Skip to content

קח מקל קח תרמיל ובוא לפסטיבל "בא לי גליל"

פסטיבל 'בא לי גליל' - אביב קולינרי בבית הכרם. לראשונה מוביל אשכול בית הכרם הפקה ייחודית שתתפרש על פני שני סופי שבוע, במהלכם יוכלו המבקרים להנות מעושר קולינרי, תרבותי במטבחים מגוונים לצד סדנאות בישול, סיורי ליקוט, סיורים מודרכים ושלל פעילויות לכל המשפחה. הפסטיבל יחל ב 24.3
פחות מדקהזמן קריאה: דקות

את האביב באשכול בית הכרם יפתח לראשונה השנה פסטיבל קולינריה ייחודי שידגיש את העושר הקיים בחבל ארץ זה, אותו לא רבים מכירים, בפסטיבל 'בא לי גליל'  -אביב קולינרי בבית הכרם. הפסטיבל הראשון מסוגו באזור יתקיים במהלך שני סופי שבוע ארוכים, מחמישי עד שבת ויחשוף בפני חובבי הקולינריה והטיולים את האזור המאגד בתוכו תרבויות אוכל וקולינריה שונות ומגוונות, בתי אוכל, דמויות מרתקות, מסלולי טיול, סדנאות בישול וליקוט, מחלבות, יקבים, אטרקציות וכמובן נוף גלילי עוצר נשימה.

הגליל פורח וממתין לכם (צילום דן בר דוב)
הגליל פורח וממתין לכם (צילום דן בר דוב)

בימי הפסטיבל יתקיימו סיורי ליקוט ותרבות, בתים מארחים, סדנאות בישול עם שפים ואנשי קולינריה מוכרים, לצד הדגמות, הרצאות וימי שוק ססגוניים. בפסטיבל יושם דגש על כרמי הזיתים העתיקים ושמן הזית המשובח המאפיינים את האשכול.

אשכול בית הכרם מאגד בתוכו מספר רשויות: כרמיאל, משגב, מג'ד אל כרום, ראמה, נחף, דיר אל אסד וסאג'ור. אוכלוסיית האשכול מעורבת ומובילה דו קיום בין מגזרים החיים יחד זה לצד זה ומקדמים עסקים, תיירות, תרבות ועוד. האשכול מאופיין בקהילות מגוונות, דתות שונות וצורות חיים שונות: כפרים, ערים, מושבים, ישובים קהילתיים וקיבוצים ובכל ישוב רקמה אנושית, פסיפס דמויות וסיפורי חיים מרתקים.

חוויה בדואית אצל זיאד בסלאמה (צילום דן בר דוב)
חוויה בדואית אצל זיאד בסלאמה (צילום דן בר דוב)

יצאנו לדגום את מה שיש לפסטיבל להציע (ויש הרבה), את היום התחלנו בכפר סלאמה, הסמוך לנחל צלמון השופע מים בימים אלה, בביתם של זיאד וזאדה. יחד עם אשתו זאדה הקים זיאד בחצר ביתם אוהל אירוח גדול, ארוג משיער גמלים, ואסף כלים עתיקים ששימשו את הבדואים בנדודיהם והם מציעים חווית אירוח בדואית אותנטית בביתם. ניתן לשכור את האוהל הבדואי בחצר ביתם, להקשיב להרצאה על חיי הבדואים וכמובן, ליהנות מארוחה בדואית עשירה. אם בא לכם להרגיש את החיים הבדואים האמיתיים אתם יכולים להצטרף לסדנת ליקוט ובישול, סדנת גישוש או סדנת שטח שמפעיל זיאד. לפרטים נוספים חפשו החוויה הבדואית, זיאד 052-2846515

הכנסיה בכפר ראמה (צילום דן בר דוב)
הכנסיה בכפר ראמה (צילום דן בר דוב)
הכנסיה בכפר ראמה (צילום דן בר דוב)
הכנסיה בכפר ראמה (צילום דן בר דוב)

