מתכון ללחמניות ביתיות בציפוי קריספי, כשבתוכן רוטב פיצה עשיר ברוטב עגבניות וגבינה, טבעוני, מתאים לאירוח והגשה ולארוחת ערב לכל המשפחה.
פחות מדקהזמן קריאה: דקות
המתכון קל ומהיר הכנה. משלב צהובה טבעונית של "משומשו" ורוטב עגבניות בזיליקום של חברת "דורות", הרוטב שמקל עלינו את העבודה במטבח כמו מוצרי כל "דורות" שאני מכורה להם.
*דרגת קושי: ♥♥♥♥♥ *זמן הכנה: כ-½ שעה *זמן אפיה:כ-½ שעה *מספר לחמניות: 12 לחמניות
מצרכים לבצק:
500גר’ קמח לבן/כוסמין
1 כפית שמרים יבשים
1 כוס מים פושרים
1/2 כוס רסק תפוחי עץ
1 כפית אורגנו
2 כפות שמן זית
1 כף סוכר
1 כפית מלח
מצרכים למילוי:
1 חב’ רוטב עגבניות בזיליקום "דורות" במגשיות (160 גרם)
3 פרוסות צהובה 9% "משומשו"
מצרכים לציפוי:
1 כפית אורגנו
2 כפות שמן זית
2 כפות קטשופ
שומשום
ההכנה
- מניחים בקערת מערבל את כל רכיבי הבצק מלבד המלח ולשים במהירות בינונית כ- 10 דקות עד לקבלת בצק מבריק וחלק.
- מוסיפים את המלח ולשים עוד כ- 2 דקות.
- מעבירים את הבצק למשטח מקומח ונותנים לו מנוחה של כ- 20 דקות (רצוי לכסות במגבת נקייה).
- מחלקים את הבצק ל- 12 כדורים שווים.
- חותכים כל פרוסת צהובה ל-4 ריבועים שווים.
- מוציאים את רוטב העגבניות מהקפאה ומחלקים כל מקל רוטב ל- 3 חלקים שווים (בסה"כ 4 יחידות).
- משטחים מעט כל עיגול בצק ומניחים עליו ריבוע צהובה וקוביית רוטב קפוא.
- סוגרים היטב את הבצק מעל המילוי ומכדררים לכדור. מניחים על תבנית אפיה.
- מניחים את התבניות עם הלחמניות בצד לתפיחה קצרה.
- מערבבים את חומרי הציפוי, מלבד השומשום.
- בעזרת מברשת מצפים את הלחמניות בתערובת הקטשופ ומפזרים שומשום מעל.
- מכניסים את התבניות לתנור (אין צורך לחמם מראש) ומכוונים את התנור לטמפ’ של 180 מעלות. (הלחמניות יתפחו בתנור בזמן החימום). אופים כ- 30 דקות או עד שהלחמניות מוכנות.
*המתכון באדיבות יוספה בן כהן, בעלת הבלוג yovegan
צילום:ניסים בן כהן