עוד לא השלמתם את הקניות לחג? הזדמנות אחרונה לשדרג את הסדר ביינות משובחים שעלו לאחרונה על מדפי חנויות היין. אִילוּ רצינו לקרוא את ההגדה ולא ללגום משהו טוב ליד, דיינו
מאת: שי שגב
זה הזמן לפנק את עצמכם בחג עם יין טוב ובמחיר טוב. לקראת חג הפסח, טעמנו, לגמנו ושתינו מבחר עצום של יינות כשרים מיקבי ישראל, ולהלן מבחר מן ההמלצות. בשולחן הסדר מומלץ בקבוק אחד לכל חמישה מבוגרים. לא כל האורחים שותים? יישאר לכם מספיק עד ליום העצמאות…
ויתקין, מסע ישראלי, לבן 2011
אי אפשר להתחיל את ההגדה, מבלי להמליץ על אחד היינות הלבנים הנעימים ביותר שמקשטים כיום את מדפי חנויות המשקאות. היין מורכב משלושה זנים: גוורצטרמינר, פרנץ' קולומבר וויונייה, מעניק ריחות של פריחה, מינראלים חומציים טובים ורעננות נהדרת. מלווה אידיאלי של מנות הסלטים והחבר לחיים של הגפליטע פיש. שווה כל טיפה ושקל – 75 שקל.
.
טפרברג, טרה, מלבק 2009
סדרת הביניים של היקב, שתמיד נותנת תמורה טובה למחיר. הזן הנפוץ בארגנטינה, הופך את היין למלווה האידיאלי לבשר, אסאדו ושאר סגנונות צלי בקר המוגש על שולחן הסדר. צבעו סגלגל כהה, גוף מלא, בשומת של טבק, וניל ואף שוקולד. מומלץ לפתיחה עם תחילת קריאת ההגדה, כך שינשום עד לשירת דיינו. 69 שקל.
.
סגל, דובב, ארגמן 2008
זהו כנראה הזן הישראלי ביותר אי פעם, הארגמן כמעט נגדע לחלוטין מכרמי הארץ, עד שהיינן המוכשר, אבי פלדשטיין, הרים את הכפפה והחזיר עטרה ליושנה. זהו יין עוצמתי, ייחודי ומעניין. מצד אחד, משתלב נהדר בשלב ההסבה לימין בעת הקראת ארבע כוסות, מצד אחר, יכול להשתלב נהדר עם הכבד קצוץ של החותנת. לא ימצא בכל רשת שיווק, אבל מומלץ להדרים עד החנות היין הקרובה לבית. 114 שקל.
.
תבור, הר, שיראז 2010
הסדרה החדשה של יקב תבור, נחשבת כידידותית ולשתייה מיידית וגם המחיר שווה לכל נפש. היינות שוהים תקופה קצרה במיכלי נירוסטה ולאחר מכן עם לוחות עץ במקום חבית, כך זוכים ליין עם בשומת של חבית (וניל וטבק), וגוף קליל ונעים לשתיה. השיראז נותן בשומת עשירת פירות כמו פטל ודובדבן, וברקע הניחוח המאפיין של פלפל שחור. במידה והדודה מחדרה לא רוצה לחלוק איתכם את היין בערב החג, קחו אותו בכיף ביום למחרת לראות את השקיעה בים, או חכו עוד שבוע לפתיחת עונת הרחצה. 45 שקל.
.
דלתון, די, פטיט סירה 2010
הסדרה האמצעית של היקב המצליח. יש שמועות שהזמרת מדונה ('אסתר') תחגוג את ערב החג בליווי יין זה. זן הפטיט סירה הוא ענב פראי, עוצמתי, בעל גוף ושרירי. אין עוד דרך לתאר יין עשיר בפרי, שיפתח את הפה גם של זה שלא ידע לשאול. 68 שקל.
.
אמפורה, ריטון, ממסך 2007
היקב שהחליף ייננים ואחרי זה בעלים, עושה את הקאמבק שלו בשנתיים האחרונות, ומתחיל לייצר יינות מן השורה הראשונה. הממסך (בלנד) מיוצר משילוב של קברנה סוביניון, מרלו וסירה. יין עם בשומת מלאת תבלינים: קינמון, פלפל, ציפורן, מוסקט ועוד, ופה המעניק רוך וגוף נעים בחיך. ניתן לשתות אותו עתה, או לשמרו אף עד לערב פסח בעוד שנתיים. 85 שקל.
.
מוני, רזרב, שיראז 2009
היקב הוותיק אימץ לעצמו יינן מליגת הכוכבים, סם סורוקה, ולאט לאט מתחילים היינות לככב על מדפי היינות הטובים בארץ. השיראז עשיר בתבלון, הרבה פלפל ועץ קלוי ברקע. הגוף מלא ומותיר סיומת ארוכה למדי. אחד מן היינות שעליהם מברכים מה נשתנה. 80 שקל.
.
אסף, סילבר, קברנה סוביניון 2009
יקב הבוטיק הייחודי מרמת הגולן, מייצר קברנה סוביניון יוצא דופן עם אזוריות מובהקת. הזן נבצר מארבע חלקות כרמים בצפון. היין כהה בצבעו, בעל בשומת נהדרת של פרי שחור, פירות יער וברקע מעט מנטה מעקצצת. גוף בינוני עם חמיצות טובה ומורכבות. בהחלט שווה את מחירו – 90 שקל.
.
פסגות, פרת – יין קינוח
היין, המגיע בבקבוק יפהפה בנפח 500 מ"ל, יכול לתת הטון הייחודי של ערב החג. זהו יין קינוח המזכיר את טובי יינות הפורט מפורטוגל. בפסגות מיוצר היין מארבעה זני ענבים, ולאחר מכן שוהה בחביות ממחוז בורגון בצרפת. האף מעניק בשומת של שקדים, קפה וקלייה, והפה נותן שוקולד, פירות ותבלינים. בהחלט משתלב עם קינוחי החג, או אפילו עם הקפה שלפני הנסיעה הביתה. 90 שקל.
חג שמח.