Skip to content

פטריות כבושות בנוסח 'מסעדת הספינה'

את משה הכרתי בילדותי עת הינו אוכלים במסעדתו הנוסטלגית במפרץ חיפה מסעדת 'עינת',מסעדת בשרים רומנית , בזמנו משה היה מפנק אותנו בסטייק אגדתי ברוטב שום או פלפלים , ובקבב רומני איכותי ..שפתיים ישקו , והעסקים פרחו משה עזב לחו"ל והמסעדה נסגרה. לימים שב לארץ ופתח מסעדת בשרים במעלות 'מסעדת הספינה' , מסעדה ששמה נישא למרחק […]
פחות מדקהזמן קריאה: דקות

המצרכים
2 ק"ג פטריות קטנות נקיות,( ניתן להכין עם פטריות יער, שמפיניון ושימאג'י, ,לנגב במגבת ניר לחה)
שיניים מראש שום קלופות ופרוסות

הפטריות
הפטריות

1 ראש סלרי חתוך לקוביות
4 גבעולי סלרי ללא עלים חתוכים באורך של 2 סמ
10 פלפלים אדומים חתוכים לקוביות גדולות
10 עלי גפן שלמים .
תבלינים
2 כף גרגרי פלפל שחור
1 כף גרגרי פלפל אנגלי
2 כפיות זרעי שומר
1 כפית זרעי כמון, כתושים מעט(אפשר אבקה)
10 ציפורן(לא חובה אבל משדרג)
15 עלי דפנה (השתמשנו בעלים טריים)
1 כף מלח גס לטעום ולהוסיף במידת הצורך)
2 כפות סוכר
8 כפות סויה
½1 כוסות חומץ בין יין או חומץ תפוחים.|(לטעמי מספיק כוס חומץ)
½ כוס שמן קנולה/ סויה לא שמן זית
ההכנה
בסיר בעל תחתית עבה קולים את כל התבלינים היבשים. מוספים את כל יתר המצרכים מערבבים. מוספים מים עד כמעט כיסוי ומכסים במכסה. כאשר יתחיל לרתוח טעמים את הרוטב ומתקנים תיבול , מנמיכים את האש ומבשלים 6-7 דקות.
ממלאים בדחסות בצנצנת .
אפשר להתחיל לאכול כשקר אבל אחרי יום יומים במקרר טעמן משתבח.
ניתן לשמור במקרר במשך תקופה ארוכה (רצוי לכסות במעט שמן)

תהנו
תהנו

 אהבתם את המתכון? ניסיתם את המתכונים שלי?
הצלחתם (או שלא)? שדרגתם או גיוונתם? 
אשמח לתגובות ורשמים.
בקבוצת הפייסבוק
'אוכל, צרכנות והחיים היפים'
מעוניינים להתנסות במתכונים נוספים שלי? 

כנסו לבלוג האוכל שלי
'אוכל וזנזוני מוח' 

error: התוכן באתר מגפון ניוז מוגן
דילוג לתוכן