Skip to content

נשיא המדינה ריבלין בביקור ממלכתי באוסטרליה יחד עם משלחת עסקית בכירה

היום יבקר הנשיא בסידני ובהמשך - במלבורן ובקנברה • ריבלין ישתתף במפגשים רשמיים עם משרדי ממשלה מדינתיים ופדרליים ובאירועים עסקיים וכלכליים • לביקור הצטרפה משלחת חברות ישראליות בתחומי הסייבר, בריאות דיגיטלית, החקלאות והמים
פחות מדקה זמן קריאה: דקות

נשיא המדינה, ראובן ריבלין, פתח ביום ששי את ביקורו הממלכתי באוסטרליה בפגישה מדינית עם ראש ממשלת (פרמיירית) מדינת ניו סאות' ווילס, גלדיס ברג'יקליאן. זאת, לאחר תום ביקורו ההיסטורי בפיג'י.

היום יבקר הנשיא בסידני ובהמשך – במלבורן ובקנברה.

צילום: דוברות משרד הכלכלה והתעשייה

הביקור הינו המשך למערכת היחסים החיובית, במיוחד המדינית והכלכלית, השוררת בין שתי המדינות בשנים האחרונות, שהולכת ומתעצמת בהמשך למידת החשיפה, ההזדמנויות העסקיות ולעניין ההולך וגובר של חברות ישראליות בשוק האוסטרלי, במקביל לשותפות שנמצאת במגמת עלייה בין חברות ישראליות עם תאגידים, חברות ומשקיעים מאוסטרליה שמבקרים בישראל.

ביקור הנשיא ריבלין יכלול ביקורים ופגישות בסידני, מלבורן וקנברה בירת אוסטרליה. לביקור תצטרף משלחת עסקית של חברות ישראליות שתתמקד בענפי התעשייה בהם יש לתעשייה הישראלית יתרון תחרותי מובהק וקיים צורך ועניין משמעותי בתעשיית המקומית: חקלאות מדייקת (Agtech), אבטחת סייבר,בריאות דיגיטלית וטכנולוגיות מים.

החלק הכלכלי של הביקור באוסטרליה מובל על ידי הנספחות הכלכלית של משרד הכלכלה והתעשייה באוסטרליה, בשיתוף פעולה עם מכון היצוא הישראלי, משרד החוץ, לשכת המסחר ישראל-אוסטרליה וצוות בית הנשיא.

הביקור באוסטרליה יכלול מספר מרכיבים כלכליים, בהם אירועי סמינרים עסקיים ממוקדים בסידני ומלבורן, פגישות עם חברות, תאגידים, גופים ומשרדי ממשלה פדרליים ומדינתיים (NSW, Victoria), ביקורים ופגישות עסקיות B2B מתואמות מראש לחברות הישראליות בתאגידים וחברות אוסטרליות מרכזיות מתעשיות האנרגיה, המכרות, המים, הטלקום, הבנקאות והחקלאות של אוסטרליה.

בשנים האחרונות אנחנו עדים לעניין רב, הולך וגובר של התעשייה האוסטרלית בנעשה בישראל, בדגש על רצון ועניין בשת"פ עם תעשיית הידע, הטכנולוגיה והחדשנות של ישראל. ההתעניינות בישראל נתמכת בהבנה שישראל, על היתרונות הטכנולוגיים, המחקר המדעי, החדשנות והיזמות חוצת הסקטורים שלה, חשובה להמשך הצמיחה הכלכלית של אוסטרליה. זהו תהליך מבורך שמייצר שורה של הזדמנויות עסקיות לשת"פ והשקעות ושהוביל למספר שיא של ביקורי בכירים מחברות ותאגידים במסגרת משלחות עסקיות, שרים כלכלים ונציגי ממשל שביקרו ומבקרים בארץ.

יחסי הסחר וההשקעות בין שתי המדינות נמצאים במגמה חיובית. שנת 2019 בסחר ההדדי בין המדינות התבססה על ייצוא של תעשיית הידע והטכנולוגיה הישראלית בדגש על מערכות אבטחת סייבר, פתרונות IT מתקדמים, ציוד רפואי ומנגד ייצוא של תוצרת חקלאית ובעלי חיים מאוסטרליה לישראל מחד והיקף השקעות הולך וגדל בחדשנות ובטכנולוגיה ישראלית מנגד.

