Skip to content

סלטי אבוקדו והדרים

ט"ו בשבט הגיע ולכבודו מביאה שני סלטים המשלבים אבקדו , ופירות הדר ישראלים של 'חקלאי גרנות'. האחד סלט אורז בר עם אבוקדו תפוז ופירות יבשים, והשני סלט אבקדו פירות הדר עם סלק.
פחות מדקהזמן קריאה: דקות

לכבוד ט"ו בשבט פריחת האילנות, ושיא עונת ההדרים והאבקדו אני מביאה שני מתכונים לסלטים המשלבים פירות הדר ואבוקדו.
האבקדו שאני משתמשת הוא אבוקדו בשל של חברת גרנות שמשווקת  אבוקדו ופירות ש חקלאים ישראלים.

סלט אורז בר עם אבוקדו ופירות בניחוח הדרי
סלט עשיר של אורז בר עם תפוזים, אגוזי פקאן, ופירות מיובשים משלב מתיקות ומליחות ויוצר טעם נפלא.

צילום: טלי

אורז בר איננו אורז כלל – כי אם קטניה, שזכתה לשם Wild Rice על שום דמיונה לאורז. צבעו שחור, אורך כל גרגר הוא סנטימטר אחד וטעמו אגוזי, עמוק ומיוחד. אורז הבר גדל באגמים או בנחלים בהם הזרימה איטית בצפון ארה"ב (בעיקר במינסוטה) ובקנדה. הקטיף מתבצע תוך כדי חתירה בסירות, ולאחריו מבוצע תהליך עיבוד שנמשך 45 דקות, במטרה לייבש את הגרגרים.טעמו אגוזי מחירו כ 40 ₪ לחצי ק"ג. ומבשלים אותו כמו פסטה. לרב משלבים מעט ממנו עם אורז לבן.
אני אוהבת לשלב פקאנים בסלט אורז הבר הזה. כדי להדגיש את הטעמים הטבעיים שלהפאקנים  אני קולה מעט.
בסלט אני משתמשת בפירות יבשים טבעיים אני משתמשת במשמש אוזובקי שהוא ללא סוכר וחמוציות ללא סוכר או במיץ תפוחים

המצרכים
1 כוס אורז פרא  שטוף היטב
2 אבוקדו של "חקלאי גרנות": ½ אבוקדו לרוטב והיתר לחתוך לקוביות
3 תפוזים של "חקלאי גרנות": קליפה ומיץ מתפוז אחד
2 תפוזים מקולפים ומפולטים ללא הציפה
25 גרם חופן חמוציות ללא סוכר/ במיץ תפוחים
50 גרם  פקאנים לקלות מעט במחבת יבשה
50 גרם משמש אוזבקוי ללא תוספת סוכר קצוץ

לרוטב
1 כפית חרדל
1 כוס פיטרוזליה קצוצה
1 בצל סגול
1-3 כפות חומץ
1-2 כפות סילאן/ מייפל לפי הטעם
½ אבוקדו של "חקלאי גרנות"
½ 1 כפית מלח
ופלפל שחור
½ כוס שמן זית איכותי

הכנה

1.מבשלים אורז בר בכמות נדיבה של מים רותחים (כ4 כוסות) בעדינות עד לריכוך, כ-45 דקות. מסננים דרך מסננת דקה.
2. מכינים את הרוטב בבלנדר טוחנים את כל מרכיבי הרוטב יחד לרוטב סמיך
3.יוצקים את הרוטב על האורז החם והמסונן ומערבבים היטב. שהאורז יספוג את טעמי הרוטב. מקררים היטב
4.להוסיף את הפירות היבשים והפטרוזיליה לאורז ולערבב. בסוף להוסיף תפוזים ואבוקדו ולערבב בעדינות מבלי למעוך אותם(לכן נוהגת להוסיף בסוף)
5. לטעום ולשפר טעמים.

סלט הדרים, סלק ואבוקדו
מתכון באדיבות 'חקלאי גרנות' של סלט עשיר בטעמים,
קל להכנה ומתאים להגשה בארוחת החג להנאת כל המשפחה.

צילום: הדס ניצן
צילום: הדס ניצן

מצרכים (לכ-3 מנות):

2 אבוקדו האס של "חקלאי גרנות"
2 סלק
1 תפוז של "חקלאי גרנות"
1 קלמנטינה של "חקלאי גרנות"
1/3 פומלית של "חקלאי גרנות"
חופן פקאן סיני
½ בצל קטן פרוס דק
מיץ מחצי תפוז
3 כפות שמן זית
קורט מלח ופלפל

ההכנה:

  1. קולפים את האבוקדו, חותכים לקוביות ושמים בקערה. מתבלים את האבוקדו בחצי ממיץ התפוזים, מעט מלח, פלפל וכף שמן זית.
  2. חותכים את פירות ההדר – התפוז, הקלמנטינה והפומלית – לקוביות ללא גרעינים ושמים בקערה נפרדת. מתבלים את פירות ההדר במעט מלח, פלפל וכף שמן זית.
  3. מבשלים את הסלק ומסירים את הקליפה. בקערה שלישית מתבלים את הסלק יחד עם הפקאן הסיני במיץ התפוזים הנותר, מעט מלח, פלפל ושמן זית.
  4. מניחים בקערת הגשה שכבות של הדרים, אבוקדו וסלק ומפזרים טבעות בצל מעל.

    צילום: הדס ניצן

 ט"ו בשבט שמח

error: התוכן באתר מגפון ניוז מוגן
דילוג לתוכן