Skip to content

גולש כבד עוף

בילדותי כבד עוף היה נחשב לאוכל מאד בריא, הכבד הינו פצצת ויטמינים ומנרלים. אני זוכרת שבתור ילדה אנמית, אמי רדפה אחרי לא מעט עם הכבד ואולי מהימים ההם אהבתי אליו. עם השנים למדתי שבכבד יש פי שלוש יותר רעלים מבבשר רגיל ורק הכליות מזהמות יותר. יחד עם זאת אם קונים בשר טוב ולא מזוהם אפשר […]
פחות מדקהזמן קריאה: דקות


המצרכים

½ ק"ג כבד עוף נקי מגידים וצלוי להכשרה
3 תפוחי אדמה בנוניים קלופים וחתוכים לרבעים
1 גזר קלוף וחתוך לעיגולים
1 בטטה חתוכה לפרוסות עבות
2 עגבניות מרוסקות
1 בצל קצוץ דק
6 שיני שם פרוסות
1 כף שמן
לתיבול
חואג` למרק/כרכום, אבקת מרק ביתי, מלח, פלפל, כמון, מעט צ`לי גרוס.
ההכנה
מניחים בסיר רחב את הבצל והשום מוספים שמן ומאדים עד שקיפות כשהסיר מחוסה ומדי פעם בוחשים.
מוספים את רסק העגבניות והתבלינים ומערבבים מוספים את הירקות ותפוחי האדמה
מכסים במים, מרתחים מנמכים את האש ומבשלים על אש קטנה כ20 דקות.
מוספים את הכבדים הצלויים מבאים לרתיחה .
טועמים ומשפרים תיבול.
מגשים עם סלט ישראלי וחמוצים.

error: התוכן באתר מגפון ניוז מוגן
דילוג לתוכן