Skip to content

מתכונים לחג האהבה

מחפשים איך לפנק את יקירכם בוולנטיין דיי? קבצתי עבורכם מספר מתכונים קלי הכנה מפתיעים וטעימים שאיתם תרגשו את יקירכם
פחות מדקהזמן קריאה: דקות

םאני אוהבת להפתיע את יקיריי ביום אהבה בארוחת בוקר מרגשת, את הירקות והפירות אני מגישה בצלחת בצורת לב, את הלחם חתכו בעזרת חותכן עוגיות בצורת לב, את הביצייה מכינים במתקן ייעודי בצורת לב
צילום: יח"צ
הביצה
צילום:Freepik

המלצה על ארוחת בוקר

פרוסות לחם שיפון חתוכות בחותכן עוגיות לב
לקלות מעט
ולהכין ממרח אבוקדו ובזיליקום
לממרח     

1 אבוקדו בשל של גרנות
¼ כוס עלי בזיליקום קצוצים
½מיכל יוגורט (למרקם קרמי)
1-2 כפיות מיץ לימון
½ כפית סירופ אגבה/מייפל 
1-2 שני שום כתושות
קמצוץ מלח

ההכנה
לעבד את כל המצרכים במעבד מזון. לטעום ולשפר טעימים
את הממרח למרוח על פרוסת לחם קלוי חתוך בצורת לב
לטגן ביצת שלו ולהניח מעל האבוקדו
להגיש לצד צלחת ירקות ופירות בצורת לב.

בנוסף אפשר מתוקים לחג

עוגיות ריבה בקלי קלות
צילום:Freepik
1 חבילה של בצק פריך מצונן ומרודד של שמרית
ריבת תות שדה

צילום:Freepik

ההכנה
פורסים בצק על משטח העבודה
קורצים עיגול /לב בינוני
ממחצית העיגולים/ לבבות קורצים במרכז לב קטן
אופים כ8-10 דקות . הגוון צריך להיות בהיר
מקררים מורחים ריבה על הלב השלם ושמים מעל לב  חרוץ
בוזקים מעט אבקת סוכר.

צילום: טלי גרופית
צילום: טלי גרופית

עוגת שוקולד לב

מצרכים לעוגה בתבנית לב 24
200 גרם חמאה(מרגרינה)
200 גרם שוקולד מריר אגו
3/4כוס סוכר
½ כפית מלח
5ביצים בטמפרטורת החדר
½ כוס קמח( לא זו לא טעות רק 70 גר קמח )
1כפית אבקת אפיה
ההכנה
לחמם בקערה במקרו את החמאה והשוקולד. אני נוהגת כל 20 שניות לערבב עד קבלת תערובת נוזלית וחלקה .
מוספים את הסוכר והמלח ובוחשים במטרפה.
בעזרת המטרפה מוספים כל פעם ביצה ובוחשים עד הטמעה מלאה.
מוספים קמח ואבקת אפיה ומערבבים לתערובת אחידה.
משמנים ומקמחים תבנית
יוצקים את הבלילה ומישרים ע"י נעור התבנית.
אופים בחום בינוני כ40 דקות עד שהעוגה תפוחה וסדוקה ובמבחן הקסם הוא יוצא עם פירורים לחים.
כשהעוגה מתקררת לקחת שיפוד ולחורר את העוגה עד התחתית בצפיפות
להעביר סכין בין דופן התבנית לעוגה מסביב
לצקת את הקרם ולקרר
לעטר בתותים וקצפת
הקרם
200 גרם שוקולד חלב אגו
½ כוס שמנת מתוקה
½כוס חלב
להמיס במקרו בפולסים של 10-20 שניות ולערבב בכל פעם עד המסה מלאה

ומתכון לעוגות מוס אישיות מעט יותר מורכבות שחברת כרמית שלחה לכבוד חג האהבה
המתכון באדיבות שני סגדן

מוס אגו שוקולד מריר 60% על עוגייה
להכנת העוגיות לבסיס:
150 גרם אגו שוקולד מריר 60% כרמית
1 ביצה
כפית תמצית וניל
50 גרם חמאה
50 גרם סוכר
חצי כוס קמח
קורט מלח.

ההכנה
מחממים את התנור ל180 מעלות
במיקסר עם וו גיטרה מקרימים יחד את החמאה והסוכר עד שמתקבל יחד קרם חלק ורך,
מוסיפים את הביצה ואת הווניל וממשיכים לעבד עד שזו נטמעת במלואה.
מוסיפים את השוקולד ושוב מעבדים עד שמתקבלת מסה אחידה וחלקה
מוסיפים את הקמח והמלח ומעבדים עד לקבל בצק דביק אך אחיד.
בעזרת 2 כפות רטובות מעט יוצרים "גושים" של בצק על תבנית לתנור מרופדת בנייר אפיה.
אופים 12-15 דקות
כשהעוגייה חמה יוצרים בעזרת רינג את גודל עוגיות השוקולד בהתאם לגודל הכלי בו מחליטים להגיש את הקינוח ומקררים כשעה במקרר.
למוס
300 גרם "אגו" שוקולד מריר60%
150 גרם שמנת מתוקה
300 גרם שמנת מתוקה
100 גרם חלבון ביצה
50 גרם סוכר

צילום: אמיר מנחם
צילום: אמיר מנחם

ההכנה
1. מחממים 150 גרם שמנת מתוקה ומוזגים על שהשוקולד
2. מחכים דקה ומערבבים היטב עד לקבלת גנאש שוקולד חלק.
3. מקציפים את החלבונים עם הסוכר וכאשר נוצר קצף יציב ומבריק מקפלים אותו לשוקולד.
4. מקציפים את השמנת עד לדרגת 'פסגות' רכות ומקפלים גם אותה למסת השוקולד.
5. יוצקים את המוס לתבניות רצויות, מעבירים להקפאה של 8 שעות לפחות .
6. מוצאים את הקינוחים מהתבניות ומזגגים

צילום: קרן
צילום קרן מאור

תותים בשוקולד
מתכון אהוב וקל הכנה
המצרכים
תותים גדולים
20 גרם שוקולד מריר אגו
1 כף שמן
ההכנה
ממיסים שוקולד וכף שמן במיקרוגל בפולסים של 20 שניות
מערבבים עד קבלת קרם חלק
טובלים את התותים ומניחים ליבוש על רשת או שיפוד
ניתן לעטר בסוכריות או שוקולד לבן

error: התוכן באתר מגפון ניוז מוגן
דילוג לתוכן