Skip to content

עוף ברוטב טחינה

מנה נפלאה של חזה עוף ברוטב נפלא של טחינה סויה וסילאן
פחות מדקה זמן קריאה: דקות

חזה עוף ברוטב חמאת בוטנים עם מלפפונים טריים מעל כמו שמגישים במסעדות.
או כמנה המוגשת על אורז לבן.
בניגוד למנה המוגשת במסעדות עם חמאת בוטנים ועשויה עם קרם קוקוס עשיר בקלוריות אני השתדלתי להפחית בקלוריות ולהעשיר ולהעשיר במרכיבים. ויתרתי עם קרם הקוקוס ובכדאי לתת לה מעט טעם ישראלי החלפתי את חמאת הבוטנים בטחינה טורקיז – טחינה ישראלית מדהימה בטעמה.
את המנה ניתן להגיש בשתי דרכים האחת כסלט והשניה עם אורז . כשאני מכינה עם אורז מכפילה את כמות הרוטב.

מצרכים
300 גרם חזה עוף חתוך לרצועות /קוביות
½-1 בצל קצוץ דק
½-1 פלפל חריף קצוץ דק

רוטב טחינה
בקערה מערבבים
3 כפות טחינה טורקיז
1 שן שום כתושה
2 כפות רוטב סויה
1 כף סילאן
1 כף רוטב צ’ילי חריף/ מתוק
קמצוץ צ'ילי גרוס
½ כפית מלח
גרידה מחצי לימון
½ כוס מים.

ההכנה
מחממים מחבת, מוסיפים שמן, בצל, צ'ילי, שום, קליפת לימון מטגנים 2 דקות על להבה גדולה
מוסיפים חזה העוף  ומבשלים רק עד שהעוף לבן ומבושל קלות
מוספים את הרוטב  ומבשלים 5 דקות.

הגשה כמנה חמה עם אורז

צילום: טלי

להגיש על מצע אורז לבן
כשכינים עם אורז מכנים כמות כפולה של הרוטב.
אפשר לפזר ומעל כוסברה קצוצה ובצל ירוק קצוץ

הגשה כסלט
4 מלפפונים ולחתוך לגפרורים
1 בצל ירוק פרוס
חופן קוסברה קצוצה
לעיטור חופן שומשום מלא או בוטנים מטוגנים קצוצים
לערבב הכל ביחד

צילום: טלי

תהנו

error: התוכן באתר מגפון ניוז מוגן
דילוג לתוכן