Skip to content

שפלת יהודה, ירוק ולא רחוק

בואו לגלות התיירות הכפרית והחקלאית בשפלת יהודה, נופים ירוקים פריחה ושפע אטרקציות לכל המשפחה. פסטיבל "ירוק ולא רחוק" במהלך 3 סופי שבוע, בין התאריכים 22.4-8.5
פחות מדקהזמן קריאה: דקות

לא צריך לנסוע רחוק כדי ליהנות מנופים ירוקים, פריחה ויערות והרבה אטרקציות לכל המשפחה, במרחק נסיעה של פחות משעה מתל-אביב תמצאו את שכיות החמדה שמזמנת לכם שפלת יהודה.

צילום :דן בר דוב
צילום :דן בר דוב

פסטיבל "ירוק ולא רחוק" שמקיימת עמותת התיירות שפלת יהודה זו השנה החמישית, מזמין את אתכם להכיר ולחוות את המרחב הכפרי ואת עסקי התיירות באזור, במהלך 3 סופי שבוע, בין התאריכים 22.4-8.5. תוכלו ליהנות מסיורים מודרכים בטבע, סיורי ליקוט, טעימות יין, ביקור בבתים פתוחים מארחים, אוכל ביתי, מסעדות גורמה, סלסילות פיקניק, שדרת אומנים, סדנאות אומנות, משחקי ניווט, חוות חקלאיות, אטרקציות לכל המשפחה ועוד.

דניאדניאלה דדון מ"ג'ויס" ומעשי ידיה להתפאר (צילום:דן בר דוב)לה דדון מ"ג'יוס" ומעשי ידיה להתפאר (צילום:דן בר דוב)
דניאלה דדון מ"ג'ויס" ומעשי ידיה להתפאר (צילום:דן בר דוב)
זה טעים כמו שזה יפה (צילום:דן בר דוב)
זה טעים כמו שזה יפה (צילום:דן בר דוב)
אתם יכול לאכול כריך מול הנוף היפה (צילום:דן בר דוב)
אתם יכול לאכול כריך מול הנוף היפה (צילום:דן בר דוב)

אנשי התיירות של שפלת יהודה לקחו אותנו לטעום מחלק מהאפשרויות.  את מסענו התחלנו ב"ג'ויס" קונדיטוריה/מסעדה כפרית שמנהלת  דניאלה דדון עם בעלה ובתה. מדובר בקונדיטוריית בוטיק  מקסימה המשקיפה אל נוף של שדות חקלאיים בלב מושב בצרון. מול הנוף המרגיע תוכלו ליהנות ממאפים ועוגות שדניאלה ובתה מפליאות לעשות. במקום מתקיימת מכירה של מארזי פיקניק ומאפים ניתן לשבת במקום או פשוט להצטייד לפיקניק באזור. לפרטים נוספים: 072-3944357

שגיא שורר הכורם בכרמו (צילום:דן בר דוב)
שגיא שורר הכורם בכרמו (צילום:דן בר דוב)
בלאן דה נואר משובח ביקב שורר (צילום:דן בר דוב)
בלאן דה נואר משובח ביקב שורר (צילום:דן בר דוב)

אנחנו ממשיכים ליקב שורר במושב תלמי יחיאל שם פוגשים את שגיא שורר הכורם המגדל את הגפנים וגם היינן המפיק את היינות המשובחים מהענבים שנבצרו. היקב הצעיר הוקם לפני כשלוש שנים אחרי ששגיא שהיה עסוק בעולם העסקים החליט לשוב לשורשים. היקב מייצר מגוון יינות תוך הקפדה על עקרונות כגון אזוריות, זניות, פשטות וחקלאות ברת קיימא. ענבי היין מגיעים אל היקב ישירות מהכרמים שלהם. נסו את הבלאן דה נואר שלהם הוא מעולה. מרכז המבקרים של היקב מציע סיורים בכרמים וביקב, קבלת הסבר על גידול הענבים ותהליך ייצור היין, פלטות גבינות מקומיות וכמובן טעימות יין. נדרש תיאום מראש. לפרטים נוספים: 054-940039, 08-6764226

