תבנית עשירת טעמים ונחוחות של פרגיות עסיסיות במלית בשר ופירות יבשים ברוטב תפוזים. פשוט עונג לחך ..
המון כיתוב אבל מתכון קל הכנה
המצרכים
8 סטייק פרגיות עם עור משוטחים
למשרה
2 כפות שמן זית
½-1 כפית שום גבישי
2 כפות מיץ לימון
½ כפית דבש / סילאן
1 כף סויה
להשרות לחצי שעה עד לילה
למלית
150 גרם בשר טחון
כ 100 גרם פירות יבשים (תאנים, משמשים, שזיף, חמוציות, צימוקים כל שילוב יתאים)
50- 100 גר' פיצוחים, קלויים (אגוזים, צנוברים, שקדים, ופיסטוק )
1 כפית בהרט,
קמצוץ הל
2 שיני שום כתושות
גרידת לימון ותפוז
צ'ילי גרוס לפי הטעם (לא לותר אפילו 1/8 כפית מוסיף המון)
מלח ופלפל לפי הטעם
לערבב היטב
הרוטב לאפיה
להרתיח בסיר קטן
כף שמן קנולה
1 כוס מיץ תפוזים (ניתן להשתמש בפריגת תפוזים)
3 כפות סויה
1 כף דבש/ סילאן
קמצוץ צ'ילי גרוס
½ כפית שום גבישי
מלח ופלפל לפי הטעם
גרידת תפוז
לשמור בצד.
ההכנה
- לסנן את הפרגיות מהמשרה
- לערבב את חומרי המלית
- לפרוס את סטייק הפרגית על משטח העבודה מרופד בניילון נצמד
- להניח בצד הרחב חופן מעוצב לגליל
- לסגור משני הצדדים ולגלגל לגליל
- לעטוף את בניילון הנצמד בצמוד לגליל הפרגית תוך עיצוב צורת גליל אחידה
- חוזרים על הפעולה עד שמסיימים את הפרגיות
- להקפיא לפחות לחצי שעה (בשלב זה ניתן להקפיא עד שבוע ימים להכנה מראש)
האפייה
- לחמם תנור לחום בינוני (כ180 מעלות)
- להסיר את הניילון הנצמד הוא סיים תפקידו
- להניח בתבנית בצפיפות
- לצקת את הרוטב
- לכסות בנייר כסף
- לאפות 40 דקות
- להסיר את נייר הכסף ולצקת באהבה מהרוטב על הפרגיות
- לאפות כ20 ד דקות בחלק עליון עד הזהבה
- בסיום האפייהלהעביר את הציר שנוצר בתבנית לסיר להוסיף כף חמאה/מחמאה
- להרתיח ולהוסיף 1-2 כפיות קורנפלור לטעום את הרוטב ולשפר טעמים , לצקת את הרוטב על הפרגיות.
הגישו סטייק ממולא אחד כמנה ראשונה חצוי או שניים על מצע אורז / פירה כמנה עיקרית
*הכותבת הינה שפית המספקת ארוחות ו- Lance Box לפרטים בדף טלי בישולים