Skip to content

עוגת שוקולד עשירה

חגיגות יום העוגות בינלאומי נחגג ב- 20 ביולי. ולכבוד החגיגה מביאה לכם מתכון של העוגה הנפוצה ביותר בישראל ובעולם, עוגת השוקולד, היא טעימה, יפה וניתן להכין אותה באין ספור גרסאות וצורות , הפעם בגירסה עשירה בשוקולד
פחות מדקהזמן קריאה: דקות

יום העוגות הבינלאומי נחגג ב- 20 ביולי מידי שנה, והמשפט הכי מפורסם בהיסטוריה על עוגות הוא מה שאמרה מרי אנטואנט, מלכת צרפת בתקופת המהפכה הצרפתית:  "אם אין להם לחם, תן להם שיאכלו עוגות!".  העוגה סימלה באותה תקופה את האטימות של המלכים שחיו חיי עושר ורווחה, בזמן שהעם רעב ללחם. לעומת זאת, כיום העוגה מסמלת דברים טובים כמו חגיגות, אירועים, מסיבות ועוד.

מתכון לעוגת שוקולד היא עשירה, מלאת טעמים, רכה, יפה וטעימה במיוחד, זוהי העוגה הנמכרת ביותר ברשת ביגה ובאדיבות הקונדיטורית שרית גז

עוגת שוקולד רשת ביגה צילום יחצ
עוגת שוקולד, רשת ביגה. צילום יח"צ

מצרכים:

200 גרם שוקולד מריר
130 גרם חמאה
5 ביצים
4\3 כוס סוכר
קורט מלח
70 גרם קמח\ אפשרות ללא גלוטן להשתמש בקמח ללא גלוטן
1 כפית א. אפיה
50 גרם שוקולד צ'יפס

 ההכנה
ממסים  שוקולד מריר וחמאה לתערובת אחידה בבן מארי או במיקרו בפולסים של 30 שניות.
בקערת המיקסר מקציפים את הביצים והסוכר יחד לקצף תפוח ואוורירי.
מוסיפים את תערובת השוקולד לתערובת הביצים וממשיכים להקציף.
מוסיפים את היבשים ואת השוקולד צי'פס ומערבבים בתנועת קיפול עדינה את התערובת עד שהיא מתאחדת.
מוזגים לתבנית משומנת אינגליש קייק  ומכניסים לתנור.
אופים ב-165 מעלות , כ- 30-35 דק'.
בתאבון

1 Comment

  1. שיראל כהן
    19 ביולי 2023 @ 9:40

    אשמח שתצרו איתי קשר 054-4984047 שיראל כהן

error: התוכן באתר מגפון ניוז מוגן
דילוג לתוכן