Skip to content

נתניהו: "הסדר הקבע מול איראן לא יוכל להצליח"

בסכמו את ביקורו בדאבוס, בפתח ישיבת הממשלה, אמר עוד נתניהו: אין שום שינוי, לפחות עד לרגע זה, לא ביעד של תכנית הגרעין הצבאית ולא במדיניות האגרסיבית של איראן ברחבי המזרח התיכון וביחס לטרור. לכן מדינה כזאת, אסור שתהיה לה יכולת ייצור של נשק גרעיני. זו הייתה וזאת נשארה המדיניות שלנו"
פחות מדקהזמן קריאה: דקות

אם יתמידו מנהיגי איראן בעמדתם, שלא לפרק אפילו צנטריפוגה אחת – המהלך המדיני שעליו עמלות ששת המעצמות מול איראן לא יוכל להצליח. כך אומר ראש הממשלה, בנימין נתניהו.

נתניהו, שסיכם את ביקורו בדאבוס, דיבר בפתח ישיבת הממשלה: "קיימתי בדאבוס שיחות עם נציגים מכל היבשות: עם מזכיר המדינה קרי, עם שר החוץ של סין, עם ראש ממשלת אוסטרליה, עם נשיא מקסיקו ועם נשיא ניגריה. כולן מדינות חשובות, יש בהן שווקים והזדמנויות ויש בהן גם משמעות מדינית חשובה", אמר נתניהו.

נתניהו בפגישה עם טוני אבוט, ראש ממשלת אוסטרליה (צילום: קובי גדעון/לע"מ)
נתניהו בפגישה עם טוני אבוט, ראש ממשלת אוסטרליה (צילום: קובי גדעון/לע"מ)

"כולם היו רוצים כמובן לראות התקדמות בתהליך המדיני עם הפלסטינים. הבהרתי שהרצון ישנו ואני חושב שהם גם הבינו את זה", אמר ראש הממשלה. "אני חייב להגיד שההתעניינות העיקרית הייתה אל מול המשך 'מתקפת הנועם' של איראן. כאן – בניגוד למה שאולי הצטייר בשיחות עם המנהיגים – הייתה יותר חדות ויותר בהירות לגבי המסרים הסותרים וגם השקריים שעלו בנאום של רוחאני. רוחאני דיבר על כך שאיראן מתנגדת למעורבות בינלאומית בסוריה – אולם איראן היא המדינה שמתערבת יותר מכל ומסייעת למשטר אסד לבצע את הטבח ההמוני שהוא מבצע מדי יום.

"רוחאני דיבר על כך שהוא נגד הרג של חפים מפשע – ולפני כמה ימים הוצאו להורג עשרות אנשים באיראן", אמר ראש הממשדלה. "רובם המכריע, אני מבטיח לכם, הם חפים מפשע. הוא דיבר על כך שהם בעד גישה חופשית לטכנולוגיה בזמן שאיראן מונעת גישה חופשית באינטרנט לאזרחיה. הוא דיבר על כך שהוא בעד הכרה של כל המדינות במזרח התיכון וסירב לשאלות נוקבות שהופנו אליו להכיר במדינת ישראל. הרי המשטר שם בעצם קורא להכחדתנו כמעט מדי יום. בסוף, הדבר החשוב ביותר והמשמעותי ביותר, רוחאני אמר שאיראן לא תתפרק ולא תפרק אפילו צנטריפוגה אחת.

נתניהו בפגישה עם שר החוץ הסיני (צילום: קובי גדעון/לע"מ)
נתניהו בפגישה עם שר החוץ הסיני (צילום: קובי גדעון/לע"מ)

"אם איראן תתמיד באמירה הזאת, המשמעות היא שהסדר הקבע, שהוא המטרה של כל המהלך המדיני מול איראן, לא יכול להצליח", אמר נתניהו. "איראן בעצם מתעקשת לשמר את היכולת שלה להגיע לחומר בקיע לפצצה ללא שום התרחקות מזמן הפריצה. זה אומר שהרבה מהדברים שאנחנו אמרנו שיתממשו – אכן מתממשים. כמובן, היה שם ניסיון גם לפרוץ את משטר הסנקציות. מזכיר המדינה קרי אמר לי שארצות הברית תפעל כדי לשמר את הסנקציות הקיימות, שזו אמירה חשובה, אבל חשוב לראות את מבחן הביצוע שלה.

