להתעורר מהשלאפשטונדה עם עוגיות שקדים

אחד הדברים המעצבנים ביותר בחיים היא יקיצה פתאומית ומפתיעה משנת הצהריים • תמר לסלרוט מלמדת איך למנוע השכמות פתע, ובעיקר איך להתאהב בעוגיות שקדים מתוקות

Print Friendly

לפי צו "מניעת רעש", שנקבע בשנת 2000, הפרעה למנוחת הצהרים היא עבירה שעונשה קנס 250 של שקלים ליחיד או 500 שקלים לתאגיד. אחד הסעיפים אף מפרט: גרימת רעש על ידי שירה או צעקה, או על ידי הפעלת כלי נגינה, מקלט רדיו או טלוויזיה או מכשירי קול וכיוצא באלה בין השעות 14:00 ל-16:00.

XXXXX

"אין קץ לילדות", פורטיסחרוף

בספרד מתייחסים כה באדיקות לשנת הצהריים, כך שמונח ה"סיאסטה" הושאל לשפות רבות. מקור המילה סיאסטה בביטוי הלטיני "hora sexsta" – השעה השישית, כשהספירה היא מאז השחר, כלומר – שעת הצהריים.

כידוע, שנת צהריים היא מנהג נפוץ בארצות חמות, כדי להימלט מחום הצהריים הבלתי נסבל. שנ"ץ אינה מתאימה לכל אחד. ישנם אלה שמתעוררים ממנה לא טוב, ומוטב לא להיות בסביבתם באותה עת, וישנם אלה שמתים עליה והיא המתוקה בנמנומים וביקיצות.

הייתה לי חברה בגבעת עדה, שלא "ידעה" לישון בצהרים וגם לא ידעה מה לעשות בשתי השעות השקטות והבלתי נגמרות עבורה. בשעות הבטלות היא נהגה לפרוץ לחדרי בלא הודעה מוקדמת, ובלא כל מורא להעיר אותי משנתי המתוקה וההכרחית. זה קרה לאורך שנים, עד שיום אחד, כשכבר הייתי נערה בועטת, והיא כדרכה חדרה לחדרי ושוב הטרידה את מנוחתי, בעטתי בה כאילו מתוך שינה. היא זזה והלכה ומאז לא חזרה על המעשה.

בימים אחרים, בהם הייתי אני זו שמגיעה אליה אחרי הנמנום, הייתי שותה עם אמה, שהתעוררה זה עתה אף היא: נס קפה עם עוגיות שקדים.

עוגיות שקדים

דרגת קושי: ♥♥♥♥♥       זמן הכנה: שעתיים (כולל צינון)      כמות: כ-70 עוגיות

עוגיות שקדים מתוקות (צילום: יסמין לסלרוט)עוגיות שקדים מתוקות (צילום: יסמין לסלרוט)

כלי מטבח: מעבד מזון עם להב פלדה או מערבל חשמלי עם להב גיטרה, כלי מידה, שתי תבניות אפיה מרופדות בנייר אפיה.

חומרי גלם

  • 120 גרם שקדים טחונים דק
  • 250 גרם חמאה
  • 4 כפות סוכר שטוחות
  • 2 חלמונים
  • 300  גרם קמח לבן

אופן ההכנה

  1. במעבד מזון או במערבל חשמלי עם להב הגיטרה לערבב את החמאה (חתוכה לקוביות) והסוכר עד למשחה חלקה. 
  2. להוסיף את שאר חומרי הגלם ולערבב עד לקבלת כדור בצק אחיד.
  3. לעטוף את כדור הבצק בניילון נצמד ולקרר כעשרים דקות.
  4. ליצור עיגולים קטנים מהבצק ולסדר על נייר האפייה.
  5. לקרר עשר דקות נוספות.
  6. להכניס לתנור שחומם מראש ל-170 מעלות ולאפות 10-20 דקות, או עד לקבלת גוון זהוב בהיר.
  7. לקרר, לפזר אבקת אפייה ולארוז בכלי אטום.
Print Friendly

על אודות תמר לסלרוט

תמר לסלרוט, מתגוררת בתל אביב. בעבר, הייתה "תמר אופה" בגבעת עדה ואחר כך בקיבוץ משמרות. כעת עובדת בערוץ 1, כותבת ומעוררת מתכונים מרבצם.
פוסט זה פורסם בקטגוריה אוכל, ג, כתבות אוכל, מתכונים, עם התגים , , , , . אפשר להגיע ישירות לפוסט זה עם קישור ישיר.

סגור לתגובות.