Skip to content

ממטבחה של אמא: טורשי (ירקות מוחמצים)

טורשי הוא מאכל העשוי ירקות חמוצים המקובל במטבח הים תיכוני (בייחוד במטבח העיראקי ובמטבח הפרסי) ובמטבחי הבלקן • מקור שמו של המאכל במילה הפרסית "טורש", שמשמעה "חמוץ"
פחות מדקהזמן קריאה: דקות

הטורשי מלווה אותי מגיל צעיר מאוד, כמעט בכל ארוחה משפחתית ישנה צלחת של טורשי על השולחן: ירקות שונים, מוחמצים בלימון וחומץ, מתובלים בתבלין מיוחד להחמצת ירקות. הטורשי הוגש אצל סבתי ז"ל, אצל דודותיי ותמיד אצל אימי. ירקות מוחמצים פיקנטיים פותחים את התיאבון והופכים ארוחה כבדה לקלה יותר. הם טעימים גם בתוך כריך ונהדרים לנשנוש עם גבינות ופיצוחים.

סוגי טורשי בטורקיה (מקור: ויקימדיה)סוגי טורשי בטורקיה (מקור: ויקימדיה)

קל להכין טורשי והוא מוכן בזמן קצר מאוד, יחסית לירקות מוחמצים בסגנון אחר, ממש תוך כמה שעות. זהו מתכון משפחתי מנצח שעובר מדור לדור ואני ממליצה לאמצו לרפרטואר האישי שלכם.

טורשי צבעוני בצנצנת יפה יכול להיות מתנה מקסימה, כשמוזמנים לארוחת ערב אצל חברים או בני משפחה.

מתכון לטורשי

דרגת קושי♥♥♥♥♥       זמן הכנה: 20 דקות       כמות: צנצנת בינונית

טורשי ביתי ומשפחתי (צילום: אפי בלה)טורשי ביתי ומשפחתי (צילום: אפי בלה)

חומרי גלם

  • 2 גזרים קלופים וחתוכים לעיגולים
  • 4 גבעולי סלרי פרוסים
  • 2 כוסות כרוב לבן חתוך לחתיכות גדולות
  • 1/3 ראש כרובית מפורקת לפרחים קטנים (יש לשטוף את הכרובית היטב)
  • 3-4 גבעולי שמיר קצוצים
  • עלי כרפס (העלים של הסלרי) משני גבעולים קצוצים
  • 1 פלפל ירוק חריף חתוך לטבעות
  • 8 שיני שום חצויות
  • 2 כפיות תבלין לחמוצים
  • 2 כפיות מלח
  • מיץ מ-2 לימונים
  • 2 כפות חומץ (רגיל)
  • 1/2 כפית צ'ילי גרוס

אופן ההכנה

  1. בקערה גדולה מערבבים את כל החומרים.
  2. מעבירים לצנצנת או לקופסה אטומה.
  3. לאחר כשעתיים, הירקות מגירים מיץ והטעמים נספגים, אז הטורשי מוכן. מאחסנים במקרר ולא שוכחים להגיש למי שאוהבים.

error: התוכן באתר מגפון ניוז מוגן
דילוג לתוכן