Skip to content

מבשלת הגולן משיקה את "עוג אלון"

הבשורה החדשה של חורף 2013 - בירה עונתית חדשה: לאגר טרי בעבודת יד מיושן בחביות עץ אלון
פחות מדקהזמן קריאה: דקות

מבשלת הגולן מציגה את הלהיט החדש לחורף הקרוב – "עוג אלון", בתערוכת Beers 2013, שנפתחה רשמית היום.

עוג אלון של מבשלת הגולן (צילום: כפיר חארבי)
עוג אלון של מבשלת הגולן (צילום: כפיר חארבי)

עוג אלון הינה בירה לאגר חזקה, לא מסוננת, המיוצרת בסגנון דאבל בוק, המתאים מאוד לתקופת החורף. לפניכם עוג עם טוויסט אחר ומיוחד: יחד עם צוות יינני יקב רמת הגולן, יצר במבשלת הגולן בירה שעברה תסיסה בחביות עץ אלון צרפתי והתיישנות באלון אמריקני.

לדברי טלי לוין, מנכ"לית "מבשלת הגולן": "הרצון התמידי של מבשלת הגולן להציג חידושים ועניין בעולם הבירות, הוביל אותנו ליצירת 'עוג אלון' – בירה המיוצרת בתהליך מורכב בהשראת עולם היין שנוסתה בפעם הראשונה בישראל".

הבירה ניחנת בצבע דבש עמוק, בשומות של מוקה ווניל, לצד ניחוח של עץ אלון. תאפיינת בגוף בינוני וטעמים עמוקים של וניל, כשברקע מרירות כשותית מעורבת בעץ.

מומלץ ללגום את הבירה כמו שהיא, בכוס רחבה, ואולי אף ערמונים קלויים לצדה (בשביל האווירה של החורף והריח העצי המשגע), וגם לצד פסטה ברוטב שמנת, או תבשילי בשר משובחים.

error: התוכן באתר מגפון ניוז מוגן
דילוג לתוכן