תחנתנו הבאה היא בכפר ראמה, כפר ראמה שוכן  על מרגלותיו הדרומיים של הר האריה, בתוך סביבת חורש ים תיכוני עשיר, מסביב למטעי זיתים עתיקים , כפר מקסים עם סמטאות קטנות בגרעין העתיק. בכפר מתגוררים כ 8,000 תושבים, דרוזים, נוצרים ומוסלמים. לשם ראמה שלושה פירושים אפשריים: אזור רמות נפתלי שבו שוכן הכפר, רמה – מקום גבוה, ופירוש המילה ראמה בערבית הוא מקווה מים. הכפר מוכר בגלל המגוון הקולינארי המושך אליו מבקרים רבים, שפע של מסעדות מהטובות בצפון. מומלץ לערוך סיור ברחבי הכפר באתרים מעניינים כמו בית המעין, בית יד לבנים , כנסייה יוונית אורתודוקסית מסוף המאה ה 19 , מוזיאון הבית העתיק , אתר קדוש לעדה הדרוזית וכנסייה יוונית קתולית

חומוס מסעד בכפר ראמה (צילום דן בר דוב)
חומוס מסעד בכפר ראמה (צילום דן בר דוב)
בני הזוג חוסאם ומימי מויס ממסעדת אל-סובאט בראמה (צילום דן בר דוב)
בני הזוג חוסאם ומימי מויס ממסעדת אל-סובאט בראמה (צילום דן בר דוב)
אלסובאט שילוב של מטבח ערבי ואיטלקי מעניין וטעים (צילום דן בר דוב)
אלסובאט שילוב של מטבח ערבי ואיטלקי מעניין וטעים (צילום דן בר דוב)
הקובה המשובח של אלסובאט (צילום דן בר דוב)
הקובה המשובח של אלסובאט (צילום דן בר דוב)
ליאלי ביירות ,קינוח נפלא באלסובט (צילום דן בר דוב)
ליאלי ביירות ,קינוח נפלא באלסובט (צילום דן בר דוב)

בלב הגרעין העתיק של כפר ראמה שוכנת מסעדת אלסובאט, חוויה קולינרית מדהימה המשלבת את  המטבחים הערבי ואיטלקי. זהו עסק משפחתי המנוהל על ידי  בני הזוג חוסאם ומימי מויס שהיו הבעלים של מסעדת אחוזת שולמית בראש פינה שנסגרה עם פרוץ הקורונה. בני הזוג חוסאם, חיפשו מקום להקמת מסעדה קטנה,. בראמה הם מצאו בית עתיק בליבו של הכפר אותו הם שיפצו. מימי שסיימה את לימודי הקונדיטוריה בביה"ס אסטלה בתל אביב אחראית על נושא הקונדיטוריה במקום וחוסאם אחראי על המטבח ובתם מנהלת את המסעדה, תפריט המסעדה משלב בין מנות מהמטבח הערבי, הים תיכוני והאיטלקי. תפריט החורף כולל מאכלים כמו מרק ערמונים, ריזוטו  פטריות וערמונים, מסאח'ן עוף המוגש על פוקאצ'ה, פסטות וכמובן פיצות שף  איטלקיות מעולות. ומנות קינוח של מימי : עוגת גבינה , טירמיסו , ליאלי ביירות, קרם ברולה ועוד. משובח ומומלץ ביותר.

חוות רום בהר כמון (צילום דן בר דוב)
חוות רום בהר כמון (צילום דן בר דוב)
חוות רום בהר כמון (צילום דן בר דוב)
חוות רום בהר כמון (צילום דן בר דוב)
חוות רום בהר כמון (צילום דן בר דוב)
חוות רום בהר כמון (צילום דן בר דוב)
חוות רום בהר כמון (צילום דן בר דוב)
חוות רום בהר כמון (צילום דן בר דוב)
חוות רום בהר כמון (צילום דן בר דוב)
חוות רום בהר כמון (צילום דן בר דוב)
חוות רום בהר כמון (צילום דן בר דוב)
חוות רום בהר כמון (צילום דן בר דוב)

