Skip to content

לחמניות במלית פיצה-טבעוני

מתכון ללחמניות ביתיות בציפוי קריספי, כשבתוכן רוטב פיצה עשיר ברוטב עגבניות וגבינה, טבעוני, מתאים לאירוח והגשה ולארוחת ערב לכל המשפחה.
פחות מדקהזמן קריאה: דקות


המתכון קל ומהיר הכנה.  משלב צהובה טבעונית של "משומשו"  ורוטב עגבניות בזיליקום של חברת "דורות",  הרוטב שמקל עלינו את העבודה במטבח כמו מוצרי כל "דורות" שאני מכורה להם.

*דרגת קושי: ♥♥♥♥♥ *זמן הכנה: כ-½ שעה *זמן אפיה:כ-½ שעה *מספר לחמניות: 12 לחמניות
מצרכים לבצק:

500גר’ קמח לבן/כוסמין
1 כפית שמרים יבשים
1 כוס מים פושרים
1/2 כוס רסק תפוחי עץ
1 כפית אורגנו
2 כפות שמן זית

בתאבון!!

1 כף סוכר
1 כפית מלח

מצרכים למילוי:
1 חב’ רוטב עגבניות בזיליקום "דורות" במגשיות (160 גרם)
3 פרוסות צהובה 9% "משומשו"

מצרכים לציפוי:
1 כפית אורגנו
2 כפות שמן זית
2 כפות קטשופ
שומשום

ההכנה

  1. מניחים בקערת מערבל את כל רכיבי הבצק מלבד המלח ולשים במהירות בינונית כ- 10 דקות עד לקבלת בצק מבריק וחלק.
  2. מוסיפים את המלח ולשים עוד כ- 2 דקות.
  3. מעבירים את הבצק למשטח מקומח ונותנים לו מנוחה של כ- 20 דקות (רצוי לכסות במגבת נקייה).
  4. מחלקים את הבצק ל- 12 כדורים שווים.
  5. חותכים כל פרוסת צהובה ל-4 ריבועים שווים.
  6. מוציאים את רוטב העגבניות מהקפאה ומחלקים כל מקל רוטב ל- 3 חלקים שווים (בסה"כ 4 יחידות).
  7. משטחים מעט כל עיגול בצק ומניחים עליו ריבוע צהובה וקוביית רוטב קפוא.
  8. סוגרים היטב את הבצק מעל המילוי ומכדררים לכדור. מניחים על תבנית אפיה.
  9. מניחים את התבניות עם הלחמניות בצד לתפיחה קצרה.
  10. מערבבים את חומרי הציפוי, מלבד השומשום.
  11. בעזרת מברשת מצפים את הלחמניות בתערובת הקטשופ ומפזרים שומשום מעל.
  12. מכניסים את התבניות לתנור (אין צורך לחמם מראש) ומכוונים את התנור לטמפ’ של 180 מעלות. (הלחמניות יתפחו בתנור בזמן החימום). אופים כ- 30 דקות או עד שהלחמניות מוכנות.
    *המתכון באדיבות יוספה בן כהן, בעלת הבלוג yovegan
    צילום:ניסים בן כהן
error: התוכן באתר מגפון ניוז מוגן
דילוג לתוכן