ואת החלמונים
2. מערבבים את הקמחים בקערה נפרדת
3. בהדרגה מזלפים את הנוזלים והתרד אל תוך הקמח. עד לקבלת בצק אחיד הומוגני ואחיד.
4. נותנים לזה לנוח בערך חצי שעה,
5. מרדדים את הבצק לעובי דק ולחתוך לרצועות בצורה ל פטוצ'יני, ממליצה  להשתמש במכונת פסטה.
יוצאת כמות גדולה

מאכסנים אחסון בקופסה אטומה ונקייה עד לבישול הרצועות.
טליטיפ
אני מחלקת למנות ושומרת בשקית אטומה במקפיא

צילום: יח"צ

*הכותבת הינה שפית המספקת ארוחות ו- Lance Box לפרטים בדף טלי בישולים

error: התוכן באתר מגפון ניוז מוגן
דילוג לתוכן