Skip to content

ממטבחה של אמא: תחילת שנת הלימודים

היא מאוד נהנתה מהחופש הגדול, אבל גם לא יכלה לחכות שיסתיים • אפי בלה שלחה את בן הזקונים ליומו הראשון בבית הספר, ואיתו מאפינס שוקולד, שבוודאי יהפוך אותו לילד המקובל בשכבה
פחות מדקהזמן קריאה: דקות

זהו, נגמר! החופש הגדול מאחורינו.

ארוחה לתפארת, קנאה לכל ילד, צילום: אפי בלה
ארוחה לתפארת, קנאה לכל ילד, צילום: אפי בלה

כ-45 ימים * 3 ארוחות ביום = שהייה מרובה במטבח. לפעמים, זה כלל הזמנת פיצות, פינוק במסעדות, ובימים קשים מאוד – הסתפקות בנשנוש חטיפים חסרי ערך תזונתי ואכילת בורקסים נוטפי מרגרינה מהמאפיה השכונתית.

נהנינו מאוד ביחד. בילינו, שחינו, טיילנו, צפינו בעשרות סרטים, ביקרנו בתערוכות וגם רבנו, כעסנו והשתעממנו. פרק זמן קסום של משפחתיות במלואה.

עכשיו חוזרים לשגרה, כשהשנה הצטרף זאטוט נוסף אל שורות בית הספר (גדל כל כך מהר הקטנצ'יק), ועידן הכריכים התחיל. לצערי, אין לי לקוחות לכריכים מושקעים ומגוונים, דבר שמתסכל מאוד וגם מקשה עליי, בהתחשב בעובדה, שצריך לשלוח את הילדים לבית הספר עם שתי ארוחות ביום. אני אוהבת לפנק אותם במשהו מתוק לארוחה השנייה, שייתן להם אנרגיה וכוח לסיום היום. המאפה המתאים ביותר הוא המאפינס. מאפינס שוקולד תמיד משמח את ילדיי (כמובן, שהם מתחייבים לאכול אותו רק אחרי שסיימו את הכריך והפירות)…

מתכון למאפינס שוקולד בריבוע

דרגת קושי: ♥♥♥♥♥          זמן הכנה: 15 דקות + אפייה        מתכון ל-12 מאפינס

חומרים

  • מאפינס שוקולד בריבוע, צילום: אפי בלה
    מאפינס שוקולד בריבוע, צילום: אפי בלה

    תבנית אפייה של 12 שקעים משומנת / עטרות נייר בכל שקע

  • 300 גרם קמח מנופה
  • 2 כפיות אבקת אפייה
  • 35 גרם אבקת קקאו מנופה
  • 75 גרם סוכר
  • 150 גרם שוקולד צ'יפס
  • 60 גרם חמאה מומסת (לא חמה)
  • 150 גרם ממרח נוטלה
  • 1 ביצה, טרופה קלות
  • 180 מ"ל חלב
  • 120 גרם שמנת חמוצה

אופן הכנה

  1. מחממים תנור ל-180 מעלות.
  2. בקערה אחת מערבבים יחד את הקמח, אבקת האפייה, הקקאו, הסוכר והשוקולד צ'יפס.
  3. בקערה נפרדת טורפים, בעזרת מטרפה, את יתר החומרים.
  4. מעבירים את תערובת הקמח לתערובת הרטובה ומערבבים עם כף עץ עד שהקמח נבלע. יש להימנע מערבוב יתר.
  5. ממלאים בתערובת את השקעים. אני נעזרת כאן בכף גלידה קפיצית.
  6. אופים בין 15-20 דקות רק עד שקיסם יוצא עם פירורים לחים עליו. לשים לב לא לאפות יתר על המידה.
בתיאבון, ובהצלחה בלימודים.
error: התוכן באתר מגפון ניוז מוגן
דילוג לתוכן