Skip to content

פסטיבל של אוכל כפרי במטה יהודה

חגיגה של אירוח אתני ואותנטי ומאכלי עדות בבתים ובמסעדות, עשרות בשלנים ובשלניות יכניסו את המבקרים לביתם להכרות דרך הצלחת, לצד הנופים הקסומים של מטה יהודה. הפסטיבל יתקיים בין התאריכים 27 באפריל עד 20 במאי (4 סופי שבוע ובחג השבועות)
פחות מדקהזמן קריאה: דקות

פסטיבל האוכל הכפרי במטה יהודה חוגג כבר את שנתו  ה- 18 .  זה החל עם מספר קטן של בשלניות ותיקות שפתחו את בתיהן וסיריהן בפני המבקרים, ומאז צמח והתפתח עם כל שנה שחלפה. עם השנים, הצטרפו בשלנים ובשלניות רבים לפסטיבל, מבוגרים וצעירים, ממוצא מרוקאי, כורדי, הודי וערבי ממש מגדל בבל אתני וכמובן קולינארי. נושא הפסטיבל השנה הוא "אוכל. אנשים. בית" ובהתאם, אורחי הפסטיבל יוכלו לבקר אצל אנשים ובתים שונים מאוד האחד מן השני, כשלכל אחד הייחוד שלו, אבל לכולם אותה תשוקה – לאוכל טוב ולאירוח.

נופי שפלת יהודה,רקע נפלא למסע קולינארי (צילום:דן בר-דוב)

הפסטיבל יתקיים בתאריכים 27 באפריל עד ה20 במאי, במהלך 4 סופי שבוע ובחג השבועות. הוא מתקיים ביוזמת מועצה אזורית מטה יהודה ומחלקת התיירות.  ההשראה לכל השפע הזה הוא נופיו של מטה יהודה, אזור אשר נמצא במרחק נסיעה קצר ממרכז הארץ, חבל ארץ ירוק עם נופים מרהיבים וגפנים משתרגות וסדורות בכרמים, מסלולי טיול מרהיבים, מנזרים וכנסיות. בתוך כל היופי הזה תתרחש חגיגה קולינרית של אוכל מסורתי ועדכני, שילובים של מטבחים אתניים ומטבחים מחדשים בבתים, במאפיות בוטיק מקומיות, ביקבים ובמבשלות בירה.

סיגל מבית הקונטיינרים במטבחה (צילום:דן בר-דוב)

לקראת הפסטיבל לקחו אותנו אנשי מחלקת התיירות לטעימה קטנה ממה שמחכה לכם בפסטיבל. אזור מטה יהודה נמצא במרחק נסיעה קצר ממרכז הארץ, חבל ארץ ירוק עם נופים מרהיבים, כרמים,   מסלולי טיול מרהיבים, מנזרים וכנסיות. הפסטיבל מציע חגיגה של אוכל מסורתי ועדכני, שילובים של מטבחים אתניים ומטבחים מחדשים, בבתים, במאפיות בוטיק מקומיות, ביקבים ובמבשלות בירה ובחיק הטבע.

תחנתנו הראשונה הייתה "בית הקונטיינרים" במושב לוזית ,ביתם היפה והמיוחד של איליה וסיגל. הבית עשוי מכולות ומבוסס על עקרונות אקולוגיים, ניצב מול נוף מקסים של שפלת יהודה. שם חיכתה לנו ארוחה טעימה ממעשי ידיה של סיגל ואיליה הקסים אותנו בסיפורו האישי (רמז, סיפור חייו יכול למלא חיי שלושה אנשים לפחות) ולא פחות בנגינתו הנפלאה על שלל כלי נגינה מרחבי העולם, החל ממשרוקית קטנה, דרך חליל צד וכלה בסנטור הפרסי. וגם סיפוריה של סיגל שבגיל עשרים בילתה שנה בטיול על אופנוע וכיום היא מדריכת טיולי ג'יפים ברחבי העולם (ומגדלת שלושה ילדים).

