Skip to content

קרספיתה ללא גלוטן

חברת "אחוה", יצרנית הטחינה המובילה בישראל, בשיתוף אורן בקר ונורית פלד, בלוג טעמיים כי טוב, מגישים פיתות טחינה במעטה פריך ובטעם ממכר. ההכנה קלה ומתאימה לאירוח ולארוחה משפחתית מענגת.
פחות מדקהזמן קריאה: דקות
צילום: נורית פלד
צילום: נורית פלד

מצרכים לקרספיתה
1 כוס טחינה גולמית "אחוה"
3 כפות מים
1 כפית שטוחה אבקת אפיה
1 כפית שטוחה כורכום
1 כפית בהרט
3 ביצים
1 כפית מלח
8 כפות בצל יבש מטוגן (להשיג במרכולים)

הכנת הקריספיתה

  1. מערבבים את כל חומרי הקריספיתה יחד, חוץ מהבצל המטוגן, לעיסה אחידה במרקם שמנתי, מניחים בצד לכמה דקות.
  2. מחממים מחבת, כשהמחבת חמה מרססים בשמן ויוצקים במרכז מצקת מהבלילה.
  3. מפזרים על הבלילה מיד פירורי בצל מטוגן יבש.
  4. מטגנים על להבה נמוכה במחבת מכוסה 2.5 דקות. השוליים צריכים להזהיב והחביתית נראית כנפרדת בשוליה מהמחבת.
  5. הופכים בזהירות, מטגנים חצי דקה מהצד השני, מוציאים לצלחת הגשה.
  6. עד כאן מתכון לפיתה טחינה אבל יש גם מלית מומלצת

למלית
2 כוסות רצועות פרגית או קוביות טופו
2 כפות שמן
1 בצל סגול גדול חתוך לקוביות
3 פלפלים בצבעים חתוכים לקוביות
2 שיני שום פרוסות דק
1 כוס קוביות עגבניות ללא הקליפה והגרעינים
מלח, פלפל, צ'ילי, כמון לפי הטעם
1כוס מים רותחים
1כף אבקת מרק בטעם עוף
1 כף מייפל
חופן עלי כוסברה

לקישוט
קוביות אבוקדו
עלי כוסברה טריים
עירית קצוצה
קליפת ליים או לימון מגוררת

ההכנה

  1. באותה מחבת שבה הכינו את הפיתה, מטגנים ב-2 כפות שמן בצל עד שקיפות
  2. מוסיפים את קוביות הפלפלים, השום והעגבניות, מתבלים לפי הטעם במלח, פלפל, צ'ילי וכמון.
  3. מוסיפים לתבשיל שתי כוסות רצועות פרגית או את קוביות טופו. מערבבים כמה דקות
  4. מוסיפים מים ואבקת מרק.
  5. מוסיפים כף מייפל ועלי כוסברה, מבשלים חצי שעה.
  6. מסירים את המכסה, מבשלים למשך 12 דקות נוספות על להבה נמוכה. טועמים, מתקנים תיבול.

הגשה
שמים קריספיתה בצלחה, יוצקים מעל מהתבשיל. מקשטים את המנה בקוביות אבוקדו, עלי כוסברה טריים, עירית קצוצה וקליפת ליים מגוררת מעל.

צילום: נורית פלד
צילום: נורית פלד
error: התוכן באתר מגפון ניוז מוגן
דילוג לתוכן