"בכל אופן, האמירה של נשיא איראן, שאיראן לא תתפרק מצנטריפוגה אחת, לצד ראיון שנתן 'המתון שבמתונים', זריף, שר החוץ – שבו הבהיר שלאיראן יש אג'נדה אידאולוגית שמביאה אותה לעימות מתמיד עם המערב ועם ארצות הברית, כיוון שיש לה שאיפה לראות עולם אחר, סדר עולמי אחר – גורם לאנשים להבין שהמציאות מול איראן היא איננה ורודה. יש כאן בעיה. אנחנו יודעים את האמת, יש פה משטר שבמסווה מתקפת חיוכים מנסה להתחמש בנשק גרעיני, להגיע להיות מדינת סף שיכולה להגיע לנשק גרעיני במהירות גדולה מאוד, ומדינה שלא שינתה כהוא זה את האידיאולוגיה האמיתית שלה.

"יש ויכוחים בתוך איראן", אמר נתניהו. "יש מאבק פנימי בתוך איראן על רפורמות פנימיות, אבל אין שום שינוי, לפחות עד לרגע זה, לא ביעד של תוכנית הגרעין הצבאית ולא במדיניות האגרסיבית של איראן ברחבי המזרח התיכון וביחס לטרור מעבר, הרבה מעבר למזרח התיכון. לכן מדינה כזאת, אסור שתהיה לה יכולת ייצור של נשק גרעיני. זו הייתה וזאת נשארה המדיניות שלנו. אני מבטיח לכם שכל מי שבא איתנו במגע שם שמע את הדברים בצורה ברורה גם ממני וגם מהנשיא פרס".

על הצד הכלכלי של הביקור בדאבוס, אמר נתניהו: "יעד הביקור היה להדגיש את היתרונות של תעשיית ההיי טק הישראלית ותעשיית ההגנה במרחב הסייבר, בפרט בפני הכוחות המובילים בעולם. גם בפני מדינות וגם בפני הכוחות החדשים שעולים שהם אינן מדינות, אבל ארגונים בינלאומיים עם עוצמות של מדינות ואפילו של מעצמות.

"החדשות הטובות, הן שישראל מאוד מאוד מבוקשת, אמר נתניהו. "ההתעניינות בישראל היא גדולה מאוד, הרצון לפעול כאן הוא גדול מאוד. אני מעריך שבשנה הקרובה אנחנו נראה גם תוצאות לפעילות הזאת ולפעילויות האחרות שלנו, דהיינו כניסה של חברות חדשות לישראל, בראש ובראשונה לשוק הסייבר, והגדלה של הפעילות העסקית שלהן בתוך ישראל, זו שכבר קיימת. נפגשתי שם עם החברות הגדולות ביותר, עם GOOGLE, עם YAHOO, עם CISCO, MICROSOFT וחברות סייבר שונות במפגשים קבוצתיים ואינדיבידואלים. ההבנה שבעידן הידע מוכרחים להגן על הידע, אחרת ניכנס כאן לכאוס, לג'ונגל, היא רחבה מאוד. זה הופך להיות מרכיב חיובי בכל ההתפתחות הכלכלית החדשה. ההערכה היא שישראל, בגלל הנסיבות המיוחדות שלנו, יכולה לתת פתרונות שונים בתחום הזה. ברור שיש כאן עבורנו הזדמנות גדולה ואתגר גדול, קודם כל להבטיח סביבה עסקית אוהדת ולא עוינת לחברות הללו, ושנית להבטיח שמערכת החינוך שלנו תוכל להביא את ארגז הכלים לילדים ולילדות שלנו, שהם יוכלו להמשיך להתפתח עם יכולת להביא תוצאות."

error: התוכן באתר מגפון ניוז מוגן
דילוג לתוכן