חמין של סבתא בסיר חשמלי

הורף כבר כאן ולכבדו נכין חמין, מזין ומשביע שפשוט יש בו הכל: בשר, קטניות, תפוחי אדמה, ועוד שקיות מלאות בכל טוב ואצלנו גולת הכותרת היא הקשקע, או קציצת בשר מתקתקה מהמטבח המרוקאי, הכייף שלי להעביר לסירים קטנים את השאריות לאחר הארוחה ולהניח על האח לסועדים שמאחרים או אורחים מזדמנים

Print Friendly


דרגת קושי: ♥♥♥♥♥ *זמן עבודה: כחצי שעה *זמן בישול 10-18 שעות מספר מנות: 8

מצרכים 
1 בצל
מעט שמן
2 כוס שעועית מושרה
½1 ק"ג בשר מס' 8, (אני מחלקת לארבע ניתן לחתוך לקוביות או להשאיר שלם)
2-3 חתיכות רגל פרה (אפשר לשים יותר אם אוהבים)
8 תפוחי אדמה קטנים, מקולפים
4-8 ביצים
1 ראש שום4 שיזיפים מיובשים
1 כוס חיטה
1 חבילה קשקע ממולא
תבלינים
2 כפות כמון
1 כף פפריקה מתוקה
כף אבקת מרק ביתית
1 כף תבלין בצל/ מרק בצל
1 כפית פלפל לבן
1 כף דבש או סילא
אופן ההכנה

  1. קוצצים את הבצל ומטגנים בכף שמן עד שהוא נהיה שקוף. מוסיפים את השעועית , הבשר, הרגל
  2. מכסים במים, מביאים לרתיחה טובה של 10 דקות, ומורידים את הקצף מלמעלה
  3. שמים בסיר החשמלי את הבשר עם השעועית שהרתחנו, עליהם מסדרים את תפוחי האדמה, ועליהם את הביצים ואת ראש השום השלם, ומעל הכל קשקע ממולא שבושל מראש במים כ20 דקות על אש קטנה או קציצת בשר
  4. מרתיחים מים בכמות שתספיק לכסות את הסיר מוספים תבלינים ויוצקים לסיר עד כיסוי תפוחי האדמה

לקציצת בשר מתקתקה
300 גרם בשר טחון
100 גרם אגוזים טחונים
2 ביצים
2 כפות פירורי לחם
¼ כפית מלח
1 כפית פלפל שחור
2כפיות קינמו
ן¼ כפית זנגוויל
2 כפות סוכר
¼כפית אגוז מוסקט
1 כף שמן
ציוד נדרש:
שקית בד

ההכנת קציצת הבשר

  1. מכינים תערובת מהבשר הטחון, האגוזים, הביצים וכל התבלינים.
  2. מכניסים לשקית או גזה לבנה גדולה או שקית קוקי ומגלגלים בה את הקציצה כמו נקניק עבה.
  3. מכניסים לתוך סיר החמין
  4. בשעת ההגשה פורסים לפרוסות ומגישים עם החמין.
  5. בישול בסיר בישול איטי
  6. סוגרים את הסיר ומפעילים.
  7. אני נוהגת להפעיל את הסיר בשישי ב16:00 שמה מצב של high לשעה, ואחר כך מעבירה למצב של low ושמה מגבת על המכסה – עד הבוקר.
  8. בבוקר בודקת ולפי הצורך או מגבירה חום ולפעמים מוסיפה מים

חיטה

שוטפים את החיטה ושמים בקערה.
מוסיפים
½ כפית פפריקה
1 כפית כמון
½ כפית פלפל לבן
4 שיני שום
ומעל 2 כפות שמן.
מערבבים ושופכים לתוך שקית.
ממלאים מים עד כפול מגובה החיטה,
קושרים את השקית, יוצרים חורים עם קיסם בחלקה העליון ומניחים בסיר.

*הפתעה נוספת היא לשים גחנון עטוף בניר אפיה ומעל נייר כסף. לי אין מקום לרב בסיר לתוספת הג'חנון

Print Friendly

על אודות טלי גרופית

מתכונאית שרוקחת מטעמים ומשתפת, בלוגרית http://taly60.blogspot.co.il/
פוסט זה פורסם בקטגוריה אוכל, מתכונים, עם התגים , , . אפשר להגיע ישירות לפוסט זה עם קישור ישיר.

כתיבת תגובה

האימייל שלך לא יוצג באתר. (*) שדות חובה מסומנים

*

תגי HTML מותרים: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>