בשנת 2018 היקף הסחר עם אוסטרליה עמד על 711 מיליוני דולרים אמריקאים (לעומת 704 בשנת 2017), והיצוא הישראלי למדינה עמדה על 528 מיליון דולר. היבוא מאוסטרליה לישראל עמד בשנת 2018 על 183 מיליון דולר אמריקאי. במחצית הראשונה של שנת 2019 נמדד ייצוא ישראלי לאוסטרליה בסך של 250.2 מיליון דולר וייבוא מאוסטרליה בסך של 115.5 מיליון דולר.

זאת ועוד, 20 חברות ישראליות רשומות כיום למסחר בבורסה לניירות ערך אוסטרליה ASX ורבות אחרות נמצאת בשלבי בחינה ובדיקת נאותות. בנפרד, אמנה למניעת כפל מס בין המדינות נחתמה, אושררה ונכנסה לתוקף בתחילת ינואר 2020, ועם השקתו של מסלול טיסות ישיר בין תל אביב למלבורן שיתחיל לפעול במאי הקרוב, במשרד הכלכלה והתעשייה סבורים, שיחסי המדינות עומדים לפני קפיצת מדרגה משמעותית הן ביחסים המדיני המעולים, ולא פחות מכך בחיזוק מארג הקשר הטכנולוגי עסקי ואיתה האינטגרציה הכלכלית.

הנספח הכלכלי של משרד הכלכלה והתעשייה בסידני, מר שי זריבץ', מסר שביקור הנשיא באוסטרליה הנו נקודת ציון היסטורית ביחסי המדינות, שנהנים בשנים האחרונות מפריחה חסרת תקדים ומעניין הולך וגובר של התעשייה האוסטרלית בשיתופי פעולה עסקיים וטכנולוגיים עם חברות וסטארט-אפים מישראל. תהליך הבגרות והצרכים הרבים של השוק המקומי, בדגש על פתרונות אבטחת סייבר, חקלאות מתקדמת ודיגיטלית וכן פתרונות, יכולות וטכנולוגיות של תעשיית המים, רלוונטיים מאוד לאוסטרליה, שמתמודדת עם בצורת ארוכת שנים על-פי אזורים נרחבים, שהחריפו באחרונה בשל התפשטות שריפות היער שגרמו לנזקים בקנה מידה היסטורי.

"אוסטרליה היא יעד פוטנציאלי עסקי לתעשייה הישראלית, שיחסיה הכלכליים עם ישראל נמצאים בשיאם, מה שמגביר את ההתעניינות החיובית בתעשייה הישראלית," אמר אדיב ברוך, יו"ר מכון היצוא.

אל משלחת הנשיא יצטרפו 19 חברות בהובלת מכון היצוא, מתחומי מים, בריאות דיגיטאלית, חקלאות, מובייל וסייבר.

"ביקור מסוג זה, הוסיף ברוך, "עשוי לפתוח דלתות רבות ולחשוף את החברות הישראליות לדרגים בכירים יותר מאלו שעבדו מולם עד כה. מכון היצוא פועל רבות להעמקת קשרי המסחר עם מגוון מדינות  במסגרת משלחות מדיניות רשמיות, משלחות נכנסות ויוצאות, תערוכות מקצועיות בינלאומיות ועוד. כולי תקווה שהמפגשים העסקיים יניבו פירות רבים, ובכך יפתחו צוהר להזדמנויות עסקיות נוספות עבור החברות הישראליות".

שר הכלכלה והתעשייה, מר אלי כהן: "ביקור רשמי של נשיא המדינה הוא זרז לקירוב בין המדינות וחיזוק היחסים הכלכליים וכלי מצוין לפתיחת דלתות חדשות ליצואנים ולחברות הטכנולוגיה הישראליים. אני רואה חשיבות עצומה בהתלוות משלחת עסקית לביקור הנשיא ריבלין, וכמות המפגשים העסקיים המתוכננת בביקור החשוב באוסטרליה היא דוגמא נוספת להישגים המתקבלים מפעילות משרד הכלכלה והתעשייה באמצעות הנספחויות הכלכליות ברחבי העולם".

//

לקריאה נוספת: נשיא המדינה ריבלין בביקור ממלכתי בפיג'י ובאוסטרליה

error: התוכן באתר מגפון ניוז מוגן
דילוג לתוכן