בחוות ההיביסקוס בכפר וורבורג (צילום דן בר דוב)
בחוות ההיביסקוס בכפר וורבורג (צילום דן בר דוב)
בחוות ההיביסקוס בכפר וורבורג (צילום דן בר דוב)
בחוות ההיביסקוס בכפר וורבורג (צילום דן בר דוב)
בחוות ההיביסקוס בכפר וורבורג (צילום דן בר דוב)
בחוות ההיביסקוס בכפר וורבורג (צילום דן בר דוב)

תחנתנו הבאה היא במושב כפר ורבורג  סיור בחוות ההיביסקוס הסיני. אוסף ענק ומרתק של פרחי ההיביסקוס. תוגלו לפגוש במגוון העצום של זני ההיביסקוס, להיחשף לייחודו של פרח זה וסגולותיו המופלאות ולטעום ממגוון המוצרים המופקים ממנו (אל תוותרו על טעימת גלידת היביסקוס), החל משמן וקרם הזנה ועד ליקרים ומוצרים נוספים המופקים מפרחיו ופירותיו. המחיר: 40 ₪ למבוגר, 30 ₪ לילד. לפרטים נוספים: 072-3944358, בתיאום מראש

גבעת תום ותומר בנגבה (צילום דון בר דוב)
גבעת תום ותומר בנגבה (צילום דן בר דוב)
אתר חומה ומגדל בנגבה (צילום דן בר דוב)
אתר חומה ומגדל בנגבה (צילום דן בר דוב)

אנחנו ממשיכים לאתר מדהים ומרגש. סמוך לקיבוץ נגבה נמצאת גבעת תום ותומר היא גן בוטני מיוחד לזכר 73 החיילים שנפלו באסון המסוקים.  הגבעה, שגובהה 101 מטר ושטחה כ-30 דונם, נקראת על שם תום כיתאין ותומר קידר, חיילי פלוגת ההנדסה של הנח"ל, שנפלו באסון המסוקים בפברואר 1997. הגן הבוטני שבגבעה הוקם על ידי אביו של תומר, יואב קידר, ובו הוקם מסלול מעגלי שיוביל אתכם בין שלל צמחי ארץ ישראל. בימי שישי ושבת במהלך הפסטיבל, יצאו סיורים מודרכים בגבעת תום ותומר ובאתר חומה ומגדל בנושא: כשציונות וגבורה נפגשים. במסגרת פרויקט הסיורים המודרכים של משרד התיירות, המטיילים מוזמנים לבקר באזור קיבוץ  נגבה ולהכיר את סיפורי הגבורה והמורשת של המקום. הסיור אורך כשעתיים וכולל ביקור באתר חומה ומגדל המשוחזר. שעות הסיורים: ימים שישי ושבת בשעות 10:00 ו- 13:00. הסיורים ללא עלות אך בהרשמה מראש באתר משרד התיירות – "מחזירים את ישראל למסלול" – סיורים במרכז.

הרפת של איתי בניר בנים (צילום דן בר דוב)
הרפת של איתי בניר בנים (צילום דן בר דוב)
הרפת של איתי בניר בנים (צילום דן בר דוב)
הרפת של איתי בניר בנים (צילום דן בר דוב)
הרפת של איתי בניר בנים (צילום דן בר דוב)
הרפת של איתי בניר בנים (צילום דן בר דוב)

