Skip to content

דריכות גבוהה לקראת פרסום נתוני התעסוקה של ארה"ב

מדד אמון הצרכנים בארה"ב זינק לרמה 76.2 נקודות לעומת 69 הנקודות שנרשמו בחודש הקודם. נתוני התעסוקה של אירופה עם נתוני מקרו נוספים, מצביעים שהכלכלה האירופית ממשיכה להתדרדר
פחות מדקהזמן קריאה: דקות

השבוע שהיה

שבוע רגוע יחסית עבר על המשקעים בעולם. יום האירועים הדל יחסית העניק יתרון קל למוכרים דווקא. המדדים המובילים בוול סטריט סגרו את השבוע בירידות שערים חדות של יותר מ-1% בהתאמה.

ארה"ב- סימני התאוששות נוספים

מדד מחירי הבתים של קייס שילר הבודק את השינויים במחירי הבתים ב-20 הערים הגדולות של ארה"ב, הפתיע לטובה ותורם לאווירה החיובית בשווקים. על פי הנתון, מחירי הבתים זינקו ב-10.9% לעומת הצפי לעליה של 10.2%. ההתאוששות בסקטור הנדל"ן האמריקני נמשכת. מחירי הבתים עולים בהתמדה מאז חודש פברואר 2012. בחודש הקודם מחירי הבתים זינקו ב-9.4%.

מדד אמון הצרכנים זינק לרמה 76.2 נקודות לעומת 69 הנקודות שנרשמו בחודש הקודם. אנליסטים ציפו לקריאה של 70.7 נקודות.

מדד מנהלי הרכש של סקטור היצור בשיקגו זינק לרמה של 58.7 נקודות לעומת הקריאה של 49 הנקודות שנרשמה בחודש הקודם.

אירופה – לא רואים אור בקצה המנהרה

נתוני התעסוקה של אירופה יחד עם נתוני מקרו נוספים, מצביעים על כך שהכלכלה האירופית ממשיכה להתדרדר. רמת האבטלה בגוש האירו עלתה לרמה של 12.2%. מדובר בשיא היסטורי. המכירות הקמעונאיות בגרמניה ירדו ב-0.4% לעומת הצפי לעליה במכירות של 0.3%. הנתונים המאכזבים תומכים בהורדת ריבית נוספת, אך הבנק המרכזי יעדיף להמתין לפני שיצבע הפחתת ריבית נוספת.

מה צפוי לנו השבוע?

זירה מקומית

השוק המקומי צפוי לפתוח את השבוע החדש בירידות שערים על רקע הצלילות בוול סטריט מיום שישי האחרון. מדד ת"א 25 סגר את השבוע מעל 1230 הנקודות. אנו מעריכים כי השבוע המדד ימשיך לנוע מטה חזרה לכיוון התמיכה המשמעותית הניצבת ב-1180 הנקודות. שבירה של רמה זו תוביל להמשך הירידות אל עבר 1100 הנקודות. בזירת המט"ח, הדולר צפוי להתחזק מול השקל, בעיקר על רקע התחזקותו של הדולר בעולם. פריצה מעל 3.71 תוביל למהלך עליות משמעותי יותר אל עבר אזור ה-3.8.

זירה בינלאומית

נתוני התעסוקה במרכז

שבוע עמוס באירועי מקרו לפנינו. החלטת הריבית באירופה ונתוני התעסוקה של ארה"ב ירכזו את מלוא תשומת הלב. נתוני התעסוקה של חודש מאי צפויים להצביע על כך שנוספו במהלך אותו החודש כ-163 אלף משרות לעומת 165 אלף המשרות שנוספו בחודש הקודם. שיעור האבטלה צפוי להישאר ללא שינוי ברמה של 7.5%. נתוני התעסוקה של ארה"ב הם אלו אשר יקבעו האם הפד' יכול לסיים או לצמצם את תוכנית רכישות האג"ח העומד כיום על היקף של 85 מיליארד דולר בחודש. אם יחול שיפור משמעותי בסקטור התעסוקה, הסיכויים לשינויים מוניטאריים יגברו באופן משמעותי וזה למעשה עלול להפעיל לחץ על השווקים והדולר האמריקני אמור להתחזק. נתונים מאכזבים גם כן עשויים להוביל לירידות שערים. השאלה היא מה יעלה בגורלו של הדולר במקרה של נתונים מאכזבים?.

בעניין זה הדעות בשווקים חלוקות. חלק מהאנליסטים מעריכים כי הדולר יתחזק היות והמשקיעים ירוצו חזרה אל הדולר הנחשב לנכס מקלט והחלק האחר מעריך כי הדולר האמריקני עשוי להיחלש דווקא היות והסיכויים לכך שהפד' יסיים או יצמצם את היקף הרכישות יקטנו באפן משמעותי. אנו מעריכים כי המטבע היותר מעניין הוא הין היפני: נתונים מאכזבים יובילו להתחזקותו ואילו נתונים טובים יובילו להיחלשות משמעותית של המטבע.
נתונים סבירים ( קרוב לצפי) יתרמו להמשך העליות השווקים ולהיחלשותו של הדולר.

אירופה: האם הבנק המרכזי יבצע מהלך דרמטי נוסף?

הפחתת הריבית האחרונה בחודש הקודם לא גרם לשיפור כלשהו בכלכלה האירופאית, מה שמוביל אותנו לשאלה הבאה: האם הבנק המרכזי יבצע הפחתת ריבית נוספת? או שמא יעדיף להמתין עוד חודש אחד לפחות על מנת לקבל את ההחלטה בעניין?. לפי מה שיו"ר הבנק המרכזי של איטליה אמר, קיים פוטנציאל להפחתת ריבית נוספת". אנו מעריכים כי לא יחול שינוי כלשהו בחודש הזה אך וודאי כדאי להקשיב לנאומו של יו"ר הבנק המרכזי של אירופה שיתקיים זמן קצר אחרי פרסום החלטת הריבית עצמה. אם דרגי ירמוז על הקלה כמותית נוספת, האירו עלול להיחלש ואילו נאום מעורפל מצדו עלול לחזק את המטבע.

עוד במישור המקרו השבוע:

מדד מנהלי הרכש בארה"ב, החלטת הריבית באוסטרליה ובבריטניה, נתוני התעסוקה של קנדה, התמ"ג באוסטרליה ופרסום ספר הבז' בארה"ב.

את האירועים הללו נסקור באופן פרטני בכל אחת מהסקירות היומיות שלנו. תמשיכו לעקוב!.

הכותב הוא ראש מחלקת מחקר ב-A TRADE

error: התוכן באתר מגפון ניוז מוגן
דילוג לתוכן