בימי הפסטיבל אתם מוזמנים לקבלת שבת שבה איליה מגנס ונירי דמסקי ינגנו וישירו. המפגש כולל ארוחה צמחונית נדיבה אותה מכינה סיגל, במטבח הביתי הפתוח.  שישי < 27.4 // 11.5 < 14.30-16.30. יש להזמין מקום מראש 052-8895906 // איליה 6943332 052-

איליה ונירי ישירו גם בקבלת שבת (צילום:דן בר-דוב)
איליה ומנגן באחד מהכלים הרבים (צילום:דן בר-דוב)
סלט צבעוני וטעים בבית הקונטיינרים (צילום:דן בר-דוב)
ממעשה ידיה של סיגל,טעים מאד (צילום:דן בר-דוב)
איליה וסיגל מבית הקונטיינרים (צילום:דן בר-דוב)

תחנתנו הבאה הייתה מבשלת בירות בוטיק, בישוב שריגים המציעה מגוון של בירות. המבשלה הוקמה על ידי שני חובבי בירה עופר ואוהד שבמהלך הקריירות שלהם בהייטק נחשפו לבירות שונות מהעולם והחלו לבשל בירות כתחביב לשעות הפנאי. הבירות של השניים צברו תאוצה וזכו, בנפרד, בפרסים ומדליות בתחרויות בירה ובשלהי 2011 החליטו אוהד ועופר להקים ביחד מבשלת בירות בוטיק מקצועית. המבשלה מציעה שתי סדרות בירה, סדרת עמק-האלה שהיא הסדרה הקלאסית של בירות בסגנון אירופאי וסדרת רונן שהיא הסדרה המיוחדת של בירות בסגנון אמריקאי עשיר בטעמים עם שמות כמו "הבירה הכהה המרושעת" שהיא בירה מסוג אייל כהה בעל טעמים מיוחדים, "בירת החיטה המחוצפת" שהיא בירת חיטה בעלת ארומות נפלאות וניחוחות של פירות הדר וכמובן " "ההודית  המכוערת" למה הודית? כי זו בירה מסוג India Pale Ale) IPA) ולמה בירה מכוערת? בגלל הניגוד הבולט בין הניחוח הפירותי המתקתק לבין טעמה המריר בלגימה הראשונה. לטעמי זו אחת  מבירות  ה IPA    הטובות ,לבירה מרירות מודגשת המשולבת בטעמים פירותיים וארומות נפלאות של אשכולית אדומה, ליצ'י ופסיפלורה. במקום בירגארדן מקסים ואוכל שהולך טוב עם בירה כמו נקניקיות עסיסיות, שניצלונים, צ’יפס, פיצה ומרק כפרי בתוך לחם. המבשלה פתוחה כל השנה גם בסופי השבוע, שישי, שבת ושבועות 20.5 < 10:30-17:00 www.srigim-beer.co.il

עופר רונן ממייסדי מבשלת שריגים במבשלה (צילום:דן בר-דוב)
אוכל שהולך טוב עם בירה (צילום:דן בר-דוב)
אוכל שהולך טוב עם בירה במבשלת שריגים (צילום:דן בר-דוב)
הבירה של מבשלת שריגים (צילום:דן בר-דוב)

וממש מעבר לפינה, במרכז המסחרי הקטן בשריגים אנחנו מגיעים לתחנה נוספת במסענו הקולינרי ל ל"שוניניס" – אוכל רחוב.  שרה וטל שרביט לא אוהבים את ההגדרה מסעדה ,זהו מקום לאוכל רחוב,  אוכל רחוב אבל כזה שמטופל באהבה בידיו המיומנות של טל השף של המקום המגיש פריטים  כמו  "מסבחשווה" שהוא שילוב של חומוס עם מילוי , עראיס עסיסי   מבשר כבש, מרק קובה לימוני ועשיר בטעמים , המבורגר משובח ועוד . לסועדים במקום בעת הפסטיבל ממתינים קינוחי כוסות כמו  מלבי תורכי היישר מילדותו של טל בביתו בלוד, מוס חלווה, מוס שוקולד ועוד. המקום כשר. בשישי מוגשות חלק מהמנות ומתקיימת מכירת אוכל לשבת.  ראשון- חמישי < 12:00-22:00 שישי < 9:00-14:00050-7559073 // 054-5590211

