Skip to content

משרד הביטחון ישקיע שמונה מיליון שקל בשנתיים הקרובות לפינוי מחנות נטושים

סמנכ"ל משרד הביטחון בוועדה לביקורת המדינה: משרד הביטחון נתון עתה באמצע מיפוי של כ-750 מחנות ולשם כך הוקמה יחידה מיוחדת. מספר המחנות הנטושים ירד ממאתיים לפחות מ-70, ושמונה עשר מהם נמצאים בשלבים טכניים של החזרה למינהל מקרקעי ישראל
פחות מדקהזמן קריאה: דקות

סמנכ"ל משרד הביטחון בוועדה לביקורת המדינה: משרד הביטחון נתון עתה באמצע מיפוי של כ-750 מחנות ולשם כך הוקמה יחידה מיוחדת. מספר המחנות הנטושים ירד ממאתיים לפחות מ-70, ושמונה עשר מהם נמצאים בשלבים טכניים של החזרה למינהל מקרקעי ישראל

מאת צבי זינגר

משרד הביטחון ישקיע שמונה מיליון שקלים בשנתיים הקרובות לפינוי מחנות נטושים והשבתם למינהל מקרקעי ישראל. בתוך שנתיים לערך אפשר יהיה להתחיל ולשווק לבנייה אזרחית את שטח מחנה הורודצקי בפינת הרחובות דרך השלום-משה דיין בגבול גבעתיים-תל אביב, כך גילה הבוקר סמנכ"ל משרד הביטחון בצלאל טרייבר, בדיון על קרקעות המדינה שבשימוש צה"ל, בוועדה לביקורת המדינה בכנסת.

נוכל לצאת לדרך מיד עם חתימת ההסכם. בצלאל טרייבר
נוכל לצאת לדרך מיד עם חתימת ההסכם. בצלאל טרייבר

יו"ר הוועדה, ח"כ אורי אריאל (האיחוד הלאומי), הדגיש כי "מדובר בנושא חשוב ביותר, כי נוצרה תחושה שלצה"ל יש מדינה, והקרקעות הרבות, כולל במרכזי הערים, משפיעות על יוקר המחיה של כולנו. המציאות לא יכולה להישאר כפי שהתנהלה 60 שנה. ולא ייתכן שצה"ל ימשיך להחזיק כל-כך הרבה שטח ללא צורך". הישיבה, השלישית במספר בנושא, נערכה בעקבות דו"ח חריף של מבקר המדינה, שמתח ביקורת על עשרות מחנות צבא נטושים, שצה"ל ממשיך להחזיק בהם ללא צורך.

רון ישראלי, נציג המבקר, ציין כי חשוב במיוחד שעדכון הנתונים על המחנות, בין מינהל מקרקעי ישראל למשרד הביטחון ייעשה במהירות.

ישראל סקופ, מנהל אגף הפיקוח במינהל סיפר כי הוקם צוות לקליטת שטחי המחנות, כיוון שרוב המפות שהיו בידם  הם בני-עשרות שנים ומעולם לא היו מוחשבו. לדבריו, "גובשה תכנית לקליטת 1,300 הקצאות ממשרד הביטחון – בהיקף של כ40 אחוז משטחי המדינה, ואנו מוודאים שהנתונים שנקבל הם נתוני אמת. אנו מחכים לקבל ממשרד הביטחון תקליטורים, והצוות שיטפל בכך יהיה בעל סיווג מתאים". סקופ ציין, כי הסיבה לעיכוב היא כח-אדם שיקלוט ויעבד את החומר ולהערכתו רק קליטת הנתונים לבדה תארך כשנתיים-שלוש. הוא הבטיח לבחון העסקת מיקור חוץ לעניין ולהגיש לוועדה בתוך חודש וחצי את תכנית העבודה המתוכננת.

בצלאל טרייבר, סמנכ"ל משרד הביטחון הוסיף כי המשרד נתון עתה באמצע מיפויים של כ-750 מחנות, יחידה מיוחדת הוקמה לצורך-כך, והפרויקט כולו יושלם עד סוף שנת 2013. "אנו מקווים להגיע להסכמה עם המינהל על השבת הקרקע, האם היא תוחזר כמות-שהיא או לאחר טיהורה. אנו בעד שהקבלן שיזכה במכרז – הוא שיטהר אותו לבנייה".

טרייבר ציין כי מספר המחנות הנטושים ירד ממאתיים לפחות מ-70, ושמונה עשר מהם נמצאים בשלבים טכניים של החזרה למינהל מקרקעי ישראל, וכי בשנתיים הקרובות ישקיע צה"ל כשמונה מיליון שקל בפינוין של שאר המחנות הנטושים. לדברי טרייבר, "בימים הקרובים נתחיל בתכנון אזרחי ב-5 מחנות גדולים במרכז הארץ. משרד הביטחון עומד לקראת חתימה עם משרדי האוצר, השיכון ומנהל מקרקעי ישראל. הגענו לסיכום, נחתום בימים הקרובים הבא ונוכל לצאת לדרך. ניצלנו את החודש וחצי האחרונים, מאז שהושג הסיכום, להערכות, כך שנוכל לצאת לדרך מיד עם חתימת ההסכם. בדקנו את חברות התכנון, יצרנו קשר עם חברות תכנון ונערכנו עם סיווגים ביטחוניים לעובדי החברות, כך שנוכל לחתום איתם על הסכמים ולצאת לדרך, מיד עם חתימת הסכם התכנון".

שר המשפטים, יעקב נאמן, הוסיף בישיבה, כי ועדת השרים לענייני ביקורת המדינה דנה בנושא וקבעה לוח זמנים לפינוי מחנות צה"ל בכל שטחי המדינה, והוא מקווה שמשרד הביטחון והמינהל יעמדו בתאריכי היעד.

ישראל גודוביץ, לשעבר אדריכל העיר תל אביב, העריך כי פינוי הקרקעות יארך לפחות כעשר שנים, וקרא לנצל תקופת זמן זו בהחכרת השטח ושיווקה בינתיים.

error: התוכן באתר מגפון ניוז מוגן
דילוג לתוכן