Skip to content

עוף ונודלס מוקפצים ברוטב קוקוס וחמאת בוטנים

לכבוד יום הקוקוס הבנלאומי מצרפת מתכון מדהים של עוף, נודלס ברוטב עשיר ויחודי של קרם קוקוס וחמאת בוטנים, שילוב מדהים
פחות מדקהזמן קריאה: דקות

מידי שנה ב 2.9 חוגגים את יום הקוסקוס הבן לאומי.הקוקוס, ידוע בסגולותיו והשימושים הרבים לו, בעיקר למי שאוהב את הפרי הטעים, הטבעי והעשיר בערכים תזונתיים.
הקוקוס גדל על עץ דקל הנקרא בעברית נרגיל. מי הקוקוס מכילים כמויות גבוהות של ויטמינים בעיקר מקבוצת ויטמיני B, מינרלים כגון אשלגן ומגנזיום וחומצות שומן חיוניות מסוג אומגה 3. שמן הקוקוס עשיר במיוחד בחומצות שומן בינונית, הנספגות בקלות ולכן יעילות להפחתה במשקל, הגברת אנרגיה ומצב רוח, איזון רמות סוכר, חיזוק מערכת החיסון ועוד. את הקוקוס ניתן לצרוך כחלב קוקוס, מי קוקוס, שמן קוקוס ושבבי קוקוס. ניתן לבשל ולאפות עם הקוקוס, בייחוד מומלץ למאפים.
המותג מאסטר שף יצא עם סדרה חדשה של קרם קוקוס הכוללת 3 מוצרים ייחודיים:

צילום: יחצ מאסטר שף

קרם קוקוס קלאסי (400 גרם) –  בעל מרקם חלק ומתיקות טבעית, התוספת המושלמת למנות מתוקות ומלוחות כאחד.
קרם קוקוס לייט (400 גרם) – חלופה קלילה לקרם קוקוס מבלי להתפשר על הטעם. מכיל 50% מכמות השומן של הקרם הקלאסי (8.9% שומן בלבד),
קרם קוקוס בקרטונית (250 מ"ל) – טבעי, מכיל רכיבים טבעיים בלבד- רק קוקוס ומים.

במזרח הרחוק יודעים שקוקוס יכול להוסיף קרמיות טעימה לכל מנה  והוא ממלא תפקיד מרכזי כתחליף לסויה וטבעוניות. הוא  מהווה תחליף לחלב ואפשר להכין ממנו קרמים צמחיים ואפילו גבינות.

לרגל יום הקוקוס מתכון להכנת נודלס ועוף מוקפצים ברוטב קוקוס וחמאת בוטנים(באדיבות המותג מסטר שף)

צילום: יחצ מאסטר שף

המצרכים לקרם

1 פחית (400 מ"ל) קרם קוקוס מאסטר שף
3 כפות חמאת בוטנים חלקה, רכה
3 כפות רוטב סויה מאסטר שף

למוקפץ:

½ שקית (200 גרם) נודלס ביצים להקפצה מאסטר שף
2-3 כפות שמן
1 חזה עוף שלם, חתוך לרצועות
3 כפות קורנפלור
½ ברוקולי, מפורק לפרחים קטנים

להגשה:

שומשום

הכנת  הרוטב:
שמים בקערה קרם קוקוס, חמאת בוטנים ורוטב סויה וטורפים היטב עד שמתקבלת תערובת אחידה בלי גושים.

הכנת המנה

  1. מבשלים את הנודלס לפי הוראות היצרן, מסננים ושומרים בצד.
  2. ממלאים קערה גדולה במים רותחים וחולטים את פרחי הברוקולי כ-5 דקות. מסננים.
  3. מחממים את השמן במחבת עמוקה או ווק. מערבבים את רצועות העוף עם הקורנפלור עד לציפוי אחיד מכל הצדדים ומוסיפים למחבת. מטגנים תוך כדי ערבוב בערך דקה, עד שהעוף משנה את צבעו.
  1. מוסיפים את הברוקולי והנודלס ומערבבים.
  2. מוסיפים את הרוטב למחבת וממשיכים להקפיץ. טועמים ומתקנים את התיבול.
  3. מפזרים את השומשום ומגישים.

    (צילום: יחצ מאסטר שף
    (צילום: יחצ מאסטר שף

 דבר הדאטנית על הקוקוס 

  • מסייע באיזון רמות סוכר
  • תורם להעלאת רמת אנרגיה
  • מסייע במניעת מחלות לב
  • עוזר לשיפור מצב הרוח
  • עשיר בחומצות שומן קצרות שרשרת
  • תורם לחיזוק מערכת החיסון
  • מסייע להפחית רמות כולסטרול
  • מסייע בהפחת משקל
  • בעל פעילות אנטי פטרייתית
  • מסייע לעיכול תקין

תורם לחיזוק מערכת החיסון

בתאבון (צילום: יחצ מאסטר שף)

*הכותבת הינה שפית המספקת ארוחות לחגים וסופ"ש ו- Lance Box לפרטים בדף טלי בישולים

error: התוכן באתר מגפון ניוז מוגן
דילוג לתוכן