העראיס של שוניניס (צילום:דן בר-דוב)
מרק קובה נפלא של שוניניס (צילום:דן בר-דוב)
ה"מסבחשווה" של שוניניס-אוכל רחוב (צילום:דן בר-דוב)

במושב צפרירים ממתין לנו שילוב מרתק בין מתכת לשוקולד, שילוב משפחתי באותה חצר בין "הגלריה של סבא" של הפסל ניסים לוי לבין "קאג'ה" של בתו גליה לוי השוקולטיירית. ניסים לוי הוא אינו פסל רגיל ,הוא אוטודידקט שכישרונו הייחודי פרץ לפני כעשרים שנה ומאז הוא כמעיין נובע, מה שלכם נראה גרוטאה בעיני ניסים הוא פסל, מה שבעיני אחרים אשפה בעיניו בסיס ליצירת אמנות. חצר הפסלים שלו  היא עדות לדמיונו הפורה. בתו גליה עושה מעשי אמן במדיום אחר, השוקולד. והיא מפליאה עשות, הפרלינים שהיא מכינה הם מלאכת מחשבת של מראה ושל טעם

חלק מחצר הפסלים של ניסים לוי מההגלריה של סבא בצפרירים (צילום:דן בר-דוב)

במהלך הפסטיבל ניתן לערוך סיור בחצר הפסלים של ניסים ולשלב מפגש טעימות מונחה מעולם השוקולד העשיר והשופע של גליה. ימי שישי, פעמיים ביום 10.00 <  סיור עצמאי בחצר הפסלים, בגלריה ובחדר מורשת מפגש טעימות שוקולד ב 11.00- סיור שני ב 13.00- , טעימות שוקולד ב 14.00- הסיורים והמפגש בתשלום ובהזמנה מראש בלבד  גליה 052-3404536

אוסף הנעליים של גליה לוי ...כולן משוקולד ,אימלדה מרכוס מתה מקנאה (צילום:דן בר-דוב)
הפרלינים המדהימים של גליה לוי (צילום:דן בר-דוב)
הפרלינים המדהימים של גליה לוי (צילום:דן בר-דוב)
הפרלינים המדהימים של גליה לוי בצפרירים (צילום:דן בר-דוב)
השוקולטיירית גליה לוי מ"קאג'ה" (צילום:דן בר-דוב)

את הסיור חתמנו אצל גילה בשארי במושב ישעי , גילה בשארי ידועה בזכות שליטתה ברזי המטבח התימני אך לא פחות (ואולי יותר) בשירתה המופלאה בעברית ובתימנית. במהלך הפסטיבל תערוך גילה בשארי קבלת שבת בהשראת "מגילת רות", ביום שישי 11.5 בשעות  11:00-13:00 מוזמנים לזכות בשעות של קסם עם שירתה המרגשת של  גילה בשארי בעברית ותימנית וארוחה תימנית מסורתית. יש להזמין  מראש [email protected] // 052-3226001 // 02-9914321

גילה בשארי מטעמי ומקולות תימן (צילום:דן בר-דוב)

אנחנו טעמו רק חלק אך המגוון הקולינרי שיש לאזור להציע הוא רחב, תוכלו לפגוש פה מטעמים מהמטבח הכורדי, המרוקאי, ההודי, הארגנטינאי ,הערבי ועוד לצד יקבי בוטיק ומבשלות בירה בוטיק ובעיקר – אנשים מרגשים שפותחים את ביתם, את ליבם ואת סיריהם בפני המטיילים כאילו היו בני משפחה.

בכל אחד מימי השישי בפסטיבל יצאו "סיורים בין הסירים" – טיולים קולינריים מודרכים שיתנו למשתתפים הזדמנות ליהנות מטעימות מהנות של הקולינריה במטה יהודה – בישול ביתי, מבשלת בירה או יקב, מעשני בשרים, אופים ואופות ושפים המשלבים השראות וידע מרחבי העולם בבישול מקומי עונתי.  מחיר-130 ₪ לאדם, כולל הסעה, הדרכה וטעימות. בהרשמה מראש.

פרטים נוספים באתר מחלקת התיירות של מטה יהודה: www.tour-yehuda.org.il,

error: התוכן באתר מגפון ניוז מוגן
דילוג לתוכן