במושב ניר בנים אנחנו פוגשים את איתי, מהרפת של איתי, כאן תוכלו להאכיל עגלים רכים וללמוד על הדרך שהחלב עושה מן הרפת עד למקרר הביתי. איתי מציע מגוון רחב של פעילויות הקשורות לפרה ולרפת. סיורים מודרכים המסבירים על אופן הטיפול וההאכלה של הפרה ושל העגל. כולל כניסה למכון החליבה המודרני, הסברים מקיפים על אופן החליבה ועל צורת העבודה של המכון, הסברים על הריונה של הפרה והלידה, וכן כניסה ליונקיה שבה ניתן להאכיל את העגלים הצעירים וללטף אותם. מחיר: 40 ₪ למשתתף מגיל שנתיים. להרשמה ולפרטים נוספים: 072-3944351

נועם איש הארטישוק (צילום דן בר דוב)
נועם איש הארטישוק (צילום דן בר דוב)
סיור מרתק בשדות הארטישוק (צילום דן בר דוב)
סיור מרתק בשדות הארטישוק (צילום דן בר דוב)

מקום נוסף מומלץ מאד הוא חוות הארטישוק של נעם יעקבא במושב ניר בנים, נועם הוא דור שני למגדלי ארטישוק. את המשק הקימו אמו ואביו בשנות החמישים, כשהגיעו לכאן כזוג צעיר עם תינוק בן שלושה חודשים – נועם. המשק מתפרס על יותר מ־300 דונם והוא למעשה ממגדלי הארטישוק הגדולים בארץ. עונת הארטישוק היא עונת החורף, מחודש נובמבר ועד מאי. בחודשי הקיץ המשק מתמחה בגידול של ענבי מאכל. עם נועם תוכלו לצאת לסיור מרתק בשדות הארטישוק,  לשמוע סיפורים על הירק המיוחד, להכיר את ההיסטוריה של הארטישוק ולטעום אותו טרי מון מהשדה. בסוף הסיור תגיעו אל מרכז המבקרים לטעימת מרק ארטישוק או ארטישוק חלוט. במקום תוכלו לקנות מארזי פיקניק, ולאכול על הדשא הגדול במשק. וכן ניתן לרכוש במקום ארטישוק טרי ומגוון מוצרי משק. שעות פעילות: כל ימות השבוע 10:00-16:00, הסיורים בשעות 11:00 ו- 13:00 המחיר: 40 ₪ למבוגר לסיור ו- 20 ₪ לילד.  100 ₪ לסיור וארוחת פיקניק למבוגר, 25 ₪ לילד. לפרטים: 072-3944348

מסעדת כרמים חוויה קולינארית (צילום דן בר דוב)
מסעדת כרמים חוויה קולינרית (צילום דן בר דוב)
מסעדת כרמים חוויה קולינארית (צילום דן בר דוב)
מסעדת כרמים חוויה קולינרית (צילום דן בר דוב)

את הסיור אנחנו חותמים במסעדת כרמים, מסעדת שף במושב סגולה, אחת ממסעדות השף הוותיקות בארץ. מסעדת כרמים קיימת כבר למעלה מ-18 שנים, נצח במושגי מסעדנות. שף המסעדה הוא סהר רפאל, שמוכר לרבים כזוכה ראליטי האוכל הראשון בישראל. המסעדה גדולה ומרווחת עם מגוון אזורי ישיבה. השף סהר רפאל יוצר. מנות קלאסיות עם נגיעות ים תיכוניות, חומרי גלם טריים ואיכותיים. האיכות שלה מתחילה בגידול הירקות בחממות במושב סגולה, כרמי עצי זית המשמשים לייצור שמן הזית ועד לקונדיטוריה הפרטית של כרמים. התוצרת הטרייה שמוגשת במסעדות משקפת את האני מאמין של השף, השענות על חומרי גלם טריים ונגישים. ומזומנת לכם חוויה קולינרית ויוצאת דופן. שעות פעילות:  א'-שבת 9:00-24:00 לפרטים והזמנות:  072-3944378

מגוון רחב של אטרקציות נוספות ניתן למצוא באתר של עמותת התיירות שפלת יהודה. לפרטים ומידע נוסף בטלפון: 072-9344440

error: התוכן באתר מגפון ניוז מוגן
דילוג לתוכן