פשטידה טבעונית קלה להכנה, עשויה מבצק פילאס,וגבינות של 'משומשו' גבינה מלוחה ובסגנון פרמז'ן טבעוניות, טעימה להפליא ומתאימה לארוחת החג, לטבעונים ולכולם לצידה נגיש סלט מרענן
תבנית בקוטר 24
המצרכים
1חבילת בצק פילאס
1 גבינה טבעונית מלוחה של משומשו
1 פתיתים טבעוניים בסגנון פרמז'ן של משומשו
1 חבילת טופו
1 ברוקולי טרי
3 כפות שמן זית
2-3 שיני שום טרי קצוץ
½כפית מלח
ההכנה
1. במעבד מזון טוחנים את הטופו עם 3-4 כפות מים עד לקבלת מרקם חלק ואחיד. בקערה מערבבים את הטופו יחד עם המלחה קלה והגבינות הטבעוניות. מכניסים למקרר.
2. מכינים את הברוקולי: מרתיחים סיר מים וחולטים את הברוקולי כשהוא חתוך לפרחים במשך דקה ומסננים.
3. במחבת רחבה מחממים שמן זית ומטגנים את השום הקצוץ. מוסיפים את הברוקולי, ממליחים קלות ומקפיצים משך דקה.
4. מוסיפים את הברוקולי לבלילת הטופו והגבינות ומערבבים.
5. מרפדים תבנית עגולה בנייר אפייה ומשמנים היטב. מניחים את בצק הפילאס המופשר ומהדקים את הבצק לתבנית עד השוליים. מחוררים את הבצק עם מזלג ואת שאריות הבצק חותכים לרצועות.
6. מוזגים את מילוי הגבינות והברוקולי אל תוך הבצק. מניחים מעל המילוי את פסי הבצק שנותרו בצורת שתי וערב ומברישים אותם עם מעט שמן זית.
7. מכניסים את הפשטידה לתנור בחום של 200 מעלות ואופים למשך 30 דקות.
סלט מרענן
1 חבילה מיקס עלי בייבי
5 עגבניות שרי
3-4 צנוניות
צרור עירית קצוצה
1 מיץ מחצי לימון
4 כפות שמן זית
½ כפית חרדל דיז'ון
¼ כפית מלח
ההכנה
בקערה שמים עלי בייבי ועגבניות שרי חתוכות לחצי.
מנערים בצנצנת את החרדל עם מיץ מחצי לימון, שמן זית, רבע כפית מלח ועירית קצוצה.
לפני ההגשה מערבבים את הסלט עם רוטב הוויניגרט ומגישים לצד פרוסת פשטידה חמה מהתנור.
*המתכון באדיבות חברת "משומשו", יצרנית הגבינות הטבעוניות ותחליפי הדגים והבשר, בשיתוף השפית נדיה אליס,
חג שמח