Skip to content

שניצל טבעוני מדהים

הסודות שלי להכנת שניצל טבעוני קריספי שגם קרניבורים יהנו ממנו
פחות מדקה זמן קריאה: דקות

מתכון לשניצל טופו קריספי מלא טעמים.. המתכון קל הכנה אומנם דרושים כמה מהלכים בכדאי שיהיה מוצלח מבטיחה לכם שזה שווה את העבודה והכנות המוקדמות 12 שעות מראש.

שניצל טופו על מצע עלי ביבי לספיחת שומנים

 כל הסודות שלי להכנת שניצל טופו מעולה
*בחרו טופו קשה –  לסחטת הטופו מהנזולים ולמרקם נוח לעבודה אנחנו עטפים את הטופו בנייר מגבת כפול. מניחים עליו משקולת(סיר קטן עם מים אני מניחה)  משאירה כך בזמן שאני מכינה את המרינדה
* פירורי לחם – אני משתמשת בפירורי לחם זהובים או פנקו או תערובת של שניהם, את פירורי הלחם יש להניח במקפיא, כך נדבקים טוב יותר לטופו ויוצרים שכבה קריספית במיוחד.
* הוספת טעמים לפירורי הלחם – זה משדרג ניתן להוסיף אבקת שום, שביבי בצל יבש, שומשום, כרכום, צ'לי גרוס, עשבי תיבול  יבשים וכל העולה על דעתכם
*השריית הטופו – השרו את הטופו בין 2-12 שעות במרינדה – כל המרבה הרי זה משובח

המצרכים
למשרה

300 גרם טופו
½ כוס רוטב סויה
1 כף חרדל חלק
½ כפית שום גבישי
לערבב ביחד את חומרי המשרה.
1.לפרוס את הטופו לפרוסות של כ1 ס"מ.
להקלה על תהליך ההכנה מומלץ לחלק את הפרוסות לשניים לאורך או משולשים.
אצלי אוהבים פרוסות גדולות ואני לא מחלקת ולכן לעיתים בזמן ההכנה והציפוי זה נשבר.
2. להניח את הפרוסות בכלי רחב שיכיל הכל בשכבה אחת .
3. לצקת את המשרה מעל לטופו בצורה אחידה עד כמה שניתן.
4. לכסות ולהניח  במקרר לספיגת טעמים

לטמפורה
100 גרם קמח כוסמין לבן
1/3 כוס סודה/מים
1 כפית חרדל
1 כף שום גבישי
½ כפית מלח
לערבב במטרפה את כל חומרי הטמפורה למעט הסודה להוסיף נוזלים בהדרגה
המרקם צריך להיות כמו טחינה דלילה

לפירורי לחם 
כ100 גרם פירורי לחם זהובים או פינקו או חצי חצי.
½ כפית שום גבישי,
1 כפית פטרוזיליה יבשה / או תימין/אורגנו
½ כפית מלח

הרכבת השניצל טופו וטיגון
1. מוצאים את הטופו מהמקרר חצי שעה לפני ההכנה
ועכשיו צריך לעבוד מהר ומסודר
2. לחמם שמן במחבת כ2-3 ס"מ להשתדל לא לעבור את 175 מעלות
3.להוציא את הטופו שמלא במשרה לטבול בטמפורה ומשם לפירורי הלחם
4.להניח את הטופו בפירורי הלחם ועם היד לצפות בפירורי הלחם
(לא להתפתות ולתבול משני הצדדים כי אז הטופו נשבר- ראו הוזהרתם)
5. לצפות היטב ולדחוס. ולהניח בזהירות במחבת 2-3 דקות מכל צד עד השחמה יפה
6. להוציא לנייר סופג או רשת
7. להגיש מיד ולהנות

אין ספק ששניצל הכי טעים ביציאה מהמחבת אבל אם נשאר אז ניתן לחמם בטוסטר אובן או תנור ואף במחבת ללא שמן.

שניצל טופו מושלם

תהנו. 

**הכותבת הינה שפית המספקת ארוחות ו- Lance Box לפרטים בדף טלי בישולים

error: התוכן באתר מגפון ניוז מוגן
דילוג לתוכן