Skip to content

פרגיות במלית בשר ופירות יבשים

פרגיות ממולאות בבשר בתוספת פירות יבשים, ומבחר תבלינים משובחים הן מעדן טעים עם ניחוח עדין של הדרים,
פחות מדקהזמן קריאה: דקות

תבנית עשירת טעמים ונחוחות של פרגיות עסיסיות במלית בשר ופירות יבשים ברוטב תפוזים. פשוט עונג לחך ..
המון כיתוב אבל מתכון קל הכנה

פרגיות במלית בשר ופירות יבשים

המצרכים
8 סטייק פרגיות עם עור משוטחים
למשרה
2 כפות שמן זית
½-1 כפית שום גבישי
2 כפות מיץ לימון
½ כפית דבש / סילאן
1 כף סויה
להשרות לחצי שעה עד לילה

למלית
150 גרם בשר טחון
כ 100 גרם פירות יבשים (תאנים, משמשים, שזיף, חמוציות, צימוקים כל שילוב יתאים)
50- 100 גר' פיצוחים, קלויים (אגוזים, צנוברים, שקדים, ופיסטוק )
1 כפית בהרט,
קמצוץ הל
2 שיני שום כתושות
גרידת לימון ותפוז
צ'ילי גרוס לפי הטעם (לא לותר אפילו 1/8 כפית מוסיף המון)
מלח ופלפל לפי הטעם
לערבב היטב

הרוטב לאפיה
להרתיח בסיר קטן
כף שמן קנולה
1 כוס מיץ תפוזים (ניתן להשתמש בפריגת תפוזים)
3 כפות סויה
1 כף דבש/ סילאן
קמצוץ צ'ילי גרוס
½ כפית שום גבישי
מלח ופלפל לפי הטעם
גרידת תפוז
לשמור בצד.

ההכנה

  1. לסנן את הפרגיות מהמשרה
  2. לערבב את חומרי המלית
  3. לפרוס את סטייק הפרגית על משטח העבודה מרופד בניילון נצמד
  4. להניח בצד הרחב חופן מעוצב לגליל
  5. לסגור משני הצדדים ולגלגל לגליל
  6. לעטוף את  בניילון הנצמד בצמוד לגליל הפרגית תוך עיצוב צורת גליל אחידה
  7. חוזרים על הפעולה עד שמסיימים את הפרגיות
  8. להקפיא לפחות לחצי שעה (בשלב זה ניתן להקפיא עד שבוע ימים להכנה מראש)

האפייה

  1. לחמם תנור לחום בינוני (כ180 מעלות)
  2. להסיר את הניילון הנצמד הוא סיים תפקידו
  3. להניח בתבנית  בצפיפות
  4. לצקת את הרוטב
  5. לכסות בנייר כסף
  6. לאפות 40 דקות
  7. להסיר את נייר הכסף ולצקת באהבה מהרוטב על הפרגיות
  8. לאפות כ20 ד דקות בחלק עליון עד הזהבה
  9. בסיום האפייהלהעביר את הציר שנוצר בתבנית לסיר להוסיף כף חמאה/מחמאה
  10. להרתיח ולהוסיף 1-2 כפיות קורנפלור לטעום את הרוטב ולשפר טעמים , לצקת את הרוטב על הפרגיות.

הגישו סטייק ממולא אחד כמנה ראשונה חצוי או שניים על מצע אורז / פירה כמנה עיקרית

*הכותבת הינה שפית המספקת ארוחות ו- Lance Box לפרטים בדף טלי בישולים

error: התוכן באתר מגפון ניוז מוגן
דילוג לתוכן