Skip to content

לפסח ולשאר ימות השנה: עוגת שקדים עם תותים וקצפת

עוגה כשרה לפסח יכולה להיות מורכבת רק ממרכיבים כשרים, וללא תחליפי מזון למיניהם. יולה זובריצקי מביאה מתכון שטוב לחול המועד, אבל מצוין גם לאורך כל השנה
פחות מדקהזמן קריאה: דקות

עוגה כשרה לפסח יכולה להיות מורכבת רק  ממרכיבים כשרים, וללא תחליפי מזון למיניהם. יולה זובריצקי מביאה מתכון שטוב לחול המועד, אבל מצוין גם לאורך כל השנה

מאת: יולה זובריצקי

אחד היתרונות בעוגת שקדים עם תותים וקצפת, שהיא קינוח שאינו כבד, ועל כן משתלבת היטב בארוחות החג.

מצרכים

בצק

  • 5 ביצים מופרדות
  • 90 גרם סוכר
  • 140 גרם שקדים או אגוזים גרוסים גס

מילוי קצפת

  • שמנת מתוקה
  • 2 כפות סוכר
  • 1 כפית תמצית וניל

רוטב תותים

  • 200 גרם תותים (מתוכם כ-50 גרם לקישוט)
  • 2 כפות סוכר
  • 1 כף ברנדי

אופן הכנה

  1. מפרידים את הביצים, מערבבים חלמונים עם סוכר ומוסיפים אגוזים
  2. מקציפים את החלבונים ומוסיפים לתערובת האגוזים
  3. מרפדים תבנית מרובעת בנייר אפיה, משמנים היטב בחמאה
  4. משטחים את התערובת למלבן – 30×36
  5. אופים בתנור מחומם ל-180 מעלות, כ-15-20 דקות, עד שמוזהב היטב
  6. מניחים נייר אפיה נוסף או מגבת מטבח נקייה, ובוזקים קצת אבקת סוכר. כשהעוגה עדיין חמה, הופכים על המשטח שהכנו. מקלפים בעדינות את נייר האפייה (נעזרים בסכין במקרה הצורך)
  7. חותכים ל-3 רצועות, ומורידים את הקצוות, שישמשו בהמשך לקישוט
  8. רוטב תותים – מבשלים 150 גרם תותים עם 2 כפות סוכר ו-1 כף ברנדי, במשך 15 דקות על אש נמוכה, עד שמתרככים
צילום: יולה זובריצקי
צילום: יולה זובריצקי

הרכבה

  1. פס עוגה, מורחים ב-1/3 רוטב תותים, מורחים ב-1/3 קצפת וממשיכים עם שאר פסי העוגה
  2. מקשטים בחצאי תותים וקצוות העוגה שנשארו
צילום: יולה זובריצקי
צילום: יולה זובריצקי

הפעם מצרפת צילומים שנעשו תוך כדי ההכנה, שכן – את המנה המוגשת בארוחת החג כבר לא הספקתי לצלם, שכן יש בעיה – היא נעלמה תוך שניות…

error: התוכן באתר מגפון ניוז מוגן
דילוג לתוכן