Skip to content

קדרת בשר בפירות יבשים ערמונים ותפוחים

תבשיל בקר עם פירות יבשים אהוב על אנשים רבים, והמתכון שלפניכם ייערב לחך של כל מי שאוהב את השילוב בין מרקמו וטעמו של הבשר לצד המתקתקות של הפירות היבשים, ערמונים ותפוחים
פחות מדקהזמן קריאה: דקות

קידרת בקר ופירות יבשים, מנה מפתיעה וחגיגית, עשירה ומרשימה המשלבת מתקתקות עם מעט פיקנטיות, ככל שאנסה לתאר את טעמה אחטא לאמת, פשוט עונג לחך. מנה קלה להכנה שאת הבשר אני מבשלת מראש ולאחר מכן משלבת ברטבים שונים, לשבת  הכנתי עם פירות יבשים, תפוחי עץ ועוד

צילום: טלי

המצרכים לבשול הבשר 
½1 ק"ג בשר לצלי(מס' 4,5,6)
1 שורש סלרי
1 שורש פטרוזיליה
1 בצל שלם קלוף
מעט עלי דפנה
½ כפית פלפל אנגלי שלם
½ כפית פלפל שחור שלם
שמן
ההכנה

  1. להכניס את הבשר לרשת או רשת או חוט שפגט לקשירת הבשר לקשור עם חוט ולעצב צורת רולדה לשטוף את הבשר וליבש
  2. לחמם בסיר שמן לחום גבוה
  3. לשים את הבשר בסיר ל"סגירה/ צריבה " למשך כ7-10 דקות , לצרוב מכל צדדיי הבשר(ה"סגירה" שומרת את הנוזלים בתוך הבשר ומשאירה אותו רך ועסיסי)
  4. כשהבשר צרוב היטב ושחום  להוסיף מים מעל גובה הבשר
  5. להוסיף את כל ירקות והתבלינים לסיר.
  6. לסגור את הסיר ולבשל שעה וחצי – שעתיים מרגע הרתיחה (בסיר לחץ 45 דקות)
  7. לנעוץ מזלג בבשר ורק אם הוא נכנס חלק לגמרי אז הבשר מוכן
  8. כשמוכן, לפתוח את הסיר ולקרר את הבשר לטמפרטורת החדר. כשהתקרר לשים במקרר לכמה שעות או למשך הלילה כדי שהפריסה תהיה קלה והבשר לא יתפורר.
  9. את נוזלי הבשר לסנן ולשמור כי הם ישמשו בסיס לרוטב. לשמור גם את הגזר.
  10. אחרי שהבשר התקרר, להוריד את הרשת/החוט שקשרנו אתו את הבשר, לפרוס לפרוסות בעובי של 1 ס"מ ולבשל ברוטב.

    הבשר ברשת (צילום: טלי)

המצרכים להכנת הרוטב
½ קג בצלצלי שאלוט או בצלים קטנטנים לחלופין 2 בצלים פרוסים
5 עלי מרווה(לא חובה)
גזר שנשאר מהבישול(לא חובה)
פירות יבשים( תשנו לפי תעמכם):
50-100 גרם שזיפים מגורענים
50 גרם משמשים
50 גרם חמוציות וצימוקים
50 גרם תאנים
200 גרם(2 שקיות)של ערמונים קלופים קלויים(אופציונלי)
2-4 תפוחי עץ גרנד או פינק לידי מוקרמלים במחבת עם שמן סילאן וצ'ילי גרוס (אופציונלי)
100 גרם שקדים, אגוזים, צנוברים(אופציונלי)
1 כוס יין אדום יבש
¼ כוס רכז רימונים1-4 כפות דבש/סילאן

מלח, פלפל, תבלין בצל (או אבקת מרק בצל) בהרט, צ'ילי גרוס, קמצוץ קינמון ,
ציר הבשר ששמרנו
פרוסות צלי
ההכנה

  • לחמם מעט שמן ולאדות את הבצלצלים והמרווה על אש קטנה.
  • להוסיף את פרוסות הבשר
  • להוסיף את ציר הבשר שיכסה היטב את הבשר
  • להוסיף הפירות היבשים(למעט תפוחי העץ והשקדים)
  • להביא לרתיחה והוסיף יין ולתבל בעדינות
  • לבשל 15-20 דקות
  • לטעום ולשפר טעמים ולהוסיף תפוחי עץ מקורמלים (במידה ומכינים מראש את תפוחי העץ והשקדים להוסיף בחימום האחרון של הצלי)

    צילום: טלי
    צילום: טלי

כייף להגיש על מצע של אורז/ פירה/ ממליגה/ קוסקוס ולעטר בנענע קצוצה/ עירית קצוצה
תהנו

*הכותבת הינה שפית המספקת ארוחות ו- Lance Box לפרטים בדף טלי בישולים

error: התוכן באתר מגפון ניוז מוגן
דילוג לתוכן