אנחנו ממשיכים ל"חוות רום" הממוקמת באופן מרהיב כשש מאות מטרים מעל פני הים, במעלה הר כמון מול הנוף המדהים של בקעת בית הכרם לא רחוק מכרמיאל. "חוות רום" הינה  חוות עיזים קטנה ומקסימה, כל בוקר יוצאות העיזים למרעה הפתוח בחורש הים תיכוני המקיף את החווה, מה שמסייע לייצר חלב עשיר, ובזכות זה הגבינות המופקות מחלב העיזים, בריאות ואיכותיות יותר. כל גבינות  החווה מיוצרות בעבודת יד, החווה מוקפת גני ירק שופעים, בוסתנים מגוונים, חממה, דיר ומחלבה. העיבוד החקלאי מיטיב עם האדמה ומנצל את טובה, תוך צמצום ההשפעה הסביבתית המזיקה בחווה פועל מפעל שיקום תעסוקתי לנפגעי נפש, שלוקחים חלק בעבודה פעילה  בכל ענפי המשק ומייצרים בין השאר עציצי 'סקולנטים' בגדלים שונים. בחווה פועלת גם "הכפרייה"- מעדניית בוטיק ובית קפה הפתוח לקהל הרחב בימי שישי, ומרכז מבקרים בו נהנים האורחים מסדנאות וקורסים שונים כדי שיוכלו להרגיש קרבה לאדמה, לעצמם, למקורות המזון וכמובן אחד לשני. החווה פתוחה רק לקבוצות בתיאום מראש. את גבינות החווה ניתן לרכוש באתר האינטרנט של החווה.

מעשה ידיה של אסתי בבית דולב שבצורית (צילום דן בר דוב)
מעשה ידיה של אסתי בבית דולב שבצורית (צילום דן בר דוב)
מעשה ידיה של אסתי בבית דולב שבצורית (צילום דן בר דוב)
מעשה ידיה של אסתי בבית דולב שבצורית (צילום דן בר דוב)
מעשה ידיה של אסתי בבית דולב שבצורית (צילום דן בר דוב)
מעשה ידיה של אסתי בבית דולב שבצורית (צילום דן בר דוב)
מעשה ידיה של אסתי בבית דולב שבצורית (צילום דן בר דוב)
מעשה ידיה של אסתי בבית דולב שבצורית (צילום דן בר דוב)

תחנתנו האחרונה היא בישוב צורית, שם נמצא בית דולב, הבית בעל שלוש קומות המלאות השראה אמנותית, מסעדה ביתית הפועלת לפי הזמנה מראש ויכולה לארח כ 20 איש (בקיץ אף יותר בשטח הגינה) מטבח גדול לסדנאות בישול וסטודיו לאמנות בו ניתן להשתתף בסדנאות של פסיפס. הכול למעשה מתחיל מהמטבח של אסתי דולב, בעברה שפית במלון מצפה הימים, וממשיך בידיו האמנותית של אבי דולב, המורגשת בכל פינה בבית. אסתי מעבירה בבית דולב סדנאות בישול. במסגרתן יצאו האורחים לליקוט  מהגינה ויחד עם אסתי, יבשלו ארוחה מלאה. בסיום שלב הבישול, ייהנו מהמטעמים שהכינו בתוספת מנות שהכינה אסתי. במטבחה של אסתי ניתן למצוא מנות מיוחדות כמו מתבל זעתר מהשדה עם לימון  כבוש, ארטישוק טרי ביין לבן ושמן זית, קרוסטיני מלחם מחמצת עם ממרח חציל וגב' לבנה עיזים, טרטר אינטיאס עם סלט פומלה, בורקס פתוח מבצק עלים חמאה עם תבשיל תרד בר וחובייזה על קרם גבינות, גב' ברי עיזים בגריל עם דבש מתובל ומשולשי בצק עלים ביתי ועוד. במסגרת הסדנא, אבי דולב, עורך סקירה קצרה על תולדות הפסיפס ולאחריה המשתתפים לומדים להכין פריט שימושי מצופה פסיפס קרמיקה. ניתן להשתתף בהזמנה מראש לפרטים נוספים – 054-5866313  052-4610667

פרטים נוספים והרשמה: פסטיבל בא לי גליל – אביב קולינרי בבית הכרם.  פעילויות רבות הן ללא תשלום, חלק מהסדנאות בתשלום מסובסד ובהרשמה מראש באתר אשכול בית הכרם. הפסטיבל יערך בשני סופי שבוע חמישי עד שבת 24-26.3   31.3-2.4

 

 

 

 

.

 

error: התוכן באתר מגפון ניוז מוגן
דילוג לתוכן