יש מי שלא אוהב שניצל? אני לא מכירה אחד שכזה..
בילדותי זה היה המאכל העיקרי בימי חול, אמי ידעה ששניצל אוכלים בלי בעיות והכינה לנו הרבה.
אבל השניצל היה טעים אבל לא להיט, עד שנפגשתי בשניצל של חמותי, אצלה השניצל היד דק דק קריספי
ותמיד הוגש ישר מהמחבת .שמנקה לי היטב מכל הגדים
הכנת השניצל אצלי מתחילה אל הקצב, ואין הרבה קצבים שמוכנים להכין לי דג ומושלם,
שאני מגיעה לאחד כזה אני כבר רוכשת מספר ק"ג..שיהיה..
היום כבר ניתן למצוא בכמה רשתות שניצל דק דק מצונן ארוז וטוב.
לכבוד "יום השניצל של מאסטר שף" המתקיים ב-23.2, המותג הקולינרי חולק, מתכון לשניצל המושלם,
עם 3 צורות הגשה שונות.ואני אוסיף את שניצל של שישי בחלה.
חומרים ל-4-6 מנות:
500 גרם חזה עוף פרוס דק
שמן לטיגון עמוק
לבלילה:
2 ביצים
1 כף חרדל דיז׳ון גרגירים ו/או 1 כפית חרדל דיז׳ון חלק מאסטר שף
1 כף מיונז שום מאסטר שף
1 כף רוטב צ'ילי מתוק מאסטר שף
1 כוס קמח
1 כוס קורנפלור
לציפוי:
2 כוסות פירורי לחם מוזהבים מאסטר שף
אופן ההכנה:
- מכינים שתי קערות: באחת מערבבים את חומרי הבלילה, בשנייה מפזרים פירורי לחם.
- משרים את חזה העוף הפרוס בבלילה 10 דקות. (עדיף לשעה)
- מצפים את הנתחים בפירורי לחם בנדיבות ומעבירים למקרר לחצי שעה.
- מחממים שמן לטיגון חצי עמוק במחבת רחבה.
- מטגנים את הנתחים הפרוסים עד הזהבה יפה ועמוקה משני הצדדים.
שלוש צורות הגשה:
- בטורטיה (ראפ)
מורחים טורטיה במיונז שום לחיץ מאסטר שף, מוסיפים אבוקדו, עגבניות וכוסברה. מוסיפים רצועות שניצל ומגלגלים.
אני מוסיפה ירקות שונים
- בבגט, בסגנון מוקפץ תאילנדי
מערבבים בקערה רצועות של כרוב, גזר ופלפל עם רוטב טריאקי מאסטר שף. מורחים את הבגט במיונז לחיץ ספייסי מאסטר שף וממלאים בירקות וברצועות שניצל. ניתן להוסיף גם רוטב סרירצ'ה מאסטר שף בסיום.
- בלחמניה
בסגנון יום שישי, עם מטבוחה, חצילים וירקות – מבשלים עגבניות מאסטר שף עם פלפלים, פפריקה ושום, על אש קטנה במשך שעה וחצי. מורחים בלחמניה, מוסיפים שניצל ואם רוצים גם פרוסות חציל מטוגנות.והפתעה לטבעוניים המתכון הבא שניצל טופו מדהים
*הכותבת הינה שפית המספקת ארוחות ו- Lance Box לפרטים בדף טלי בישולים