Skip to content

עוגת גבינה בניחוח הדרים

לכבוד שבועות יצרנית מותג המיצים "פרימור", מגישה עוגת גבינה אפויה בניחוח הדרים. עוגה קלאסית, נימוחה וטעימה, בשילוב גרידת תפוזים המעניקה לעוגה טעם הדרים וניחוח נפלא. תקשט כל שולחן חג לשבועות כקינוח נפלא לצד כוס מיץ תפוזים פרימור
פחות מדקהזמן קריאה: דקות
צילום: עמית שטראוס
צילום: עמית שטראוס

 *דרגת קושי: כל אחד יכול *זמן הכנה: כחצי שעה *זמן אפיה: כשעה וחצי * כמות: כ12-16 מנות תבנית 26

מצרכים לבסיס בצק הפריך 
½1 כוס קמח
100 גרם מרגרינה קרה חתוכה לקוביות קטנות
5 כפות סוכר
1 חלמון
1 כפית קליפת תפוז מגוררת
למלית גבינה
500 גרם גבינה רכה 9%
4 חלמונים
1/3 כוס קמח
1/3 כוס קורנפלור
1 כפית תמצית וניל
1 מיכל שמנת חמוצה
1 כוס סוכר (מחולקת ל-2)
5 חלבונים
1 כפית גרידת תפוז

ההכנה:

  1. מחממים תנור לחום בינוני של 170 מעלות. מערבבים בקערה את כל החומרים לתחתית ולשים לבצק אחיד.
  2. מרפדים תחתית של תבנית אפיה מספר 26 בעיגול של נייר אפיה ומשמנים אותו. שופכים את פירורי הבצק לתבנית ומהדקים לתחתית. מכניסים לתנור לאפיה של 10 דקות ולאחר האפייה מצננים את התחתית.
  3. בקערה מערבבים את הגבינה, החלמונים, השמנת החמוצה, הקמח, הקורנפלור, תמצית הווניל, חצי כוס סוכר וגרידת התפוז. מערבבים היטב בעזרת מטרפה ידנית לתערובת חלקה ללא גושים.
  4. מקציפים את החלבונים עם חצי כוס הסוכר הנותרת לקצף יציב ומבריק. מאחדים את תערובת הגבינות עם קצף החלבונים בתנועות קיפול לתערובת אחידה ושופכים על התחתית האפויה.
  5. אופים בתנור כשעה עד שעה ורבע או עד שהעוגה יציבה למגע. מכבים את התנור ומשאירים את העוגה בתנור הכבוי לעוד חצי שעה.
  6. מוציאים וממשיכים לצנן על רשת. מומלץ להגיש קר לאחר קירור במקרר לצד כוס מיץ תפוזים.

הצעה לשדרוג
בתערובת הגבינה להכפיל את כמות גרידת התפוז ולהוסיף קוביית בזיליקום של דורות
חג שמח וטעים

error: התוכן באתר מגפון ניוז מוגן
דילוג לתוכן