Skip to content

וואסן שטרודל- שטרודל לבן לפורים

נוסטלגיה. שטרודל דק דק אגוזים ורחת לקום. מתכון רומני כפי שחמותי ז"ל הייתה עושה. לדעתי זה המאפה הכי טעים לפורים
פחות מדקהזמן קריאה: דקות
פורים בפתח וזה הזמן להזכר במתכונים לחג. אחד הדברים שאהבתי ולמדתי להכין מחמותי הרומניה הוא השטרודל הלבן, בצק דק דק דק מלא באגוזים רחת לקום יש המוספים צימוקים.
הכנת הבצק נשמעת מסובכת ולכן רבים מחליפים את הבצק בבצק פילו אתן את שתי האפשרויות. אישית מעדיפה עם הבצק הלבן
.
בצק לבן לשטרודל
500 גרם קמח
1 חלמון
50 גרם שמן(1/4 כוס)
5 גרם מלח(כפית)
20 גרם סוכר (2 כפות)
כ 200 סמ"ק מים

הכנת הבצק

1. שמים את הקמח בקערת המיקסר. מתחילים ללוש במהירות נמוכה עם וו הלישה, ומוסיפים את הסוכר, המלח והשמן.
מוסיפים את מרבית המים וממשיכים ללוש עד שנוצר בצק שאינו דביק אבל גם לא יבש מדי, הבצק אמור להתלכד סביב וו הלישה.
מגבירים לאט את מהירות המיקסר עד למקסימום. הבצק שדבוק לוו הלישה אמור להיחבט בדפנות הקערה וזה הופך  אותו לרך וגמיש. ממשיכים בלישה 8-10 דקות.

2. מוציאים את הבצק מהקערה  ומחלקים אותו לשלושה חלקים שווים.
יוצרים מגושי הבצק כדורים ומשמנים אותם היטב.
מניחים בקערה, מכסים בניילון נצמד ומכניסים למקרר למנוחה של שעתיים לפחות בכדאי שהבצק יהיה גמיש ונוח לעבודה

3. פורשים מפה או סדין על שולחן, ומקמחים מעט. מניחים את אחד מכדורי הבצק על השולחן ומרדדים ליריעה עגולה גדולה.

4. מרימים את היריעה ותולים אותה על גב כפות הידיים, כשהן מונחות מתחת לשולי חלקה העליון. מסובבים את היריעה באמצעות גב כפות הידיים, היא תתחיל להימתח ולהפוך לדקה יותר. כשמרכז היריעה כבר דק מאוד ויש חשש שהיא תיקרע מניחים אותה על השולחן.

5. בשלב זה שולי היריעה יהיו עבים יותר ממרכזה, ולכן יש למתוח אותם. מניחים את כף היד בנקודה שבה הבצק הופך לעבה יותר, ומותחים אותו בעדינות באמצעות היד השנייה עד שקיפות. חוזרים על הפעולה מסביב ליריעת הבצק, עד שרב דק באותה מידה.
אין סיבה לדאגה אם נוצרים בבצק קרעים קטנים. אפשר להדביק אותם, ואפילו להתעלם מהם,הם לא יפגעו בהצלחת השטרודל.
אם הקרעים הופכים לגדולים מדי, מפסיקים למתוח את האזור וממשיכים הלאה. כשהיריעה מספיק גדולה ודקה היא מוכנה לשלב המילוי.

המלית 
250 גרם אגוזים טחונים
2 כוסות סוכר
2 סוכר וניל
גרידת לימון
200 גרם רחת לקום

ההכנה

1, לפזר  את תערובת האגוזים על 3/4 מהעלה
2. בקצה  מעל האגוזים לשים לכל האורך רחת רצוי אדום ולהתחיל לגלגל  בעזרת המפה/סדין
3. למרוח שמן על הבצק לחתוך לפרוסות של 2-3 סמ לא עד הסוף
4. לאפות ב180 מעלות עד שמתחיל להשחים כ 20-30 דקות תלוי בתנור .
5. כשמתקרר לפזר אבקת סוכר ולחתוך עד הסוף .
נשמר היטב בקופסה סגורה. הזמן מיטיב עם העוגיות. 
שטרודל בבצק פילו (ל3 רולדות )
המצרכים
12 עלי פילו
300 גרם אגוזים טחונים
ריבת ורדים או ריבה אדומה עם מעט מי ורדים
גרידת לימון
70 גרם חמאה רכה או ספריי שמן לשימון דפי הפילו 
ההכנה
1.לפרוס על מפה או סדין את עלי הפילו לשמן ולחזור על הפעולה עם עוד 3 עלים. (סה"כ 4 עלים לרולדה)
2. למרוח את הריבה ולפזר את מלית האגוזים על הבצק להשאיר בקצה שוליים שח 2 ס"מ.
3. בקצה הקרוב אלינו להניח רחת לקום בשורה אחת
4. לגלגל בעזרת הסדין במהודק  להדביק את הקצה  בעזרת השומן. לשמן את הרולדה בחמאה/ או ספריי שמן
5. להעביר לתבנית לחתוך לא עד הסוף
6. לחזור על הפעולה ולהכין עוד שתי רולדות
7. לאפות ב180 מעלות כ30 דקות עד הזהבה יפה
8. לקרר  לחתוך ולפזר אבקת סוכר.
לשמור בקופסה אטומה
*הכותבת הינה שפית המספקת ארוחות ו- Lance Box לפרטים בדף טלי בישולים
error: התוכן באתר מגפון ניוז מוגן
דילוג לתוכן