חברת כרמית חולקת מתכון לעוגה עסיסית עשירה בטעמים של שוקולד- גבינה. המורכבת מבראוניז שוקולד משוייש בגבינת ריקוטה ושוקולד לבן. פשוט עונג לחך
פחות מדקהזמן קריאה: דקות
*דרגת קושי:♥♥♥♥♥ *זמן הכנה: 20 דקות *זמן אפייה: 30 דקות *גודל תבנית:22X 23
מצרכים לבראוניז שוקולד
180גרם חמאה
3 טבלאות שוקולד מריר אגו 60% מוצקי קקאו (250 גר)
חצי כוס סוכר
קורט מלח
3 ביצים
2/3 כוס של קמח לבן
4 כפות מלאות קקאו משובח
כפית תמצית וניל
מצרכים לתערובת הגבינה
250 גרם גבינת ריקוטה
1 ביצה
2 כפות קורנפלור
3 כפות סוכר
2 טבלאות שוקולד לבן אגו (170 גר)
4 כפות חלב
הכנת הבראוניז שוקולד
- ממיסים יחד בפולסים קצרים במיקרוגל שוקולד מריר, סוכר וחמאה
- מערבבים היטב בעזרת מטרפה
- מוסיפים את הווניל והמלח ואת הביצים אחת אחת ובמהירות
- לאחר מכן מבליעים לתוך התערובת את הקמח והקקאו
הכנת תערובת הגבינה
- ממיסים בקערה נפרדת את השוקולד הלבן ואת החלב עד להומוגניות.
- בקערה נוספת טורפים יחד את הריקוטה, הביצה, הקורנפלור והסוכר
- מקפלים לתוך התערובת את השוקולד הלבן המומס.
הרכבת העוגה והאפייה
- מחממים תנור ל170 מעלות
- משמנים קלות תבנית- רצוי לרפד בנייר אפייה
- מעבירים את הבלילה הכהה לתבנית
- שופכים מעליה את בלילת הגבינה ובעזרת מזלג יוצרים מראה משוייש בין השניים.
- אופים בחום של 170 מעלות, כחצי שעה- לא יותר, מצננים ואז מגישים כקוביות.
תהנו