Skip to content

"משעשעי חיך" – על צרפתית ועל כשר

חדשות האוכל – כל מה שקורה בעולם המזון, אוכל, משקאות, מסעדות, שפים והסצינה הקולינארית
פחות מדקהזמן קריאה: דקות

צרפתית זה לא רק באגט

איך אומרים בפריז "תעביר לי את הבויאבז"? ואיך מכינים בריוש ורטטוי בשפת המקור? שני מוסדות שונים, מובילים בתחומם, משלבים כוחות ומגשימים שני חלומות בקורס אחד: לימודי צרפתית ובישול ואפייה של מנות דגל מהמטבח הצרפתי הקלאסי. על החלק העיוני חתום צוות מורים מהמכון הצרפתי ואת החלק המעשי יבצעו שפים מבית Feincook – יאיר פיינברג (הסו שף של סטפן פרואה דווה מ"קרב סכינים") והשף קונדיטור אבנר אנגל. בתפריט: מרק בצל קלאסי, טרין כבד אווז, קרם ברולה, קרפ סוזט, קרואסון ועוד. הקורס מחולק לחמישה מפגשים של לימוד השפה במכון הצרפתי בשדרות רוטשילד, וחמישה שיעורי בישול בצרפתית, שיתקיימו בסטודיו FeinCook בליווי מורה לצרפתית. השיעורים מותאמים לתלמידים בעלי ידע בסיסי בשפה, אך רקע בבישול ואפייה אינו נדרש. החל מ-2 בדצמבר. פרטים והרשמה בטלפון: 03-7968011.

כשר זה גורמה, אחי

מסעדות שף כשרות מאיימות לכבוש את ראשות טבלת הטרנדים הקולינאריים בארץ. מאיר אדוני כבר פתח את "בלו סקיי", רושפלד מחמם מנועים וב-RoofTop הירושלמית השיק השף קובי בכר (לשעבר "מול ים") תפריט חדש, מודרני ומעודכן. במלון רויאל ביץ' החדש בתל אביב סיימה הרצה מסעדת "ווסט סייד", שבראשה עומדים השף גיא מלכה ושף המלון אמיר כלפון ("יערות הכרמל"). תפריט אקלקטי עם קריצות למטבחי הים התיכון ומזרח אסיה לא מעגל פינות בשום מובן, כולל פרזנטציות מוקפדות. אהבנו במיוחד ספרינג רול קונפי אווז (62 שקל) פריך וטוב, ומהצד השני דגים קטנים מהים ממול (72 שקל) מטוגנים בשמן עמוק, שהוגשו עם טחינה. אגף הקינוחים, עקב אכילס של מסעדות כשרות רבות, זקוק לשיוף' שוודאי יתבצע לאחר תום ההרצה. בערב של אמצע השבוע, נצפו סועדים חובשי כיפה, אך גם אנשי עסקים מחו"ל ומספר זוגות שאף ידעו עברית.

ארוחת גורמה כשרה בווסטסייד
ארוחת גורמה כשרה בווסטסייד

תחנה סופית

מתחם התחנה הראשונה בירושלים מציע לפתוח את הבוקר ביוגה וארוחת בוקר במבצע. אפשר לסרב? כל בוקר (למעט יום רביעי) יתקיים שיעור יוגה איינגר, אשטנגה, שיווננדה וכדומה, על ידי מדריך יוגה המתמחה בשיטה. את החוויה משלים מבצע "בוקר בתחנה", בהשתתפות המסעדות שבמתחם, המציעות ארוחת בוקר ב-49 שקל. כל ארוחה מזכה בנקודה בכרטיס צבירת ארוחות התקף בכל המסעדות שמשתתפות במבצע, ובקניית עשר ארוחות מקבלים ארוחה נוספת במתנה. המבצע בתוקף בכל ימות השבוע בשעות 07:00 ועד 11:00. פירוט שיעורי היוגה באתר כאן.

יוגה וארוחה במתחם התחנה בירושלים
יוגה וארוחה במתחם התחנה בירושלים

שתו רק עראק

במסעדת השף "Olive Leaf", במלון שרתון בתל אביב, מתכננים לחנוכה פסטיבל עראק בשיתוף מזקקת הבוטיק "ערק מצדה" בכפר מעיליא שבגליל המערבי. במזקקה מייצרים עראק לפי מסורת לבנונית, בתוספת זרעי אניס מסוריה המקנים לו טעם ייחודי. בפסטיבל יוגשו מנות שהכין שף המסעדה, צ'רלי פדידה, בהשראת המטבח הים תיכוני ובשילוב ארבעה סוגי עראק שונים. את ההצגה יגנבו מן הסתם סופגניות עראק, קינוח שיוגש חינם למזמינים מהתפריט. החל מ-24 בנובמבר, מומלץ להזמין מקומות מראש.

ברושקטת בריוש וממרח טופו עם עשבי תיבול וערק אלוואדי, מוגש עם עגבניות שרי
ברושקטת בריוש וממרח טופו עם עשבי תיבול וערק אלוואדי, מוגש עם עגבניות שרי

אוכלים בתשע

"ארמדילו Kitchen Bar" חוגג 9 שנים להיווסדו ומזמין את חובבי המקום ליהנות מכוהל ואוכל ב-9 שקלים בלבד. תפריט הכוהל שמוצע ב-9 שקלים כולל: כוס בירה 220 מ"ל מכל הברזים, מבחר טפאסים, מגוון צ'ייסרים, קאווה ולמברוסקו. תפריט האוכל ב-9 שקלים, כולל את המנות הבאות: אספרגוס פונדו גבינה, סלק אפוי עם גבינה כחולה וכוסברה, קוביות דג ותבשיל חומוס, פרגית אבוקדו ורסק, פלאפל חצילים ורוטב גמבה, קבב טלה וטחינה, ארטישוק מטוגן, לשון בציר בק וכדור שוקולד גדול. המבצע בתוקף עד סוף נובמבר 2013.

אוכל וכוהל בתשע בארמדילו קיטשן בר
אוכל וכוהל בתשע בארמדילו קיטשן בר

error: התוכן באתר מגפון ניוז מוגן
דילוג לתוכן