Skip to content

ממטבחה של אימא: כדורי גבינה ממולאים בדובדבן

מי אמר שחייבים להכין בשבועות רק עוגת גבינה? הרי אפשר להכין מתכונים קלילים וטעימים אחרים מגבינה, כמו הגומבוץ, כופתאות גבינה נימוחות ורכות מהמטבח ההונגרי
פחות מדקהזמן קריאה: דקות

מתכון הגומבוץ מוכר לי ממשפחתו של בעלי, שמכינים כדורי גבינה, כשרוצים לפנק ואפילו כארוחת ערב זריזה וטעימה.

גומבוצים - כדורי גבינה ממולאים בדובדבן (צילום: אפי בלה)גומבוצים – כדורי גבינה ממולאים בדובדבן (צילום: אפי בלה)

ישנם גומבוצים העשויים מבצק תפוחי אדמה ממולאים בשזיפים או משמשים, וישנם כאלו שעשויים מגבינה, והם קלים מאוד להכנה. במתכון המקורי מכינים כדורים מבצק גבינה ומבשלים במים רותחים, לאחר מכן מגלגלים או מפזרים סוכר וקינמון. בכדי להוסיף טעם נוסף וחגיגי יותר לגומבוץ, הכנסתי לתוך כדורי הגבינה דובדבנים חמוצים משומרים.

אני ממליצה לכם לשים את המתכון הזה במקום נגיש, שאפשר יהיה להשתמש בו כשיתחשק לכם משהו טעים, מהיר וקל להכנה. הגומבוצים טעימים ביותר מיד לאחר הכנתם, אבל בהחלט אפשר להכינם מראש ולשמור אותם במקרר. לחמם לפני ההגשה במיקרו ולפזר את הסוכר והקינמון.

גומבוץ (כופתאות גבינה) ממולאות בדובדבנים

 דרגת קושי: ♥♥♥♥♥       זמן הכנה: כ-20 דקות      כמות: כ-24 כדורים

הדובדבן שמסתתר בתוך הגומבוץ (צילום: אפי בלה)הדובדבן שמסתתר בתוך הגומבוץ (צילום: אפי בלה)

חומרי גלם

  • 2 חבילות גבינת טוב טעם
  • 1 ביצה
  • 1/4 כפית מלח
  • 1 כפית תמצית וניל
  • גרידת לימון מחצי לימון
  • 4-5 כפות קמח
  • כ-25  דובדבנים מוחמצים (לפי מספר הכדורים)
  • 1 כוס סוכר
  • 1 כפית קינמון

אופן הכנה

  1. מרתיחים מים בסיר עמוק.
  2. מערבבים היטב בקערה: גבינה, ביצה, גרידת לימון, מלח ותמצית וניל. מוסיפים את הקמח ומערבבים עד שנבלע בתערובת.
  3. בצלחת שטוחה מערבבים את הסוכר והקינמון.
  4. בעזרת ידיים רטובות מגלגלים כדורים בגודל של כדור פינג פונג. מכניסים דובדבן לכל כדור ומגלגלים לכדור יפה. זורקים את הכדורים לתוך המים הרותחים. לאחר שהם צפים, מבשלים 2 דקות נוספות. מוציאים את הכדורים ומקררים מעט.
  5. מגלגלים את הכדורים בסוכר ובקינמון.

חג שבועות לבן וטעים.

error: התוכן באתר מגפון ניוז מוגן
דילוג לתוכן