עוגה כשרה לפסח יכולה להיות מורכבת רק ממרכיבים כשרים, וללא תחליפי מזון למיניהם. יולה זובריצקי מביאה מתכון שטוב לחול המועד, אבל מצוין גם לאורך כל השנה
פחות מדקהזמן קריאה: דקות
עוגה כשרה לפסח יכולה להיות מורכבת רק ממרכיבים כשרים, וללא תחליפי מזון למיניהם. יולה זובריצקי מביאה מתכון שטוב לחול המועד, אבל מצוין גם לאורך כל השנה
מאת: יולה זובריצקי
אחד היתרונות בעוגת שקדים עם תותים וקצפת, שהיא קינוח שאינו כבד, ועל כן משתלבת היטב בארוחות החג.
מצרכים
בצק
- 5 ביצים מופרדות
- 90 גרם סוכר
- 140 גרם שקדים או אגוזים גרוסים גס
מילוי קצפת
- שמנת מתוקה
- 2 כפות סוכר
- 1 כפית תמצית וניל
רוטב תותים
- 200 גרם תותים (מתוכם כ-50 גרם לקישוט)
- 2 כפות סוכר
- 1 כף ברנדי
אופן הכנה
- מפרידים את הביצים, מערבבים חלמונים עם סוכר ומוסיפים אגוזים
- מקציפים את החלבונים ומוסיפים לתערובת האגוזים
- מרפדים תבנית מרובעת בנייר אפיה, משמנים היטב בחמאה
- משטחים את התערובת למלבן – 30×36
- אופים בתנור מחומם ל-180 מעלות, כ-15-20 דקות, עד שמוזהב היטב
- מניחים נייר אפיה נוסף או מגבת מטבח נקייה, ובוזקים קצת אבקת סוכר. כשהעוגה עדיין חמה, הופכים על המשטח שהכנו. מקלפים בעדינות את נייר האפייה (נעזרים בסכין במקרה הצורך)
- חותכים ל-3 רצועות, ומורידים את הקצוות, שישמשו בהמשך לקישוט
- רוטב תותים – מבשלים 150 גרם תותים עם 2 כפות סוכר ו-1 כף ברנדי, במשך 15 דקות על אש נמוכה, עד שמתרככים
הרכבה
- פס עוגה, מורחים ב-1/3 רוטב תותים, מורחים ב-1/3 קצפת וממשיכים עם שאר פסי העוגה
- מקשטים בחצאי תותים וקצוות העוגה שנשארו
הפעם מצרפת צילומים שנעשו תוך כדי ההכנה, שכן – את המנה המוגשת בארוחת החג כבר לא הספקתי לצלם, שכן יש בעיה – היא נעלמה תוך שניות…